I ok, ja rozumiem, że ptaszek jest biedny, bo w pogoni za marzeniem posunął się aż do samobójstwa.
Ale do jasnej ciasnej, po kiego mu ten sznurek na początku był potrzebny i przede wszystkim - po co to drzewo przybijał gwoździami?????
Ktoś mi to może wyjaśnić?
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
Jones, ja bym na Twoim miejscu nie zastanawiał się nad takimi dylematami na forum.
Zaraz ktoś napiszę że pijesz, że nie masz racji, że to, że tamto... a tak w ogóle to omów to ze swoją grupą AA, terapeutą i spowiednikiem.
I ok, ja rozumiem, że ptaszek jest biedny, bo w pogoni za marzeniem posunął się aż do samobójstwa.
Ale do jasnej ciasnej, po kiego mu ten sznurek na początku był potrzebny i przede wszystkim - po co to drzewo przybijał gwoździami?????
Serio pytasz?
Jak tak to prosz:
Dzewka opuszczał na linie, żeby móc je przybić do pionowej ściany, przybił żeby się trzymało. W ten sposób (przybijając duuużo drzewek) stworzył sobie złudzenie, że leci ponad lasem, podczas gdy w rzeczywistości spadał
Dość jasno?
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu.
Serio pytasz?
Jak tak to prosz:
Dzewka opuszczał na linie, żeby móc je przybić do pionowej ściany, przybił żeby się trzymało. W ten sposób (przybijając duuużo drzewek) stworzył sobie złudzenie, że leci ponad lasem, podczas gdy w rzeczywistości spadał
Dość jasno?
Nigdy, przenigdy bym na to nie wpadł. Nigdy nigdy w życiu. I po śmierci też nie. Myślałem że te durne drzewa sobie tak same rosły na zboczu...
Nagle filmik ów nabrał nieco więcej sensu
Widać że prosty informatyk jestem...
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
Ostatnio zmieniony przez Jonesy Pon 17 Paź, 2011 08:43, w całości zmieniany 1 raz
Tobie już ktoś z rana zdążył dopierdzielić? Bo nie miałem czasu na lekturę forum póki co...
Nie, ale czekam, jak nie dziś to jutro...
W końcu, co bym nie napisał, to .... przylatuje z wieściami że pije albo nic nie robię.
Nudne to, ale jak w Pamiętniczku nic się nie dzieje to i taka rozrywka jest dobra....
Nie, ale czekam, jak nie dziś to jutro...
W końcu, co bym nie napisał, to .... przylatuje z wieściami że pije albo nic nie robię.
Nudne to, ale jak w Pamiętniczku nic się nie dzieje to i taka rozrywka jest dobra....
A Ty znowy pijesz i nic nie robisz
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu.
Jak to nic?
Zastanawiam się po co ktoś zrobił ten filmik... straszy dół musiał mieć.
Niestety, ja nie potrafię zrobić filmiku o Meksyku... Ani nie mam ochoty....
Nie taki głupi!
Biedaczek bez skrzydełek chciał sobie polatać aż tak bardzo tego pragnął że był w stanie poświęcić życie żeby spełnić własne marzenie.
Czyli nie jedno musimy poświecić aby aby osiągnąć cel do jakiego zmierzamy po prostu czasami warto!
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą.
Biedaczek bez skrzydełek chciał sobie polatać aż tak bardzo tego pragnął że był w stanie poświęcić życie żeby spełnić własne marzenie.
Wzruszyłem się
Ten film ma głębokie, ukryte znaczenie. To alegoria alkoholizmu, a ten z długim dziobem, to jego personifikacja.
Tak jak nielot chce fruwać i zrobi wszystko aby swe marzenie spełnić, tak każdy- chwilowo trzeźwy - alkoholik pragnie powrotu do chlania sprzed lat.
Tak jak on kombinuje z tymi drzewkami , aby mieć złudzenie lotu a w rzeczywistości spada w przepaść, tak każdy- dzisiaj trzeźwy- uzależniony tak pokombinuje w życiu, aby miraż kontrolowanego picia osiągnąć a w rezultacie usunąć się w otchłań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum