Jakby przypadkiem się noga potknęła... |
Autor |
Wiadomość |
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 12:19
|
|
|
Mario napisał/a: | Ja nie piję dlatego , aby z kimś być. |
Czyli, jak rozumiem, zakładasz z góry i godzisz się z tym, że gdy wrócisz do picia, zostaniesz sam. |
|
|
|
|
yul-ya
Towarzyski DDA, uzależniona od chorej miłości
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 13 Sty 2010 Posty: 227
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 12:24
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | yul-ya, Masz prawo wypisywać te swoje przemyślenia o dwóch w jednym,ale dopóty dopóki nie zrobisz czego tylko i wyłącznie dla siebie to zapomnij o efektach, i nie pisz tu o miłości i innych takich d*** że można nie pic dla kogoś lub dla czegoś bo tu są ludziska co już zęby na tym zjedli i doskonale wiedzą ze jeżeli nie przestaniesz pic tylko i wyłącznie czyniąc to dla siebie to nici z niepicia AMEN |
jorgus777, zgadzam się z Tobą w zupełności |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 12:28
|
|
|
nie wiem o co kaman ? i co Mario próbuje udowodnić ale żonę mam tę samą i dzieci też, i z ostatniego oglądania Wszyscy jesteśmy Chrystusami zapamiętałem to że najchętniej pozałatwiałbym wszystkie ziemskie sprawy i .....no właśnie byle nikogo nie krzywdzić |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 12:55
|
|
|
yul-ya, Nie wiem czy zauważyłaś że ludzie jakoś tak dziwacznie podchodzą do życia nie kochając samych siebie chcą obdarować innych miłością a jak można podarować coś czego nie posiadamy |
_________________ "Rozwijaj się albo umieraj"
"Rejestruję tylko słoneczne godziny" |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 14:11
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Mario napisał/a: | Ja nie piję dlatego , aby z kimś być. |
Czyli, jak rozumiem, zakładasz z góry i godzisz się z tym, że gdy wrócisz do picia, zostaniesz sam. |
...ale tylko do czasu znalezienia następnej naiwnej... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
yul-ya
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 14:16
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | Nie wiem czy zauważyłaś że ludzie jakoś tak dziwacznie podchodzą do życia nie kochając samych siebie chcą obdarować innych miłością |
Owszem zauważyłam. Sama jestem tego żywym dowodem. Ale od jakiegoś czasu jest zaczyna mi być dobrze samej (ze sobą), może więc coś się zmienia. Bycie w związku przestało być dla mnie sensem życia. I jasno sobie uświadomiłam, że jorgus777 napisał/a: | jak można podarować coś czego nie posiadamy | .
No właśnie, sens życia jest zupełnie gdzie indziej. |
Ostatnio zmieniony przez yul-ya Nie 21 Sie, 2011 14:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 14:25
|
|
|
yul-ya, Ja nie twierdzę że związki są złe ale najpierw trzeba nauczyć się kochać samego siebie. Samotność to też nic dobrego prawda? |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 14:26
|
|
|
Nie popadajmy z jednej skrajności w drugą |
|
|
|
|
yul-ya
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 14:41
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | Samotność to też nic dobrego prawda? |
Oczywiście, że nie. Ale nie zawsze bycie samej równa się byciu samotną. A żeby polubić siebie trzeba trochę ze sobą pobyć.
Natomiast zgadzam się, że człowiek nie jest stworzony do samotności i bez dobrego związku życie jest dużo uboższe. Tylko, że właśnie nie można oczekiwać, że związek ma wypełnić i zapełnić wszystko. jorgus777 napisał/a: | najpierw trzeba nauczyć się kochać samego siebie. |
|
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 16:34
|
|
|
Mario napisał/a: | Rozumiem jednak, że jakby przypadkiem Wam wszystkim się noga potknęła, to potulnie spakujecie manatki, ucałujecie w czółka wasze drogie dzieci, oddacie klucze od domu waszym współuzależnionym, a sami pójdziecie się powiesić | Ja bym tak nie postąpił ale są różne przypadki czy ty wiesz jak ciężko się wraca po zapiciu jakiego się ma kaca moralnego , zresztą nie picie jest łatwe ale trzeżwienie to jest zmiana siebie swoich zachowań zmiana swojego ja. Spróbuj trzeżwieć |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 07:54
|
|
|
Mario napisał/a: | Ja nie piję dlatego , aby z kimś być. |
I tu jest pies pogrzebany pierwsza zasada NIE PIJĘ DLA SIEBIE tak jest u mnie i tego się trzymam a dopiero wtedy kobieta która jest z tobą Ci pomoże bo nie jest sztuką nie pić dla kogoś sztuką jest przestać pić dla siebie.
I szkoda Mario że jeszcze nie pojąłeś tej zasadniczej różnicy w zaprzestaniu picia. |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 07:59
|
|
|
Krzysztof 41 napisał/a: | NIE PIJĘ DLA SIEBIE tak jest u mnie i tego się trzymam a dopiero wtedy kobieta która jest z tobą Ci pomoże bo nie jest sztuką nie pić dla kogoś sztuką jest przestać pić dla siebie. |
...podobnie jest z tą mądrością "ludową" - "nie szukaj kobiety, szukaj pieniędzy - wtedy kobieta się sama znajdzie"... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 05 Paź 2008 Posty: 1560
|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 08:01
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | "nie szukaj kobiety, szukaj pieniędzy - wtedy kobieta się sama znajdzie"... |
Dobre i coś w tym jest |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium - Seneka
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 08:13
|
|
|
Bebetka napisał/a: | Dobre i coś w tym jest |
...na pewno, znam to z autopsji... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 19:47
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Jestem trzeźwa i taką mam zamiar pozostać. . |
No nie wiem czy jestes już trzeźwa. Na pewno utrzymujesz abstynencję ale to o trzeźwosci jeszcze nie świadczy. |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
|