|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Ekologia |
Autor |
Wiadomość |
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 18:27
|
|
|
staaw napisał/a: | Czy Ty na prawdę uważasz że takie bzdury są warte nakręcania? |
No, od rana tak myśle.
Od rana czytam Ciebie.
I widzę, ze każdą ideę, każdy drobiazg można zmienic w pełną zła i zawiści wstrętną prywatę, brudną sprawę.
Nic mi do ekologii, takze do tego testu, zaciekawił mnie po prostu, ale Twoje spojrzenie na świat jeszcze bardziej.
Ani tak nie potrafie, ani nie chcę, ani tak nie myślę o ludziach, ani mnie nie obchodzą te twoje "walki o krzyże".
Dodatkowo, zbyt mi to przypomina rozmowy "przegranych", "wykorzystanych" przy kolejnej półlitrówce. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 18:35
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: |
No, od rana tak myśle.
Od rana czytam Ciebie.
I widzę, ze każdą ideę, każdy drobiazg można zmienic w pełną zła i zawiści wstrętną prywatę, brudną sprawę. |
Spokojnie
Mam dobry humor, jestem zrelaksowany...
To co odbierasz jako agresję, jest po prostu dystansem do pewnych spraw...
ps.
Czy uważasz że jak bym był nakręcony to bym tak spokojnie rozmawiał z Marcelem o apostazji?
Pióra by leciały |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 18:35
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | I widzę, ze każdą ideę, każdy drobiazg można zmienic w pełną zła i zawiści wstrętną prywatę, brudną sprawę. |
To ja od tego jestem!
Gonzo, moim zdaniem trochę się czepiasz. Stasiu wyraża własne zdanie i tyle. Nie jest agresywny, nie ma złych emocji, po prostu piszę to co myśli.
Nie rób z siebie ideału trzeźwienia czy gołąbka pokoju, Gonzolu.
|
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 18:39
|
|
|
Polakom do ekologicznego stylu zycia jeszcze duuuzo brakuje.Nadal za duzo wykorzystuje sie wegla,Unia wprowadzila juz ograniczenia,bo zatruwamy cala Europe.
Ludzie pala w piecach praktycznie wszystko(nawet opony)....najbardziej zima smierdzi,praktycznie nikt tego nie kontroluje.Na zachodzie w domu jest 5 kublow(tworzywa sztuczne,papier,folia-plastik,metal i bio) dodatkowo pudelka po mleku pakuje sie w specjalne kartony i zanosi na poczte.Polakow juz od kilku lat probuja nauczyc sortowania smieci....jak narazie bezskutecznie.Niemcy(nie mam z nimi nic wspolnego) juz przed wojna mieli powszechne radio,kanalizacje i siec autostrad.Nie wiem skad takie roznice miedzy krajami.Czy to wina metalnosci i niegospodarnosci Polakow ? |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 18:44
|
|
|
verdo napisał/a: | zatruwamy cala Europe | odsprzedajemy sąsiadom syf jaki oni mogliby wprowadzić do atmosfery i glemy także nie zatruwamy całej europy, nie jest z nami tak źle, emitujemy dużo mniej niż moglibyśmy a rezerwa jaka zostaje jest odsprzedawana innym europejskim krajom |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 19:30
|
|
|
staaw napisał/a: | To co odbierasz jako agresję, |
Nie odbieram agresji. Przypomina mi się tylko z tv facet na Krakowskim, który z obłędem w oczach krzyczał " czy ja wygladam na oszołoma?"
staaw napisał/a: | to bym tak spokojnie rozmawiał z Marcelem o apostazji? |
Nie wiem, nigdy tego nie czytałem. Musiałbyś z uwagą wrócić do mego pierwszego posta, wiedziałbyś, cały dzień o tym piszę, że nie zajmuje się sprawami zastępczymi. Ale pewnie Ciebie to kreci.
A trochę przypomina mi to zajmowanie sie zyciem gwiazd zamiast swoim
Marc-elus napisał/a: | Nie rób z siebie ideału trzeźwienia czy gołąbka pokoju, Gonzolu. |
Ja także tylko przedstawiam swoje poglądy i swoje życie. Nie "robię" tylko tak mam.
A taki twój odbiór, jako próba ośmieszenia (będę musiał jakoś nazwać tę twoją stałą metodę ) utwierdza mnie, że mam rację, |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 19:31
|
|
|
staaw napisał/a: | To co odbierasz jako agresję, jest po prostu dystansem do pewnych spraw... |
Gdzie tu dystans widzisz? |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 19:35
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | staaw napisał/a: | To co odbierasz jako agresję, jest po prostu dystansem do pewnych spraw... |
Gdzie tu dystans widzisz? |
Bycie ekologicznym jest obecnie "trendy"... Kto nie jest ekologiczny jest odsądzany od czci i wiary
Ja ukazuję skazy na tym lusterku. Nie podążam bezmyślnie za tłumem |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 19:37
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | A taki twój odbiór, jako próba ośmieszenia (będę musiał jakoś nazwać tę twoją stałą metodę ) utwierdza mnie, że mam rację, |
Próba ośmieszenia Ciebie? Nie, po prostu gdy negujesz postawę która jest całkiem normalna, ciekawią mnie Twoje powody.
Każdy ma własny styl, poglądy, przekonania.... jak Stasiu nie lubi obłudy(która jest faktem) części ekologów to może to napisać, przecież robi to w normalny sposób.
Nic w tym dziwnego.
Nie za bardzo wiem po co to robić.....
A to zdanie Twoje które zacytowałem też jest dziwne, możesz rozwinąć co miałeś na myśli? Tak dokładnie. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 20:02
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Nic w tym dziwnego. |
Dla mnie dziwni sa ludzie zajmujacy sie, dyskutujacy o :
aborcji,
in vitro,
gejach,
ekologii,
kosciele,
rzadzie,
krzyżach,
kaczyńskich,
okradaniu,
spiskach,
.............
..............
i sadzący, że ich próżne gadanie ma jakikolwiek sens, bo wpływu to nie ma na nic. Wymiana żarówek ma przynajmniej na coś wpływ.
Oczywiście mam swoje poglądy na kazdy z tych tematów, (poza tymi spiskowymi, paranoja mnie omija) ale nie widzę potrzeby narzucania ich innym, ani poznania czyichś.
Skupiłem sie bardziej na sposobie postrzegania świata przez Stasia, niz na jego pogladach.
Marc-elus napisał/a: | Nie rób z siebie ideału trzeźwienia czy gołąbka pokoju, Gonzolu. |
Uważasz, że na takie dictum nie w temacie Gonzol się zawstydzi, wycofa?
Nie, Gonzol jest asertywny i ma poczucie własnej wartości.
co nie znaczy, że ma racje w każdym temacie. |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 20:06
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: |
Skupiłem sie bardziej na sposobie postrzegania świata przez Stasia, niz na jego pogladach. |
Myślę że obaj jesteśmy, w pewnym sensie ortodoksami...
Tylko nasze poletka działalności w dużej mierze się nie pokrywają...
W różnorodności jest piękno świata doczesnego. Przynajmniej doczesnego... |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 20:07
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Dla mnie dziwni sa ludzie zajmujacy sie, dyskutujacy o :
aborcji,
in vitro,
gejach,
ekologii,
kosciele,
rzadzie,
krzyżach,
kaczyńskich,
okradaniu,
spiskach, |
a dla mnie normalni, bo tak powinni się zachowywać, rozmawiać o tym i dyskutować, wybierać lepsze. szkoda, że nie dopisałeś alkoholików bo powinni się znaleźć też i wiele innych słów czy tematów. co masz np do "in vitro"? |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 20:15
|
|
|
szymon napisał/a: | a dla mnie normalni, bo tak powinni się zachowywać, rozmawiać o tym i dyskutować, wybierać lepsze. |
Mnie chodzi o to, ze dyskusja na te tematy na forum, przed domem z panią Pipczyńską i ze Zdzichem w knajpie przynosi dokładnie ten sam efekt. Żaden. Poza przekrzykiwaniem sie i zacietrzewieniem. To już za mną.
szymon napisał/a: | co masz np do "in vitro"? |
Napisałem, co ponizej. Czytaj ze zrozumieniem. Mam cos do ludzi, którzy pieprzą żeby pieprzyć, a na wybory, referendum jadą nad jezioro. Na przykład
Oczywiście mam swoje poglądy na kazdy z tych tematów, (poza tymi spiskowymi, paranoja mnie omija) ale nie widzę potrzeby narzucania ich innym, ani poznania czyichś. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 20:15
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Nie, Gonzol jest asertywny i ma poczucie własnej wartości. |
Bardzo dobrze, to się chwali.
Na przyszłość niech jednak Gonzol nie piszę że Gonzo.pl napisał/a: | A taki twój odbiór, jako próba ośmieszenia (będę musiał jakoś nazwać tę twoją stałą metodę ) utwierdza mnie, że mam rację, | bo w ten sposób deprecjonujesz moje zdanie.
Tylko nie pisz że "To Ty tak to odbierasz", bo to nudne....
Skończyłem, bo poczułem niechęć do ciągnięcia tego tematu. Wybacz, ale jestem zmęczony i mogę być mało kumaty lub nieprzyjemny.... |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 20:19
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | nie widzę potrzeby narzucania ich innym, ani poznania czyichś. | OK |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|