Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pozamykałem okna, żeby nie słyszeć
Autor Wiadomość
Zbycho-Hanys 
Małomówny
alkoholik

Wysłany: Śro 31 Sie, 2011 18:23   

Mija mi kolejny trzezwy dzionek.popracowałem,potem pogrilowałem z rodzinka (nawcinałem sie jak dziki) i wszystko było fajnie dopóki nie usłyszałem na boisku obok domu strażaków z mojej OSP.straż ma zawody we wrześniu i zaczynają sie ćwiczenia.do tej pory to ja organizowałem i prowadziłem takie ćwiczenia ale z racji tego że w osp takie rzeczy bardzo często konczą sie na alkoholu zrezygnowałem z działaności w straży już w lutym.ale jednak ciągnie mnie tam jak cholera!choć wiem że nie wszyscy tam sobie wypija to z racji tego że mnie osp kojarzy sie z piciem nie powinienem tam być.ale jednak cągnie mnie.dlatego pozamykałem okna w domu (żeby nie słyszeć) i żeby nie myśleć a zająć sie czymś to pisze o tym na forum.no i czytam posty na forum.nie pójde!!!ważniejsza jest moja trzezwośc!!!!

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 31 Sie, 2011 20:03   

Zbycho-Hanys napisał/a:
wszyscy tam sobie wypija to z racji tego że mnie osp kojarzy sie z piciem nie powinienem tam być.

Dziś już wiesz jak żyć, aby nie wrócić do picia, a to podstawa...

Krzysztof 41 
Gaduła
krzysztof

Wysłany: Śro 31 Sie, 2011 21:21   

No waśnie już wiesz jakie miejsca omijać i czego unikać tak trzymaj i zobaczysz wszystko będzie dobrze. :)
Abyś tylko nie wymiękł.

Urszula 
Trajkotka

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 08:37   

Krzysztof 41 napisał/a:
Abyś tylko nie wymiękł.

Nie wymięknie!
Hanysy som tworde chopy!

P.S.: Wybacz, Hanysie, nieznajomość ślońskiego, ale bardzo niedawno wróciłam do Polski i wszystkiego muszę uczyć się od nowa... :bezradny:

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 08:59   

Mój tato całe swoje życie poświęcał się dla osp i choć już go tam nie ma to na trwałe zapisał się w karty historii tej jednostki . Nigdy nie nadużywał alkoholu choć dzień św. Floriana zawsze kończył się tak samo czyli wracał zapity w trupa :) Tyle, że jego kolejne dni były trzeźwe i z całej tej grupy można by na palcach policzyć tych, którzy nie wpadli w szpony alkoholizmu. Reszta nadal płynie bądź już nie żyje . Staraj się omijać te miejsce.

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 15:50   

Zbycho-Hanys napisał/a:
Mija mi kolejny trzezwy dzionek.... dlatego pozamykałem okna w domu (żeby nie słyszeć) i żeby nie myśleć a zająć sie czymś to pisze o tym na forum.no i czytam posty na forum.nie pójde!!!ważniejsza jest moja trzezwośc!!!!

Nie zapomnij o innych formach poza forum :)
słucham Krzysztofa Alkoholika z Anty Radia, czytam literaturę AA, mitingi, terapia indywidualna....wszystkiego po trochu....dawkowanie...próbowanie....przemyśliwanie.. i nie mam chorych myśli- zająłem każdą chwilę wolną zajęciami z trzeźwienia.
Tak zasadniczo słyszałem by postępować od początku swojej pierwszej terapii. Ale ja nie słuchałem wtedy rad... i nadal nie mam ochoty ich słuchać. Ale...no właśnie dlaczego nie słuychać ludzi bardziej doświadczonych? :)

Borus 
Trajkotka
uzależniony

Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 16:45   

Jędrek napisał/a:
słucham Krzysztofa Alkoholika z Anty Radia, czytam literaturę AA, mitingi, terapia indywidualna....wszystkiego po trochu....dawkowanie...próbowanie....przemyśliwanie.. i nie mam chorych myśli- zająłem każdą chwilę wolną zajęciami z trzeźwienia.

...tylko żebyś się za bardzo nie uzależnił od tego trzeźwienia... ;)

Zbycho-Hanys 
Małomówny
alkoholik

Wysłany: Pią 02 Wrz, 2011 07:57   

jędrek, nie zapominam.choc radia nie słucham.mam terapie,mitingi,telefony no i wsparcie mojej rodziny.na razie daje rade i dzis sie nie napije.acha jutro wybieram sie na zjazd "absolwentów" do Branic.jedzie też ktoś z forum?

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Pią 02 Wrz, 2011 11:55   

Borus napisał/a:
Jędrek napisał/a:

...tylko żebyś się za bardzo nie uzależnił od tego trzeźwienia... ;)

Hmmm....gdyby to było łatwe... i na pstryknięcie palcami....i nie kolidowało z moimi 19- letnimi chorymi przyzwyczajeniami....
uzależnienie sie od bycia uczciwym...uzależnienie się od wiary....uzależnienie się od słuchania doświadczonych ludzi bez oceniania i krytykowania....uzależnienie się od dawania siebie innym....Czy tego rodzaju uzależnienie wogóle jest możliwe??

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2011 13:13   

Jędrek napisał/a:
uzależnienie sie od bycia uczciwym...uzależnienie się od wiary....uzależnienie się od słuchania doświadczonych ludzi bez oceniania i krytykowania....uzależnienie się od dawania siebie innym...

Współuzależnienie???? :drapie:
Namów żonę, żeby wpadła w alkoholizm :wysmiewacz:

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Pomogła: 69 razy
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2011 13:32   

Jędrek napisał/a:
Czy tego rodzaju uzależnienie wogóle jest możliwe??

od wszystkiego można się uzależnić

Zbycho-Hanys 
Małomówny
alkoholik

Wysłany: Śro 07 Wrz, 2011 15:14   

hej.nie pisałem nic pare dni bo miałem zamieszanie w związane ze zmianą pracy.już w trakcie terapii postanowiłem nie wracać do swojej pracy.w wiekszej części ze wstydu po tym co robiłem po pijaku (choć w warsztacie nikt nie pił) to ja sobie popijałem tak żeby nikt nie widział a z drugiej strony chciałem się odciąć od wszystkiego co mi kojarzy sie z moim piciem.tak więc szef poszedł mi na ręke i za porozumieniem stron zwolniłem sie bez 3 miesięcznego wypowiedzenia.miałem już przygotowaną pracę w niemczech.(wyjazd w poniedziałek) ale nieoczekiwanie zwolniło sie miejsce w miejscowej szkole. jedna rozmowa,trzy dni załatwiania papierków,badań,szkoleń BHP no i już pracuje.choć pieniądze mniejsze dosc dużo niż za granicą to jakoś mi lepiej.żona zadowolona że jestem na codzien w domu ( a nie tydzień na miesiąc),terapeuta też odradzał mi wyjazd do De.no i nie strace żadnego zaplanowanego mitingu.szkoda troche tej kasy w euro ale ważniejsza jest moja trzezwośc.więc dziś mam zajefajny humor, i dziś nie pije!!!pzdr.

Zbycho-Hanys 
Małomówny
alkoholik

Wysłany: Pon 03 Paź, 2011 19:44   

hej.dzis mija mi 3 miesiąc trzezwosci!niby niewiele a ciesze sie jak małe dziecko!pozdr.

Conradus78 
Towarzyski
Conradus78

Wysłany: Pon 03 Paź, 2011 20:39   

Gratulacje. Kolejnych 24 godzin. No i pogody ducha.

Gonzo.pl 
(banita)

Wysłany: Pon 03 Paź, 2011 20:52   

Zbycho, gratuluję!!!
Warto każdego dnia zrobic coś dla swojej trzezwości.
Uzależnienie? Jeśli to komus pomaga dziś nie pic, to niech się i uzależnia. Jutro może sobie znajdzie inne sposoby.

Odpowiedz do tematu