|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Nie wiedziałam, że jestem alkoholiczką |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 07:38 Nie wiedziałam, że jestem alkoholiczką
|
|
|
Joanna od dwudziestu piw |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 10:45
|
|
|
mialam wlasnie to samo wkleic |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 11:07
|
|
|
Też to czytałem z rana, najlepsze są komentarze: "Alkoholowe ćpuny - na bruk!!!".
Tacy ludzie później mówią mi: "Tyyyyy? Alkoholikiem? Niemożliwe, nie rób sobie jaj." |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 11:22
|
|
|
Taka Pani chodzi do mnie na grupę wsparcia. Z tym że ma 60 lat. 30 letnią upośledzoną córkę, 2 synów alkoholików i podobnegoż męża. Siedzą w domu i nic nie robią, w sensie że nie pracują. Oczywiście piją w domu, przy niej.
Córka to kawał kobity, więc z tego co Pani ta opowiada, codzienne kąpiele to niezłe wyzwanie.
A mimo to utrzymuje trzeźwość już dłuższy czas i stara się z godnością żyć. |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 11:27
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Też to czytałem z rana, najlepsze są komentarze: "Alkoholowe ćpuny - na bruk!!!".
Tacy ludzie później mówią mi: "Tyyyyy? Alkoholikiem? Niemożliwe, nie rób sobie jaj." |
Własnie czytałem co niektóre komentarze. Aż się włos jeży na głowie, co ludzie wypisują...
Nie tylko pod adresem tej Pani, ale przede wszystkim o sobie, o swoim piciu, o relaksach i tak dalej. Drineczki, piweczka, wódziunia, kacyk - i świat przez dno butelki.
Popaprane jest ostro to życie. |
|
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 11:35
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Nie tylko pod adresem tej Pani, ale przede wszystkim o sobie, o swoim piciu, o relaksach i tak dalej. Drineczki, piweczka, wódziunia, kacyk - i świat przez dno butelki. |
Eeetam, znam faceta po 5(słownie: pięciu) terapiach stacjonarnych, chyba ze dwóch "dochodzonych", byś jego posłuchał: chciało mu się pić, ale się nie napił...
Żona i córka tego nie lubią, a poza tym to znalazł na strychu akurat butelkę łyskacza, a ten nie lubi wyskacza... poza tym nie pije(już chyba z pół roku) bo mieszka na wsi pod Wawą i ma daleko do sklepu, nie chce mu się chodzić....
Jak go posłuchałem, to jakiś kabaret.... chciałem zapytać: to Cię chłopie chyba wrobili w te 5terapii, bo Ty alkoholikiem nie jesteś?
Szkoda gadać. |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 12:04
|
|
|
Tak tak, tudzież:
"alkoholikiem nie jestem, bo nie daję w kanał jak wy, ale kurator kazał mi iść do ludzi, pogadać. No to przyszedłem sobie do was, na grupę wsparcia" (...)
-kurator??
"no, sąsiedzi coś nagadali, bo są złośliwi" (...)
-sąsiedzi?
"no, i dzieci też" (...)
-witamy nowego kolegę
-co Cię do nas sprowadza?
"no chciałem się spytać po czym poznać że ktoś jest alkoholikiem?"
-to nie lepiej było iśc do poradni, a nie specjalnie na grupę wsparcia?
"no nie, bo kurator mi kazał, jak mi kartę policja założyła po interwencji" (...)
I szereg innych. Jesienno-zimowa pora sprzyja nowym znajomym na grupie. |
|
Ostatnio zmieniony przez Jonesy Czw 10 Lis, 2011 12:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 12:38
|
|
|
tak , artykuł rzetelnie napisany
ale komentarze pod spodem w wiekszosci niestety debilne
jak np
http://www.medonet.pl/spo...3J1bTAwMS5qcw== |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|