|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Oblicza ksenofobii |
Autor |
Wiadomość |
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 09:08
|
|
|
aazazello napisał/a: |
Stasiu, Stasiu, eh |
Nie rozumiem dla czego można pisać Amerykanin, Chińczyk a nie wolno Murzyn...
Czyżby komuś wyrzuty sumienia za 200 lat zniewalania ludzi w najbardziej demokratycznym państwie świata nie pozwalało?
(Adasiu, to nie do Ciebie, tylko wyśmiewam się z tzw "poprawności politycznej") |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 09:10
|
|
|
Nie o poprawność chodzi, ale o szacunek. Czy chciałbyś być nazywany Polaczkiem? Przecież to jawna pogarda dla całej nacji. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 09:16
|
|
|
aazazello napisał/a: | Nie o poprawność chodzi, ale o szacunek. Czy chciałbyś być nazywany Polaczkiem? Przecież to jawna pogarda dla całej nacji. |
Adam, zauważyłem że to Ty masz problem, jeżeli chodzi o źle rozumianą tolerancje.
Jak z rozmową o Żydach, której nigdy nie skończyliśmy....
I nie skończymy, nie chce mi się o tym gadać.
Temat o motywach, a ty już wchodzi coś innego... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 09:22
|
|
|
aazazello napisał/a: | Nie o poprawność chodzi, ale o szacunek. Czy chciałbyś być nazywany Polaczkiem? Przecież to jawna pogarda dla całej nacji. | Ja napisałem MURZYN czy MURZYNEK?
Na prawdę nic nie rozumiem...
Że słowo to jest nacechowane negatywnie to zasługa tych którzy Murzynów wykorzystywali. Zmienić należy więc ludzi, nie słowa...
Pisząc o kimś wielką literą okazuję szacunek osobie określonej napisanym słowem... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 09:24
|
|
|
staaw napisał/a: | Pisząc o kimś wielką literą okazuję szacunek osobie określonej napisanym słowem... |
I to jest prawda.......... |
_________________ |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1340 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 09:38
|
|
|
staaw napisał/a: | Pisząc o kimś wielką literą okazuję szacunek osobie określonej napisanym słowem... |
Dobrze, że nie napisałeś "Czarnuch"...
A co do murzynka, to ja np. byłęm wychowywany na wierszach Tuwima i Murzynek, w dodatku Bambo... nie kojarzy mi sięz uwłaczaniem komukolwiek... A mówienie o murzynie "afroamerykanin" to tak jak powiedzieć o katoliku Wyznawca jedynej słusznej wiary... To drugie mu pochlebi, ale to pierwsze też jest prawdą...
UWAGA ANEGDOTA!!
-Mamusiu patrz murzyn!
-Ciiii... Nie wolno tak mówić
-To myślisz mamusiu, że on nie wie że jest murzynem?
Uwaga koniec anegdoty
PS.: a na pytanie, czy to ten film co podałem parę postów wyżej to nikt nie umie odpowiedzieć? |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
Ostatnio zmieniony przez Whiplash Pią 16 Wrz, 2011 09:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 10:54
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | staaw napisał/a:
Pisząc o kimś wielką literą okazuję szacunek osobie określonej napisanym słowem...
No cóż. Jeśli nazwanie kogoś Durniem, przez duże D to okazywanie szacunku, to chyba od teraz zacznę się do tego w niektórych sytuacjach stosować. Faktem jest, że człowiek uczy się przez całe życie.
staaw napisał/a: | Na prawdę nic nie rozumiem... |
Cóż, Wawa to miasto uniwersyteckie. Dla chcącego nic trudnego a wiedza pozwala zrozumieć i rozwijać się.
Marc-elus napisał/a: | Adam, zauważyłem że to Ty masz problem, jeżeli chodzi o źle rozumianą tolerancje |
Nie ja mam problem, tylko ty przedstawiasz poglądy z pogranicza antysemityzmu i ksenofobii. Wybierz sobie wersję, wszak znasz siebie najlepiej, Tomku. |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 11:08
|
|
|
aazazello napisał/a: |
Nie ja mam problem, tylko ty przedstawiasz poglądy z pogranicza antysemityzmu i ksenofobii. Wybierz sobie wersję, wszak znasz siebie najlepiej, Tomku. |
Ja jakoś nie odnoszę takiego wrażenia...
Powiedział bym nawet że to ja jestem większym ksenofobem. Uważam że każdy powinien w MOIM kraju okazywać szacunek dla gospodarzy, lub jak mu się nie podoba wracać skąd przyjechał...
aazazello napisał/a: | pterodaktyll napisał/a: | staaw napisał/a:
Pisząc o kimś wielką literą okazuję szacunek osobie określonej napisanym słowem...
No cóż. Jeśli nazwanie kogoś Durniem, przez duże D to okazywanie szacunku, to chyba od teraz zacznę się do tego w niektórych sytuacjach stosować. Faktem jest, że człowiek uczy się przez całe życie. |
Uważam że się czepiasz słówek Adasiu...
W Piśmie jest powiedziane "odcedzacie muchę a połykacie wielbłąda"...
Nie chcę Tobie psuć dnia
|
Ostatnio zmieniony przez staaw Pią 16 Wrz, 2011 11:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 11:16
|
|
|
Stasiu, ja tylko pomagam, edukuję, pokazuję, że nie wszyscy przełkną Murzyna, Żydka, czy Polaczka (UWAGA: nie dotyczy kacapów). Inne spojrzenie na świat ukazuję, a ty zrób z tym co chcesz.
Nie ma takiej możliwości, abyś dzień mi, Stasiu, zepsuł, więc nie martw się. |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 11:18
|
|
|
Adasiu, już pisałem w temacie Gonza, czy jeżeli jedna z emotek wzbudza moją agresję, mam zabronić innym jej używać, czy starać się zrozumieć że to ja mam problem? |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 11:18
|
|
|
staaw napisał/a: | każdy powinien w MOIM kraju okazywać szacunek dla gospodarzy |
Zgadzam się, ale co rozumiesz przez okazywanie szacunku, bo to jest ważne. |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 11:19
|
|
|
staaw napisał/a: | Adasiu, już pisałem w temacie Gonza, czy jeżeli jedna z emotek wzbudza moją agresję, mam zabronić innym jej używać, czy starać się zrozumieć że to ja mam problem? |
Stasiu, wybacz, nie czytam wszystkiego. Wobec tego możesz mnie objaśnić w tym temacie? |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 11:27
|
|
|
Może źle to nazwałem. Nazwij to sam jak chcesz, chodzi mi o to by nie zachowywał się jak Europejczycy w Nowym Świecie...
Udając przyjaciół, wytępili bronią lub pieniądzem znaczną część ludności, pod płaszczykiem pomocy użyli do własnych celów, po czym zamknęli w rezerwatach...
Powiesz że dzisiaj tego nie ma?
Spróbuj przekroczyć produkcję mleka i dać ją za darmo dzieciom w szkole. Zobaczysz jaki krzyk będzie socjalistów brukselskich...
Jakim prawem pieniądze zarobione w Polsce, opodatkowane są za granicą...
Dla czego mniejszość, dajmy na to niemiecka, ma mieć większe prawo głosu w pewnych sprawach w Sejmie niż większość polska?
Dla czego Polacy tak cackają się z tą kobietą (z trudem przeszło to słowo) co udaje obrończynię wypędzonych a na prawdę sieje nienawiść rasową w stosunku do POLAKÓW. O tym mówić na salonach nie wolno... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 11:30
|
|
|
aazazello napisał/a: | staaw napisał/a: | Adasiu, już pisałem w temacie Gonza, czy jeżeli jedna z emotek wzbudza moją agresję, mam zabronić innym jej używać, czy starać się zrozumieć że to ja mam problem? |
Stasiu, wybacz, nie czytam wszystkiego. Wobec tego możesz mnie objaśnić w tym temacie? | Jest jedna emotka, która mi się kojarzy bardzo negatywnie. Takie słowo napisane pismem obrazkowym.
Mi się ona kojarzy z kpiną, szyderstwem, obłudą itp...
Jednak powszechnie jest używana w innym (choć podobnym, raczej żart) kontekście...
Czy mam jej zabronić? Czy tolerować myśląc że jednak autor miał inne intencje niż ja sobie WYOBRAŻAM? |
Ostatnio zmieniony przez staaw Pią 16 Wrz, 2011 11:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 11:35
|
|
|
staaw napisał/a: | est jedna emotka, która mi się kojarzy bardzo negatywnie. Takie słowo napisane pismem obrazkowym.
Mi się ona kojarzy z kpiną, szyderstwem, obłudą itp... | jaka to emotka Stasiu? |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|