Matoły architekci - czyli karuzela na cmentarzu |
Autor |
Wiadomość |
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 20:34
|
|
|
Urszula napisał/a: | Wszędzie już wszystko zeszmacone, zrównane z gó***m i zaorane "nowoczesnością"? | Wmoim mieście wiele lat temu wyburzono cały kwartał,stare piękne, zabytkowe kamienice z pięknymi elewacjami,rzeźbami,płaskorzeźbami,pięknymi maszkaronami....itp.- z powodu szkód grniczych - na tym miejscy powstał wielki piękny skwer z drzewkami ,klombami,ławeczkami-oaza zieleni w samym centrum. Teraz zieleniec zlikwidowano i postawiono bryłę ze szkła-4 poziomowe centrum handlowe-parę zabetonowanych drzewek w płotku- a prosto z wyjścia wchodzi się na tory tramwajowe
Miały być jeszcze parkingi podziemne ale zaczęła się ziemia zapadać - wykorzystano resztę wyburzonego terenu i zbudowano kawałek dalej gmach z wielopoziomowymi parkingami
A na około wszystkiego stoją sobie zabytkowe kamienice
To ma być nowoczesność,estetyka,wygoda i bezpieczeństwo |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
|
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 20:44
|
|
|
staaw napisał/a: | Możesz mi pokazać to rozwiązanie? |
widziałam to w tym filmie (odcinek Grand Designs Indoors)
700 MB
http://chomikuj.pl/zlosni...d,779764564.avi
generalnie chodzi o to, że jeśli rzucisz światło na firanę a w głębi nie będzie nigdzie intensywnego światła, to nie będzie nic widać oprócz tej podświetlonej firany
nie znalazłam w internecie żadnych przykładów poza tym filmem, tutaj jest efekt czysto dekoracyjny:
|
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 21:05
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | Wmoim mieście wiele lat temu wyburzono cały kwartał,stare piękne, zabytkowe kamienice z pięknymi elewacjami,rzeźbami,płaskorzeźbami,pięknymi maszkaronami....itp.- z powodu szkód grniczych |
Cóż, Kicajko, siła wyższa!
Skoro tak, czy siak te kamienice miały popaść w ruinę z powodu szkód górniczych, to nie było chyba innego wyjścia...
Inną sprawą jest to, że ktoś wydał zgodę na wpierniczenie w to miejsce centrum handlowego. Domyślam się, że nie tylko upierdliwego dla mieszkańców okolicznych budynków, ale też pewnie "rzadkiej urody".
Współczuję. |
Ostatnio zmieniony przez Urszula Pią 28 Paź, 2011 21:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 21:13
|
|
|
Borus napisał/a: | Napisałaś trzy dni za późno...
Właśnie zakończyłem sprzątanie po mojej byłej... |
I'm so sorry! |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 21:29
|
|
|
Flandra napisał/a: | generalnie chodzi o to, że jeśli rzucisz światło na firanę a w głębi nie będzie nigdzie intensywnego światła, to nie będzie nic widać oprócz tej podświetlonej firany |
Prawda stara jak świat i w dodatku zgodna z zasadami optyki! |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 21:46
|
|
|
Urszula napisał/a: | I'm so sorry! |
OK |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 06:12
|
|
|
Urszula napisał/a: | Przecież firanka jest właśnie po to, by "firanić", czyli przesłaniać to i owo! | Ja lubię firanki przez które mogę widzieć moje kwiaty na parapecie, mam firanki z dużymi oczkami, ta jest bardzo gęsta... Na to i owo posiadam zasłony...
Dziękuję Flandro... coś wymyślę by przedłużyć życie tej firanki... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 13:41
|
|
|
Flandra napisał/a: | generalnie chodzi o to, że jeśli rzucisz światło na firanę |
Flandro, super to wygląda. Mogłyby to być diody LED. Łatwo teraz kupić w takich gotowych paskach. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
|