Detoksykacja. |
Autor |
Wiadomość |
verdo
Gaduła
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011 20:20
|
|
|
Oto brytyjskie lecznictwo - detox w domu, tabletki w kieszeni, alkohol na stoliku.
moja znajoma ze Stanów wróciła leczyć się tutaj, bo podczas leczenia choroby alkoholowej uzalezniła sie od zapisywanych bez umiaru leków. Nie działa, damy większą dawke. Nie pomaga, to dwa słoiczki...
Wszystko bez jakiejkolwiek kontroli lekarza.
czy to jeszcze zaufanie do pacjenta, czy bezmyślne procedury? |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011 20:26
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | czy to jeszcze zaufanie do pacjenta, |
Raczej pomoc w szybkim zejściu i problemu nie ma... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011 21:12
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | czy to jeszcze zaufanie do pacjenta, czy bezmyślne procedury? |
Stawiam na procedury, w Polsce też się zaczyna... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011 22:03
|
|
|
To raczej nie procedury to podejście do tematu alkoholik |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011 22:33
|
|
|
Krzysztof 41 napisał/a: | To raczej nie procedury to podejście do tematu alkoholik |
Pediatra mi dzieci homeopatią próbował leczyć kiedy na topie była...
Wolał narazić się mi niż NFZowi... Myślał że na barana trafił co nie zna refundowanych i skutecznych leków...
Alkoholikami nie są... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 09:58
|
|
|
Jesteś w tych 10-ciu % co się nie dają zrobić w konia.
Na całej reszcie można żerować. |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
teczacpt
Milczek teczacpt
|
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011 17:08
|
|
|
Przepisywanie leków-to chwała dla lekarza,BDZ-działają na te same neuroprzekaźniki co alkohol,dlatego są popularne.Skutki długofalowe-cóż o tym lekarz nie pracujący z osobami uzaleznionymi-już nie wie. |
_________________ Tęcza |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011 17:17
|
|
|
teczacpt napisał/a: | Skutki długofalowe-cóż o tym lekarz nie pracujący z osobami uzaleznionymi-już nie wie. |
A chyba powinien wiedzieć, prawda?
Czy mogłabyś nam coś napisać o tych skutkach długofalowych? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
teczacpt
Milczek teczacpt
|
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011 22:30
|
|
|
Mam na myśli uzależnienie krzyżowe w efekcie końcowym czyli jeśli nie piję to biorę leki,przestaję brać leki zaczynam pić-a tak naprawdę cały czas jestem czymś oszołomiony |
_________________ Tęcza |
|
|
|
|
Lenka
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 14 Wrz, 2011 07:54
|
|
|
teczacpt napisał/a: | uzależnienie krzyżowe |
Do tego dochodzi ryzyko wystąpienia objawów abstynencyjnych ( równie grożnych jak w przypadku alkoholu ) i zjawiska " odbicia "- utrudniającego odstawienie BDZ . |
|
|
|
|
Tempe
Towarzyski taki jeden...alkoholik.
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 18:04
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Oto brytyjskie lecznictwo - detox w domu, tabletki w kieszeni, alkohol na stoliku.
|
W Wielkiej Brytanii leki psychotropowe przepisuje się na sztuki, a nie tak jak u nas - na opakowania.
Na zachodzie jest większa kontrola i większa ostrożność w przepisywaniu benzodiazepin, które to niezwykle silnie uzależniają.
Wiem coś o tym, bo jestem alkoholikiem i lekomanem.
Uzależnienie lekowe bardziej mnie męczy niż alkoholizm. Nie piję alkoholu od ponad 2,5 lat.
Leków zmieniających nastrój nie biorę od roku. |
_________________ "Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś".
Stanisław Lem |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 20:16
|
|
|
Tempe napisał/a: | przepisuje się na sztuki, |
Tempe napisał/a: | Uzależnienie lekowe |
Więc jakim sposobem je zdobywałeś? |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 21:39
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Więc jakim sposobem je zdobywałeś? |
Tempe napisal,ze tak jest w GB co nie znaczy,ze tam sie leczyl.
Slyszlem taka opinie,ze osoba uzalezniona nie powinna stosowac BDZ dluzej niz 4 tyg.
Lekarz prowadzacy mial pomoc a zafundowal Wam kolejne uzaleznienie,wszystko przez brak podstawowej wiedzy.Dostep do lekow w PL jest bardzo prosty z prawie kazdym lekarzem mozna sie "dogadac"...istnieje rowniez baaardzo duzy ...czarny rynek podrabianych lekow,zdarzalo sie ze lekarstwa niewiadomego pochodzenia byly nawet w aptekach !
Co do ZA to lepiej podejsc do tematu ostroznie.Podczas majaczenia alkoholowego przed wprowadzeniem farmakologii 20 % przypadkow konczylo sie smiercia.ZA to uszkodzony uklad nerwowy i organizm juz zawsze tak bedzie reagowal na alkohol,to jest nie odwarcalne a objawy z czasem sie nasilaja.Dla mnie to glowny wyznaczik alkoholizmu....
Szersze info na ten temat tutaj - > http://www.leczenieodwyko...bstynencyjnych/ - pod tym adresem jest rowniez link do e-terapii dla osob z nerwica,depresja i dda...(kamyk zielony)
Pzdr |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 21:55
|
|
|
ja jestem ciemny analfabeta komputerowy i nic takiego nie widze. Mozesz mi podac, proszę, ten link do e-terapii na pw? |
Ostatnio zmieniony przez Gonzo.pl Czw 15 Wrz, 2011 21:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|