|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Detoksykacja. |
Autor |
Wiadomość |
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 22:07
|
|
|
Tempe napisał/a: | W Wielkiej Brytanii leki psychotropowe przepisuje się na sztuki, a nie tak jak u nas - na opakowania.
Na zachodzie jest większa kontrola i większa ostrożność w przepisywaniu benzodiazepin, które to niezwykle silnie uzależniają. | taa, wiem cos o tym, no chyba ze mowimy o dwoch roznych zachodach |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 22:13
|
|
|
Ate napisał/a: | taa, wiem cos o tym, no chyba ze mowimy o dwoch roznych zachodach |
ate, ja też na początku pisałem o Alex która na leczeniu w Stanach się uzależniła. Ale jak ktoś ma inne doświadczenia to go czytam... |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 22:22
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | ja też na początku pisałem o Alex która na leczeniu w Stanach się uzależniła. Ale jak ktoś ma inne doświadczenia to go czytam... | to ciekawe i dla mnie ewenement, bo ja z takim podejsciem jak mojej slawetnej doktorki spotkalam sie tutaj nie raz, "stalym" pacjentom przepisywane sa najwieksze opakowania lekow tzw. N3... i nie mowie tutaj o paracetamolu, tylko o bardzo silnych psychotropach, czy uspokajajczach, lub opiatach .Straszny brak odpowiedzialnosci ze strony lekarzy... no ale moze w Wilekiej Brytani jest pod tym wzgledem lepiej, tzn bezpieczniej dla pacjenta. |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|