Przesunięty przez: yuraa Śro 12 Paź, 2011 21:50 |
KLUB trzeżwego życia |
Autor |
Wiadomość |
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011 20:21
|
|
|
M moim mieście też jest Klub Alkoholika, czynny cały tydzień od 15-21 w święta także.
Zawsze można tam spotkać znajomych, porozmawiać, pograć w szachy, wypić kawę. Organizowane są wyjazdy, imprezy taneczne. W osobnej sali mitingi, grupa samopomocowa, dyżury psychologa, terapeuty.
W Klubie spędziłem swoją pierwszą trzeźwą Wigilię i Sylwestra, byłem wtedy zupełnie sam, tam spotkałem życzliwych ludzi.
Teraz rzadko tam zaglądam, życie się ułożyło, ale na tańce i owszem.
Dodam, że w miastach, gdzie takich klubów nie ma, dość łatwo je założyć, pieniądze na to są. Działalność, prowadzenie takiego klubu może też być dobrym pomysłem na pracę zarobkową (etat) dla alkoholika lubiącego wyzwania. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011 21:06
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Klub Alkoholika, | Alkoholika czy Abstynenta - bo sporo osób myli te pojęcia a potem na mieście mówią "to miejsce gdzie alkoholiki piją "
Nasz jest Stowarzyszeniem Rodzin Abstynenckich i niedługo będzie obchodzić 35 lecie |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
Ostatnio zmieniony przez KICAJKA Pią 07 Paź, 2011 21:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011 21:10
|
|
|
Ale się walnąłem... Dżizus, te alkoholiki to mi w krew weszły |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011 21:19
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: |
emigrantka napisał/a:
są tacy co sie potykali ,ale doputy żyją zawsze jest nadzieja ,,
A czy ja twierdzę, że nie? | nio (żart) nie rozwinołeś tematu zrobiłam to za Ciebie Ptero |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011 21:20
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | alkoholiki to mi w krew weszły | dobrze ,że alkoholiki a nie alkohol we krwi |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011 21:21
|
|
|
emigrantka napisał/a: | nie rozwinołeś tematu zrobiłam to za Ciebie Ptero |
|
_________________ |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Śro 12 Paź, 2011 21:48
|
|
|
pterodaktyll, jasne Pterku jestes kochany od Ciebie nic złego spotkać nie może ... |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 12 Paź, 2011 21:49
|
|
|
emigrantka napisał/a: | jestes kochany od Ciebie nic złego spotkać nie może ... | |
_________________ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 12 Paź, 2011 22:11
|
|
|
Cytat: | KLUB trzeżwego życia |
Nie wiem czemu, ale to mi się kojarzy z Klubem Wesołego Szampana |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 12 Paź, 2011 22:14
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Nie wiem czemu, ale to mi się kojarzy z Klubem Wesołego Szampana |
Bo i zabawa szampańska to jest.... |
_________________ |
|
|
|
|
Alkoholik72
Towarzyski http://alkoholik72.blog.onet.pl/
|
Wysłany: Czw 13 Paź, 2011 05:08 Szczęscie...
|
|
|
Pilnuję się :) Na szczęście są dni lepsze i gorsze.. codzienność. Problemy i problemiki. Ale nie zmienia to faktu że lubię tą codzienność..
Uwierzyłem że życie można przeżyć szczęśliwie. Bardzo duży wpływ na to miało też ograniczenie swoich wymagań. Tak naprawdę dostaję od życia więcej niż zasługuję i niż potrzebuję. Nauczyłem się cieszyć z tego co mam. I dzielić się tym co mam.
A jak przychodzi chwila że wydaje mi się że mam za mało, że powinienem mieć więcej.. wystarczy że rozejrzę się dokoła na prawdziwe problemy innych ludzi przy których moje problemiki wydają się takie malutkie, śmieszne, na problemy, nieszczęścia których nie można rozwiązać..
Czego mogę jeszcze chcieć? Mam wszystko na czym mi w życiu zależało - marzyłem o kochającej żonie, wspaniałych dzieciach ? - mam . Marzyłem żeby móc zapewnić rodzinie utrzymanie - udaje się, marzyłem by kiedyś mieć choć jednego przyjaciela - mam wielu, żeby mieć satysfakcjonującą pracę- mam. Aby spełniać się w życiu - spełniam się. Aby aby.. aby.. dostałem wszystko co potrzebuję do życia. Dostałem nawet więcej....
Czy to jest pokora? Nie wiem, od kiedy przestałem być wiecznie nie zadowolony i nieszczęśliwy, od kiedy zaakceptowałem siebie wraz ze swoją przeszłością, od kiedy odzyskałem wiarę w Boga, chwyciłem się za ....... i bez manipulacji i odstępstw realizuję program zmiany mojego życia - tak ją pojmuję. |
_________________ Jak przeszłość może stać się wspaniałym fundamentem przyszłości...
http://www.alkoholik.org |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 22:01
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Nie wiem czemu, ale to mi się kojarzy z Klubem Wesołego Szampana | szampan to dla mnie podniosłam frekwencje droga Wiedzmo ,pare osob z tego klubu zasiliło nasze szeregi na form |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 22:26
|
|
|
emigrantka napisał/a: | szampan to dla mnie |
Ja mam rozpijać userów? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 22:27
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Ja mam rozpijać userów? |
Prawo szefa |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011 09:00
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Cytat: | KLUB trzeżwego życia |
Nie wiem czemu, ale to mi się kojarzy z Klubem Wesołego Szampana |
ja tego szampana też nie wymysliłam |
|
|
|
|
|