Jest dobrze |
Autor |
Wiadomość |
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 08:09 Jest dobrze
|
|
|
Oj, nazbierało mi się rzeczy do opisania przez te kilka miesięcy !
Zaczynam nowy temat w Hyde Park'u, bo na poważne dyskusje chyba w tej chwili mnie nie stać...
Dziękuję Wszystkim, którzy myśleli o mnie i niepokoili się stanem mego trzeźwienia. Spieszę uspokoić, że nie zapiłam!
Moja nieobecność na Forum spowodowana była zupełnie prozaiczną sprawą: - jeszcze przed Wielkanocą zdechł mi komputer. Definitywnie i nieodwracalnie.
Niestety, na nowy musiałam uzbierać trochę kasiorki, a z tym nie jest łatwo .
Co prawda, miałam prawo korzystania z komputera na plebani, ale głupio mi było nadużywać onego prawa, więc jedynie niedzielnymi wieczorami łączyłam się z dziećmi i wnuczkami na Skype.
Teraz już mam łączność ze światem i jestem happy!
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 08:12
|
|
|
Urszula napisał/a: | Dziękuję Wszystkim, którzy myśleli o mnie i niepokoili się stanem mego trzeźwienia. Spieszę uspokoić, że nie zapiłam! | ...wiedziałam ...Witaj Urszulo i w wolnej chwili opowiadaj co u Ciebie bo rzeczywiście długo ,długo Cię nie było |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 08:21
|
|
|
No chwała Bogu, że wreszcie jesteś!
Opowiadaj! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 08:21
|
|
|
Urszula napisał/a: | Oj, nazbierało mi się rzeczy do opisania przez te kilka miesięcy |
...no to do dzieła!
Witaj Urszulo na "starych śmieciach"! |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 08:25
|
|
|
Cześć Urszulo! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 08:27
|
|
|
Kogoś mi brakowało na tym forumie.... teraz WIEM!
Fajnie że masz już net |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 08:37
|
|
|
Witaj |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 08:53
|
|
|
Hurrey, ciocia z Ameryki wreszcie przyjechała |
_________________ |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 09:05
|
|
|
Łojejuśku! Aż zadyszki dostałam starając się "nadrobić" nieprzeczytane posty i tematy, a tyle tego, że chyba i tygodnia nie starczy.
U nie wszystko OK.
No, poza tym, że musiałam się wyżyłować na nowy komputerek... Nic to!
Najważniejsze: - nie piję, zdrowie dopisuje i mnie, i memu osobistemu koledze małżonkowi, parafianie nas zaakceptowali, księżoszkowie też.
Kolega małżonek organiści jak umie (całkiem fajnie mu idzie), ja wyżywam się przy scholi i grupce recytatorskiej.
Do gorzały mnie nie ciągnie... Może dlatego, że czasu na łyka nie ma? Zdaję sobie sprawę z tego, iż dnia każdego muszę być sprawna i fizycznie, i psychicznie, by podołać wszystkim nałożonym na siebie obowiązkom. A jest tego trochę!
Moja grupka recytatorska (początkowo szóstka dzieciaków) rozrosła się w ponad 30-osobową grupę. Spotykamy się dwa razy w tygodniu, na każde spotkanie muszę się solidnie przygotować, bo przecież dzieciątka mają się nie tylko dobrze bawić, ale i czegoś nauczyć.
Oprócz tego pomagam memu osobistemu "organistemu" uczyć młodziaków gry na instrumentach klawiszowych.
Uprawiam też ogródek. Kwiatki i warzywka jakoś słabo mi rosną (jedynie ogórów miałam zatrzęsienie - zakisiłam ponad 60 litrowych słoików i zrobiłam dodatkowo drugie tyle różniastych w zalewie octowej), za to chwaściory bujają nad podziw, no i mamy plagę ślimaków!
Ledwie oczęta me piękne ze snu przetrę, lecę częstować ślimaczki solą i specjalnym preparatem, do którego ciągną jak ongiś ja do butelki.
O!, najważniejsze: - hoduję kury i perliczki!!!
Ja, która nigdy wcześniej nie parałam się nawet wychowywaniem kanarka w klatce, zostałam hodowczynią drobiu!
Prawda, że przez przypadek, ale jednak... |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 09:07
|
|
|
Urszula napisał/a: | Ja, która nigdy wcześniej nie parałam się nawet wychowywaniem kanarka w klatce, zostałam hodowczynią drobiu! |
Jakie to życie przewrotne bywa..........nigdy nie wiesz co Cie za najbliższym zakrętem czeka |
_________________ |
|
|
|
|
bunia
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 09:12
|
|
|
Witaj |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 09:17
|
|
|
staaw napisał/a: | Kogoś mi brakowało na tym forumie.... teraz WIEM!
Fajnie że masz już net |
A mam, mam!!!
I to jest jeszcze jeden powód do zadowolenia.
Bo ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego, że wróciliśmy do kraju!!!
Tu, na Podkarpaciu jest przepięknie! Górki, pagórki, lasy, gaiki, krajobrazy jak z obrazka w Elementarzu!
I żadne samoloty nie huczą mi nad głową, nie wyją karetki, ani radiowozy policyjne, cisza, spokój... Czasem kogut zapieje, czasem krówka zaryczy, sroka zaskrzeczy...
Można się wsłuchać we własne myśli i odpoczywać nawet przy pracy. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 09:21
|
|
|
Ulka miło cię widzieć (czytać) |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 09:28
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Urszula napisał/a: | Ja, która nigdy wcześniej nie parałam się nawet wychowywaniem kanarka w klatce, zostałam hodowczynią drobiu! |
Jakie to życie przewrotne bywa..........nigdy nie wiesz co Cie za najbliższym zakrętem czeka |
He, he...
Gdyby ktoś rok temu powiedział mi, że będę karmić kury, pewnie doradziłabym mu wizytę w poradni psychiatrycznej.
A teraz sama sobie się dziwię, że wcześniej nie wpadlam na ten pomysł!
Fakt, w Ameryce nie było ku temu warunków... |
|
|
|
|
|