Nie jestem szczęśliwy |
Autor |
Wiadomość |
maniekz
Milczek
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 19:52
|
|
|
witajcie mam na imie mariusz jestem alkoholikiem. nie pije 9 lat ,nic tylko sie cieszys,a jednak nie jestem szczesliwy . mysle ze moj zwiazek dziala na mnie destrukcyjnie, nie mam sily odejsc,boje sie . nie wiem czy jest az tak zle ,czy moja chora wyobraznia mowi mi ze moze byc lepiej ,jak odejde. jestem juz strasznie zmeczony
. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 20:10
|
|
|
Witaj Mariuszu
Przestałeś kochać swoją żonę/partnerkę? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
maniekz
Milczek
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 20:24
|
|
|
rok temu spotkalem inna kobiete, moj romans trwal 8 miesiecy ,teraz wrocilem do mojej partnerki,ale czuje ze to juz nie to,wiem jestem obzydliwy,ale nie mam wplywu na to co czuje |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 21:00
|
|
|
witaj
maniekz napisał/a: | rok temu spotkalem inna kobiete, moj romans trwal 8 miesiecy ,teraz wrocilem do mojej partnerki,ale czuje ze to juz nie to |
zdarza się
maniekz napisał/a: | nie mam sily odejsc,boje sie . |
czego się boisz? |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 22:36
|
|
|
cześć Mariusz
maniekz napisał/a: | nie mam wplywu na to co czuje |
ale miałeś,gdy wybierałeś
maniekz napisał/a: | moj zwiazek dziala na mnie destrukcyjnie, nie mam sily odejsc |
pogadaj szczerze o waszym związku z partnerką
nie piszesz nic o dzieciach |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 10:27
|
|
|
Witam Cię Mariuszu |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 10:30
|
|
|
....witaj Mariusz.... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 10:53
|
|
|
Witaj Mariuszu.... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 11:52
|
|
|
hej hej |
|
|
|
|
maniekz
Milczek
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 20:03
|
|
|
hej czytam to forum i zaczynam je lubic, jestem tez dda ,mysle ze cale moje zycie to walka z nalogami 5 lat temu zucilem palenie 9 picie ,nie wiem co mam jeszcze zucic zeby osiagnac pogode ducha. wiem tez ze mam problem z kompulsywnym jedzeniem,tak bardzo sie tego wstydze, nie moge sie z tym pogodzic. wstydze sie tez pisac ,bo wiem ze wale bledy ortograficzne. wstydze sie o tym wszystkim mowic na mitingach. zmienilem prace ,chcialbym odejsc od partnerki,chcialbym sie przeprowadzic do innego miasta najlepiej bardzo daleko,wiem to terapia geograficzna.znam te wszystkie mechanizmy potrafie je rozpoznac ,ale nie potrafie zyc wedlug 12 krokow,ktore powinny byc drogowskazem zyciowym.powiedzcie ,co ze mna nie tak. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 20:10
|
|
|
Siema, Tomek z tej strony
maniekz napisał/a: | wstydze sie tez pisac ,bo wiem ze wale bledy ortograficzne |
Czasem technika może uzupełnić nasze braki.
Maniek, używasz Opery jako przeglądarki, zainstaluj słownik.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26793 - mała podpowiedź jak to zrobić, w razie czego poszukaj przez google innych podpowiedzi.
Czuwaj |
Ostatnio zmieniony przez Marc-elus Pią 15 Lip, 2011 20:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ibik
Małomówny uświadomiony w chorobie
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 20:12
|
|
|
Cześć Maniek.
A masz jakiś cel w życiu,jakieś marzenia? |
_________________ Na trzeźwo widzę jaki głubi byłem-teraz pora na mądrość-dziś nie piję! |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 20:13
|
|
|
maniekz napisał/a: | nie jestem szczesliwy |
"Szczęśliwym się nie jest, szczęśliwym się bywa..."
Nie pamiętam skąd znam ten tekst, ale fakt znam z autopsji... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 20:16
|
|
|
nic, napisałeś to wszystko bez błędów. co z tego jak napiszesz który przez ó otwarte. co z tego?
uciekać samym przed sobą jest najtrudniej, masz podobne problemy jak inni ludzie.
najważniejsze to to by przyjąć stan rzeczy taki jaki jest, najtrudniejsze ale najważniejsze.
jest tak a nie inaczej. postaw sobie pytanie co możesz zrobić by coś zmienić i zrób to.
nie stawiaj sobie nieosiągalnych celów. spróbuj się zmierzyć ze sobą.
hoho ciekawym jest jak zareagują na AA że walisz błędy ortograficzne, myślę że nic im do tego, no chyba że się zwierzysz profesorowi miodkowi to będzie zawiedziony, gdzie tu wstyd? po co?
jedzenie - postaraj się zastosować te same techniki jak w alkoholizmie, znasz je i na pewno zadziałają skutecznie, nie wstydź się, zaakceptuj siebie. |
Ostatnio zmieniony przez szymon Pią 15 Lip, 2011 20:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 20:24
|
|
|
maniekz napisał/a: | wiem tez ze mam problem z kompulsywnym jedzeniem |
kompulsywne jedzenie, syndrom dda można sobie przepracować na terapii
Jak chcesz mieć prawie 3 miesiące zwolnienia lekarskiego ( ) to można to zrobić w trybie dziennym jako leczenie nerwic, zaburzeń osobowości i zaburzeń odżywiania
można też spróbować terapii dda - z reguły takowe odbywają się raz w tygodniu przez rok z hakiem |
Ostatnio zmieniony przez Flandria Pią 15 Lip, 2011 20:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|