koszulki z nadrukiem |
Autor |
Wiadomość |
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 07:44
|
|
|
staaw napisał/a: | Raczej za bardzo ulega wpływom |
Pomyśl tak: przecież to tylko może być powierzchowne, tak jak z tą dziewczynką co na boisku siedzi.
To naturalne że wpływy są.... byle właśnie nie przewróciły w głowie.....
staaw napisał/a: | odpowiada za obecność w miejscu przestępstwa... |
Nie dalej jak wczoraj rozmawiałem z kumplem... wniosek z rozmowy: takie rzeczy robiliśmy za młodu, jak to dobrze że nie siedzimy....
Ja tam nie czuje się gorszy z tego powodu, młodość ma swoje prawa, wpływy były, ale podstawy są solidne, one nie uległy wpływom.....
Poza tym, nie sama nauka i nie uleganie wpływom buduje człowieka.... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 07:59
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | staaw napisał/a: | Raczej za bardzo ulega wpływom |
Pomyśl tak: przecież to tylko może być powierzchowne, tak jak z tą dziewczynką co na boisku siedzi. | Trochę racji masz. Martwię się na zapas, bo ostatnie 2 klasy podstawówki to masakra jakaś była... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 08:14
|
|
|
staaw napisał/a: | Tydzień temu koleżanka córci "wpadła" z plecakiem pełnym piwa |
problem jest w tym, dlaczego ma takie koleżanki. Dlaczego nie równa w górę. Dlaczego nie imponują jej osoby innego typu. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 08:16
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | staaw napisał/a: | Tydzień temu koleżanka córci "wpadła" z plecakiem pełnym piwa |
problem jest w tym, dlaczego ma takie koleżanki. Dlaczego nie równa w górę. Dlaczego nie imponują jej osoby innego typu. | Tyle to ja wiem... Może znasz odpowiedź? |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 08:19
|
|
|
staaw napisał/a: | Może znasz odpowiedź? |
Ja nie muszę... |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 08:31
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | staaw napisał/a: | Tydzień temu koleżanka córci "wpadła" z plecakiem pełnym piwa |
problem jest w tym, dlaczego ma takie koleżanki. Dlaczego nie równa w górę. Dlaczego nie imponują jej osoby innego typu. |
Tutaj chyba nie ma dobrej odpowiedzi....
Mimo wszystko, wysilę się: do jakiej szkoły chodzi i w jakim towarzystwie się obraca "na podwórku".
Patrząc z perspektywy czasu, 15lat temu, tak to szło. Mój przyjaciel, z tej samej klatki, chodził do "renomowanego" liceum, a "na podwórku" mieliśmy towarzystwo "mieszane".
Abstrahując od tego że to chłopak naprawdę na poziomie, to jednak ludzie z jakimi przybywał w szkole mieli wpływ.... oni chodzili na piwo po lekcjach, a u mnie w "zwykłym" liceum czasem chodziliśmy zamiast lekcji....
Bardzo wiele rzeczy może mieć wpływ, zaciekawił mnie ten temat i zacząłem sobie przypominać... ciekawe wnioski, jeszcze ciekawsze wspomnienia.
Oczywiście, nie zapominajmy o "postępie", teraz czasy pewnie się trochę zmieniły..... |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 09:40
|
|
|
Marcyś, to o czym piszesz to potrzeba akceptacji, przynależności do grupy, może nieuświadomiony brak akceptacji siebie.
Może to skutkować skłonnością do uzależnień, zwłaszcza u dziecka z rodziny alkoholowej. |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 10:06
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | A co ja mam powiedziec jak takie towarzystwo na codzień uczę...... |
i Ty, Brutusie....? nie wiedziałam, że jestes przedstawicielem najbardziej znienawidzonej przeze mnie grupy zawodowej. |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 10:11
|
|
|
Na szczęście z Ptera przedmiotu nie można dostać jedynki (przynajmniej na poziomie szkoły podstawowej) |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 10:17
|
|
|
esaneta napisał/a: | nie wiedziałam, że jestes przedstawicielem najbardziej znienawidzonej przeze mnie grupy zawodowej. | tez nie przepadam, ale ma to swoje korzenie w dziecinstwie, wiesz,Esanetko, staram sie byc obiekytwna, nie moze teraz kazdy nauczyciel placici za grzechy mojej matki ( nauczycielki wlasnie, despotycznego , nie znoszacego sprzeciwu tyrana ). staaw napisał/a: | Ptera przedmiotu | a co to za przedmiot ? |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 10:19
|
|
|
Coś tam z cymbałami ma do czynienia...
Poczekajmy, on lepiej to wyjaśni... |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 10:26
|
|
|
staaw napisał/a: | Coś tam z cymbałami ma do czynienia... |
Jankiel? |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 10:30
|
|
|
ja mysle ze fizyka |
|
|
|
|
|
staaw
|
|
|
|
Do nas matematyczka mówiła cymbały... |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
|
|
|
staaw napisał/a: | Do nas matematyczka mówiła cymbały... | wlasnie dlatego Cytat: | mysle ze fizyka |
|
|
|
|
|
|
|