Ubezwłasnowolnić? |
Autor |
Wiadomość |
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:02
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | a co z istnieniem oddziałów detoksykacyjnych?
Podważają Twoje teorie. |
Bo małą mam wiedzę Wszak na terapii nie byłem... |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:05
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Bo małą mam wiedzę |
ja tam jestem prosty alkoholik, ale próbuję się skomplikowac |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:08
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Mam tą samą chorobę. Na tym podobieństwa się kończą, zaczynają różnice. |
Marc-elus napisał/a: | Przebieg mojej choroby się różni. |
Rozwiniesz?
Bo ja się z tym zupełnie nie zgadzam.
Wiedza medyczna takze. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:11
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Marc-elus napisał/a: | Mam tą samą chorobę. Na tym podobieństwa się kończą, zaczynają różnice. |
Marc-elus napisał/a: | Przebieg mojej choroby się różni. |
Rozwiniesz?
Bo ja się z tym zupełnie nie zgadzam.
Wiedza medyczna takze. |
Nie. Nie mogę rozwinąć, bo wiem czym to się skończy.
A tak serio to próbujesz powiedzieć że ten menel z Centralnego, ja, ty i Osiatyński jesteśmy w jednym worku.
Jak nie widzisz różnicy, to ok. Ja ciebie z błędu wyprowadzać nie będę. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:16
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | A tak serio to próbujesz powiedzieć że ten menel z Centralnego, ja, ty i Osiatyński jesteśmy w jednym worku. |
Jeśli pijemy - tak. |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1340 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:18
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | A tak serio to próbujesz powiedzieć że ten menel z Centralnego, ja, ty i Osiatyński jesteśmy w jednym worku |
Mam wrażenie Marcel, że coś mylisz... Przebieg choroby jest taki sam u wszystkich (vide betoniarka), różnice są tylko w czasie, ale to normalne, tak jak z przeziębieniem, u jednych od razu gorączka i kaszel u innych tylko katar przez tydzień.
Nie jesteśmy w jednym worku, ale nie ze względu na przebieg choroby, tylko ze względu na status społeczny. Kto wyżej wzleciał ten dłużej będzie spadał (bo ma dalej do swojego dna ale i mocniej pieprznie ). |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:22
|
|
|
Cytat: | Nie jesteśmy w jednym worku, ale nie ze względu na przebieg choroby, tylko ze względu na status społeczny. |
Też nie. Przecież ci ludzie też kimś byli(?) sa(?).
Mieli pracę, domy, rodziny. Mają rodziny.
Nie jest trudno znaleźć sie wsród nich.
wystarczy chwila picia, kilka złych kroków, lub nawet przypadków. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:25
|
|
|
Whiplash napisał/a: | Przebieg choroby jest taki sam u wszystkich (vide betoniarka) |
Tak, pod takim względem źle napisałem. Przebieg choroby jest taki sam, ale różni się czasem, oraz tym czy delikwent pije.
Po prostu stan "na dziś" się różni.
Tak samo jak różni się przyczyna przyjęcia do szpitala i tu jest pies pogrzebany. |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:36
|
|
|
Whiplash napisał/a: | No i pewnie, że wolałbyś wytrzeźwieć w ciepłym łóżku na oddziale, niż pod lodowatym prysznicem na izbie |
Gonzo.pl napisał/a: | Z pewną taką nieśmiałością przypomnę, że zatrucie alkoholem jest jednostką chorobową i poważnym zagrożeniem życia |
Na zachodzie nie ma izb wytrzezwien,wszystkich kieruja do szpitala.
Takie wynalazki to tylko w PL i na wschodzie.....
Gonzo.pl napisał/a: | Ale też przepisy prawne nie regulują np. szybkiego ubezwłasnowolnienia takich chorych osób w celu pomocy im. |
U mnie w miescie policja normalnie z rynku gosci sciagala na przymusowe leczenie....: ) |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:40
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Może jak ktoś będzie sam pił płyn do spryskiwaczy, coś dojrzy. | Myślałem że od tego się ślepnie... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 13:46
|
|
|
Verdo, właśnie o to mi chodzi. Nie, żeby zapełnac szpitale na siłę, ale o swiadomość (jej brak) realiów choroby wsród personelu medycznego, służb państwowych, a także tych przypadkowych osób mieniących się posłami i senatorami.
Staaw, to ja wiem od czego ślepnę |
|
|
|
|
|