staaw, Czy mogę zapyta tak z czystej ciekawości, a skąd ty wiesz jakie problemy ma SW większe lub mniejsze czy gdzieś o tym piszą może to bym poczytał ja lubię nową wiedzę jak byś był tak łaskaw to podaj namiar na jakąś stronkę albo literaturę oki ?
Pismo Święte mówi iż człowiek został stworzony na obraz i podobieństwo Boga, został obdarzony wolną wolą...
Jeżeli mamy wolną wolę, to znaczy że Siła która nas stworzyła jest niczym właściciel winnicy (nawrót? ). Zaszczepił najszlachetniejsze krzewy i czeka az wydadzą owoce...
W Desideracie czytamy że świat jest dokładnie taki jaki powinien być, jeżeli uważamy że trzeba go zmieniać, musimy zmieniać siebie...
W Starym Testamencie uważano że SW doświadcza swojego ludu, w Nowym mamy się troszczyć o siebie... Może SW uznała że dojrzeliśmy...
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum