Polscy naukowcy wyjaśnią podłoże alkoholizmu? |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 13:44 Polscy naukowcy wyjaśnią podłoże alkoholizmu?
|
|
|
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 13:52
|
|
|
biedne myszki
niech no tylko AMA (Anoni Mouse Alcoholics) założa
oj dadzą tym naukowcom |
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 13:56
|
|
|
Czego to naukowcy nie zrobią, żeby kasę na badania wyłudzić...
Uważam podobnie jak mój psychiatra i terapeuta że alkoholizm jest w głowie, nie w genach.
Genetycznie to może być uwarunkowana prędkość neutralizacji alkoholu, a nie powód dla którego sięga się po pierwszy kieliszek...
W czasie kiedy moi koledzy pili piwo z ciekawości, ja piłem by się rozluźnić... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 14:00
|
|
|
staaw napisał/a: | Uważam podobnie jak mój psychiatra i terapeuta że alkoholizm jest w głowie, nie w genach. |
Pewnie, ale mogą też być pewne "genetyczne" predyspozycje.
Niestety, ale interesu na tym firmy farmaceutyczne nie zrobią, więc jakaś "szalona" Pani Profesor się w to bawi. Nie dostanie więcej kasy, przerwie badania i tyle.
staaw napisał/a: | Genetycznie to może być uwarunkowana prędkość neutralizacji alkoholu |
No i widzisz, pewna "genetyczna" cecha ma jednak wpływ na "procentową" szanse zastania alkoholikiem. |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 14:02
|
|
|
staaw napisał/a: | Genetycznie to może być uwarunkowana prędkość neutralizacji alkoholu, a nie powód dla którego sięga się po pierwszy kieliszek... |
Ciutkę z innej beczki
Ostatnio usłyszałam jak pewna kobieta mówiła,że Ona swojej córce to wspóuzależnienie w genach przekazała |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 14:09
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | No i widzisz, pewna "genetyczna" cecha ma jednak wpływ na "procentową" szanse zastania alkoholikiem. |
No, Indianin alkoholikiem jak zostanie, wypije ćwiartkę i tydzień pijany chodzi. Mniejsze wydatki więc motywacja do leczenia mniejsza |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
Ostatnio zmieniony przez staaw Nie 30 Paź, 2011 14:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|