Ja tam nie wiem, jakoś nie kupiłem tego filmiku. Średni taki. Z przesłaniem włącznie. Że niby co - w pogoni za marzeniem mam dać się zabić???
Ten natomiast film bardzo mocno mnie uderzył.
W każdym jednym aspekcie - stosunki z bliskimi, pasja, spełnianie marzeń, a na koniec beznadziejność tego wszystkiego w obliczy straty.
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
Ostatnio zmieniony przez Jonesy Pon 17 Paź, 2011 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Flandria Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Wysłany: Pon 17 Paź, 2011 14:54
Jonesy napisał/a:
Że niby co - w pogoni za marzeniem mam dać się zabić???
przecież nie wiadomo czy ten nielot zginął - sam dopisałeś ten czarny scenariusz
skoro namęczył się tak z porozstawianiem tak wielu drzew to może gdzieś tam na dole zainstalował jakąś siatkę bezpieczeństwa?
Albo zmienił pracę w tym czasie. Tudzież do mieszkania się na tymczas przeprowadził
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
Flandria Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Wysłany: Pon 17 Paź, 2011 15:08
Jonesy napisał/a:
W każdym jednym aspekcie - stosunki z bliskimi, pasja, spełnianie marzeń, a na koniec beznadziejność tego wszystkiego w obliczy straty.
przecież ten film pokazuje jak łatwo można przeoczyć to co najważniejsze
Jakie stosunki z bliskimi ?
przecież nawet nie zauważył jak ciężko chora jest ta kobieta
Że niby co - w pogoni za marzeniem mam dać się zabić???
Mysle ze chodzi o cos znacznie wiecej. Zycie bez celu nie ma sensu. Ten ptaszek mial marzenia, ktore mimo swoich ograniczen postanowil zrealizowac z mozolem ciezko na nie pracujac. Niewazne, ze pewnie zginal. Wazne ze przez chwile poczul wolnosc i mysle nawet ze byl szczesliwy (zobacz jak zamyka oczy i delektuje sie lotem)
Warto jest dazyc do czegos o czym sie marzy nawet gdyby miala to byc ostatnia chwila zycia, bo wlasnie ta chwila nadaje zyciu sens.
Piekna historia imho
Kulfon napisał/a:
ciekawi mnie jak wychamowal
*j****!
pewnie tak
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec... W I O S N A Dulcius Ex Asperis
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 17 Paź, 2011 15:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum