jak sie zachowywac gdy czynny alko zaczyna swój urlop |
Autor |
Wiadomość |
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 12:34 jak sie zachowywac gdy czynny alko zaczyna swój urlop
|
|
|
Mam mały dylemat. W perspektywie mnóstwo dni wolnych mojego alko. doskonale wiem jak takie dni sa zorganizowane i czego mogę się spodziewać. Jak sobie poradzić.
Chociaż pracuje nad sobą i jestem dożo mądrzejsza, silniejsza-to jednak takie obawy sie pojawiają. Co powinnam zrobić- w milczeniu obserwować pijącego, wychodzić z domu,
czy udawać ,że stan odurzenia i zamroczenia mnie nie interesuje?A może jeszcze coś.....? |
_________________ "Jezeli wszystkie wysiłki zmarnowałas na dźwiganie i rozwijanie innych, musisz sie czuć pusta .Kolej teraz na ciebie" |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 12:43
|
|
|
Ela napisał/a: | czy udawać ,że stan odurzenia i zamroczenia mnie nie interesuje? |
podstawowy błąd
Ty masz nie udawać braku zainteresowania
Ty masz się naprawdę nie interesować |
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 12:47
|
|
|
Ty masz nie udawać braku zainteresowania
Ty masz się naprawdę nie interesować
Tak masz rację-ciągle jeszcze włączają się te mechanizmy współzależnosci |
_________________ "Jezeli wszystkie wysiłki zmarnowałas na dźwiganie i rozwijanie innych, musisz sie czuć pusta .Kolej teraz na ciebie" |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 12:50
|
|
|
Ela napisał/a: | udawać ,że stan odurzenia i zamroczenia |
a masz siłę udawać? i po co? to udawanie tylko pochłania mnóstwo energii.
Tak sobie myślę, że najfajniej byłoby sobie tak zaplanować najbliższe dni "bez niego", wypełniając anagażującymi głowę zajęciami: może Al-anon, wyjście z koleżanką, kino, teatr, spacer, zwiedzanie, tak by jego stan wciąż Cię nie zajmował? na czy on będzie pić i tak nie masz wpływu, lepiej zająć się intensywnie sobą. A plan spisać na kartce lub kalendarzu. |
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:01
|
|
|
Ela napisał/a: | Mam mały dylemat. W perspektywie mnóstwo dni wolnych mojego alko. |
Ela napisał/a: | Jak sobie poradzić. |
Droga czytelniczko niewątpliwie jest to pewien problem ale dający się rozwiązać w sposób skuteczny. Najlepiej spakuj rzeczonego alko i wyślij go jak najdalej od siebie. W ten sposób uzyskasz pożądany przez Ciebie spokój i nie będziesz musiała oglądać mało estetycznego widoku, jakim niewątpliwie już za parę dni będzie Twój alko. Pozdrawiamy.....Redakcja |
_________________ |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:03
|
|
|
Najlepiej byłoby wysłać na księżyc z biletem w jedna stronę |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:05
|
|
|
Ela napisał/a: | Najlepiej byłoby wysłać na księżyc z biletem w jedna stronę |
Mam pewne obawy, że cena biletu przerosłaby nieco Twoje możliwości finansowe..........czy nie wystarczy nasza planeta? |
_________________ |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:08
|
|
|
pietruszka napisał/a: | najfajniej byłoby sobie tak zaplanować najbliższe dni "bez niego", wypełniając anagażującymi głowę zajęciami |
Pietruszko mam dużo zajęć,akurat rozpoczyna sie cykl 10 spotkań grupowych z psychologiem, spotkania anonek, jakiś fitness-a mimo to niepokój się pojawił |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:09
|
|
|
l"]Mam pewne obawy, że cena biletu przerosłaby nieco Twoje możliwości finansowe..........czy nie wystarczy nasza planeta?
Możne do Ciechocinka ? albo innego kurortu |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:10
|
|
|
Pytanie z innej beczki- jak podświetlić cytat |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:16
|
|
|
Ela napisał/a: | Możne do Ciechocinka ? albo innego kurortu |
Można .jak najbardziej nasza wierna czytelniczko ale nie przesadzaj, w zupełności wystarczy jakaś niedroga i po promocyjnej (ze względu na porę roku) cenie, agroturystyka. Pozdrawiamy serdecznie. Redakcja |
_________________ |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:23
|
|
|
[..]ze względu na porę roku
Ja najchętniej wysłałabym pod namio |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:31
|
|
|
Ela napisał/a: | jak podświetlić cytat |
Zaznacz myszką interesujące Cię zdanie i kliknij to:
Ten przycisk (cytowanie selektywne) znajduje się w prawym górnym rogu każdego posta. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:42
|
|
|
cytat nie pojawia sie jednak na białym polu- a o to mi chodzilo-dzieki jednak za podpowiedź |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:47
|
|
|
Dzięki |
|
|
|
|
|