NIe wiem co mam robic ? |
Autor |
Wiadomość |
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 17:53
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | działa u nas grupa AA która nie należny do struktur |
Nie musi należeć, to nie obowiązek.
A co z kapeluszowym, bo wspomniałeś o tym, co z niesieniem posłania, np, zakłady karne czekają na literaturę?
Najważniejsza kawusia i ciasteczka?
Miting to, czy u cioci na imieninach? |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 17:58
|
|
|
Gonzo.pl, Byłem na ich ,mitingu, no i więcej tam nie pójdę bo to parodia, zero zasad można by powiedzieć, a co do kapelusza to chyba za tą kasę co ją nazbierają to sobie cosik tam organizują od czasu do czasu oczywiście przy współpracy klubu abstynenta, zapraszają spikerów, jakieś ognisko no nie wiem co tam jeszcze |
_________________ "Rozwijaj się albo umieraj"
"Rejestruję tylko słoneczne godziny" |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:05
|
|
|
Gonzo.pl, Ja zdałem to pytanie z czystej ciekawości bo autentycznie nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić i generalnie mi się to nie zbyt i podoba, a po drugie ja w ogóle nie mam zbytniej ochoty na zakładanie jakiejkolwiek grupy. Mnie nawet się nie chce uczestniczyć w "służbach " a co dopiero grupę otwierać, mnie to nie za mocno rajcuje, aż takim aktywistą to nie jestem bez względu czy się to komuś podoba czy tez nie. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:06
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | sobie cosik tam organizują od czasu do czasu oczywiście przy współpracy klubu abstynenta, |
No właśnie, często myli się Kluby Abstynenta z AA. Kluby otrzymują pieniądze od miasta, występują o dotacje celowe na jakiś projekt, niektóre zatrudniają na etacie... I w porzadku, ich prawo.
Ale grupa AA ma swoje zasady. Cwaniaczki są wszędzie, ale zapominają o najważniejszych celach. Pomoc alkoholikowi, który wciąż jeszcze cierpi i niesienie posłania dalej, tym którzy są w gorszej sytuacji. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:21
|
|
|
Jorg jeżeli Ci się nie chce to miej silna wole i nie rób . Powiedz NIE i zakończ dywagacje . |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:22
|
|
|
Gonzo.pl, No właśnie o to mi chodzi o uczciwe potraktowanie tematu AA a nie jakieś tam to tamto, a może chłopakom coś chodzi po głowie że te pieniądze z kapelusza są nie tak inwestowane Zdołałem zauważyć że denerwuje ich że 40% z kapelusza wędruje na Intergrupe" i że z pieniędzy z kapelusza finansuje się wyjazdy na intergrupe czy region, a ja tam nie mam pojęcia co się z tą kasiora dzieje bo mnie to akurat nie interesuje, rzucam co mam rzucić i mam przekonanie ze ktoś to wie co ma z tym uczynić |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:22
|
|
|
rufio, Tak właśnie zrobie |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:25
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | a ja tam nie mam pojęcia co się z tą kasiora dzieje bo mnie to akurat nie interesuje |
No widzisz, a kolegów widocznie interesuje co się dzieje z kasą a nie same mitingi.
Wiesz co? Zmień grupę.
Poza tym nikt nikomu nie każe wrzucać, to niech nie wrzucają... co za powalone towarzystwo.... |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:29
|
|
|
Marc-elus, Spoko to są tylko ludzie jak wszędzie tak i na grupach są ludzie i ludziska, może trzeba im jakoś powolutku to wyjaśnić co ? |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:30
|
|
|
Marc-elus, A poza tym tam gdzie pieniądze tam i jakieś niesnaski normalka |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:33
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | bo mnie to akurat nie interesuje, rzucam co mam rzucić i mam przekonanie ze ktoś to wie co ma z tym uczynić |
Ty tak, ale inni nie chcą wiedzieć, a snują dziwne teorie, znam to, u nas też to bywa. Intergrupa podaje rozliczenia, wtedy nie chcą się z nimi zapoznawać. Macie mandatariusza, winna to być osoba zainteresowana tym co robi, informować grupę o działaniach intergrupy i odwrotnie. A i na intergrupę moze iść każdy zainteresowany, także się wypowiedzieć, Nie w imieniu grupy, a w swoim, jak na mitingu, i rozwiać swe watpliwości. |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 18:39
|
|
|
Gonzo.pl, Zgadza się ale trza mieć jaja coby gdzieś pójść a najlepiej to se ponarzekać we własnym gronie hihihih |
|
|
|
|
|