Milczeć czy się kłocić? |
Autor |
Wiadomość |
Truskawka
Towarzyski Życie to mój jedyny nałóg.
Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 06 Cze 2011 Posty: 241
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 17:09
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Powinnaś założyć temat: "Czy mam za każdym razem po wizycie w łazience myć ręce?" |
Dla Ciebie wszystko. Jeśli tylko Klara wyrazi zgodę od razu zakłądam taki temat. I proszę nie dogryzaj już bo mnie to naprawdę nie rusza. Od początku to robisz odkąd jestem na tym forum a ja i tak Cię uwielbiam wiesz? |
_________________ " ...Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu... "
Antoine de Saint- Exupery |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 17:33
|
|
|
Truskawka napisał/a: | Wiem, wiem- wiara matką głupich. |
a wiesz Truskaweczko ,nigdy wiary nie utraciłem
i może dlatego nie cierpię tego powiedzonka |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 17:37
|
|
|
Jacek napisał/a: | a wiesz Truskaweczko ,nigdy wiary nie utraciłem |
Ja też nigdy nie tracę Jacku. Jestem pełna wiary na codzień. Bo ja wiem, że będzie dobrze. Że jakby nie było to nie jest tak źle jak by mogło być przecież. Ludzie umierają... Matki chowają swoje dzieci... Ile dzieci na tym świecie zostaje sierotami... Ile ludzi umiera z głodu? Ile ludzi zimą zamarza na ulicy bo są bezdomni? Ja mam dach nad głową i ciepłe łóżko. Nie będe narzekać. |
_________________ " ...Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu... "
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
Pomogła: 36 razy Wiek: 56 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1869
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 18:15
|
|
|
Truskawka napisał/a: | Że jakby nie było to nie jest tak źle jak by mogło być przecież. Ludzie umierają... Matki chowają swoje dzieci... Ile dzieci na tym świecie zostaje sierotami... Ile ludzi umiera z głodu? Ile ludzi zimą zamarza na ulicy bo są bezdomni? Ja mam dach nad głową i ciepłe łóżko. Nie będe narzekać. | ale napisalas to a propos Twojej sytuacji? tak? Bo jesli tak to swiadomie umniejszasz problem Pati, a moze zamiast powrownywac swoje zycie z sierotami czy ludzmi umierajacymi z glodu dazyc do tego aby osiagnac ten sam pulap jaki osiagaja ludzie szczesliwi i spelnieni? |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 18:17
|
|
|
Ate napisał/a: | ale napisalas to a propos Twojej sytuacji? tak? Bo jesli tak to swiadomie umniejszasz problem Pati, a moze zamiast powrownywac swoje zycie z sierotami czy ludzmi umierajacymi z glodu dazyc do tego aby osiagnac ten sam pulap jaki osiagaja ludzie szczesliwi i spelnieni? |
Wiesz Ate masz rację. Może to zabrzmi głupio ale chyba faktycznie to mój problem. Zamiast się pocieszac powinnam dążyć do spełnienia. Trafiłaś w sedno.
To niby takie oczywiste a nigdy nie pomyślałam o tym w ten sposób... To dało mi wiele do myślenia. |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 18:22
|
|
|
Truskawka napisał/a: | Zamiast się pocieszac powinnam dążyć do spełnienia. Trafiłaś w sedno.
To niby takie oczywiste a nigdy nie pomyślałam o tym w ten sposób... To dało mi wiele do myślenia. |
W AA mówimy :"trzymaj się zwycięzców"... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 18:24
|
|
|
Zawsze myślałam, że jestem ambitną osobą. Zawsze chyba chciałam mieć po prostu o sobie takie zdanie. Sama skończyłam szkołe pomimo awantur, sama zarabiam na siebie, sama o siebie dbam. Pod wpływem słów Ate dziś rozumiem, że to nie prawda. Przez całe zycie wyznaczałam sobie małe cele które mnie zadowalały. Wyznaczałam sobie je tak małe gdyż bałam się porażki. Musze to zmienić. |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 18:33
|
|
|
Truskawka napisał/a: | Do verdo: uwielbiam Sylwestra Stallone |
Sceny z filmow motywauja do ciezkiego treninu.To taki moj "sposob na zycie",pasja,hobby.....
Ignorancja u pijanego rowiez moze wzbudzic agresje wg.mnie najbezpieczniej jest przytakiwac,,nie klocic sie,nie prowokowac.....
Pzdr. |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
Pomogła: 36 razy Wiek: 56 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1869
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 18:34
|
|
|
Truskawka napisał/a: | Sama skończyłam szkołe pomimo awantur, sama zarabiam na siebie, sama o siebie dbam. Pod wpływem słów Ate dziś rozumiem, że to nie prawda. Przez całe zycie wyznaczałam sobie małe cele które mnie zadowalały | Pati teraz z kolei umniejszasz siebie, swoje pozytywne osiagniecia. Mnie chodzi o to, zebys uwierzyla, ze jestes warta szczesliwego zycia, zaslugujesz na dobre zycie, jestes wartoscioym czlowiekiem, a od wspomnianych przez Staawa zwyciezcow brala przyklad. |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 19:09
|
|
|
Truskawka napisał/a: | Zawsze myślałam, że jestem ambitną osobą. Zawsze chyba chciałam mieć po prostu o sobie takie zdanie. Sama skończyłam szkołe pomimo awantur, sama zarabiam na siebie, sama o siebie dbam. Pod wpływem słów Ate dziś rozumiem, że to nie prawda. Przez całe zycie wyznaczałam sobie małe cele które mnie zadowalały. Wyznaczałam sobie je tak małe gdyż bałam się porażki. Musze to zmienić. |
Nie wiem czy jesteś w stanie to zmienić. Twoja potworna dysfunkcja może to uniemozliwiać. |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 19:10 Re: Milczeć czy się kłocić?
|
|
|
Truskawka napisał/a: | Mam pytanie: Otóż kiedy alkoholik gada od rzeczy typu "wy jesteście ku***mi", "wy kradniecie" "wy brudasy"... Kłocić sie z nim, śmiać się i przytakiwać czy może wogóle olać? |
Mam pytanie???
Na wszystkie sytuacje życiowe chcesz znaleźć odpowiedź na tym forum??? |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 19:25
|
|
|
Jędrek napisał/a: | Mam pytanie???
Na wszystkie sytuacje życiowe chcesz znaleźć odpowiedź na tym forum??? |
Nie Jędrku, tylko na te o alkoholikach bo to forum na ten temat. |
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 19:26
|
|
|
Ate napisał/a: | Pati teraz z kolei umniejszasz siebie, swoje pozytywne osiagniecia. |
Nie Ate nie martw się. Może trochę źle to ujęłam. Bardziej chodziło mi o to, że to nie wszystko co mogę osiągnąć i nie powinnam na tym poprzestać. Powinnam dążyć dalej do większych celów |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 19:33
|
|
|
verdo napisał/a: | Przytakiwac |
Cieszę się, że nie przytakujesz
Mnie uczą abym zmieniał samego siebie....I widzę że to przynosi efekty, chociaż na początku nie wszystkie są dla mnie przyjemne.
Zmienianie innych mam w nawykach, bo przecież to ja byłem najmądrzejszy
Słyszałem ostatnio takie stwierdzenie: "Pozostańmy przy swoich opiniach..." |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
|