czemu tu na forum tak mało DDA a sami AA |
Autor |
Wiadomość |
głęboka otchłań
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Gru 2011 Posty: 169
|
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 20:18
|
|
|
ulena napisał/a: | Tobie kochana życzę tego samego i wierzę że jak jesteś tu ta forum to i wtobie ta zmiana się zaczęła ale do tego trzeba cierpliwości i pokory uzbrój się w nią i chłoń wszystko jak gąbka czytaj pisz wywalaj z siebie |
Ulea dziękuję za te słowa. Masz rację potrzeba cierpliwości i pokory. Ale też takiego samozaparacia w sobie- co mnie oni obchodzą, niech leżą, cuchną, niech piją bo mają za co.., żyć wlasnym życiem- to najtrudniej:(
W środę sobie ide na terapię. |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 20:29
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | co mnie oni obchodzą, niech leżą, cuchną, niech piją bo mają za co |
no właśnie Głęboka Otchłań to tzw TWARDA MIŁOŚĆ ta choroba jest jednym wielkim zaprzeczeniem bo by pomóc komuś kogo się kocha trzeba go wepchnąć w kloakę życia nijak się ma to do chorego człowieka no ale niestety czasem nawet i to za mało więc trzeba się zająć sobą bo inaczej człowiek razem z nimi w tę kloakę wpada tylko dla nas niestety jest gorzej bo nam alkohol nie zabija smrodu g***a w któym siedzimy i dlatego tak ciężko z nimi tam siedziec więc się rzucamy tarmosimy i coraz głębiej toniemy a wystarczy ze spokojem po prostu wyjść z tej gnojówy i się wykąpać by smró nie pozostał i niesty tylko się przyglądać jak kochani nam bliscy wesolutko się tam taplają ale my już tam nie chcemy wejść |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 22:20
|
|
|
ulena napisał/a: | dlatego tak ciężko z nimi tam siedziec więc się rzucamy tarmosimy i coraz głębiej toniemy |
Koleżanka mi dziś powiedziała, że oni pociągną na dno mnie, właściwie już to robią, a ja się daje ciągnąć, zamiast ociągać i bronić się.. |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 22:24
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | Koleżanka mi dziś powiedziała, że oni pociągną na dno mnie, właściwie już to robią, |
Zdaje mi się, że wszyscy tutaj od pewnego czasu też Ci to tłumaczą. A może się mylę? |
_________________ |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 23:35 czemu tu na forum tak mało DDA a sami AA
|
|
|
Zwracam się z prośbą do forumowiczów, szczególnie tych którzy są DDA by wypowiedzieli się jak radzą sobie z tym problemem, co robią by poprawić sytuację, jakie mają troski, kłopoty, obawy.
Odezwijcie się.. czy jestem sama samiutka? |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 00:06
|
|
|
Tu jest pełno dzieci alkoholików, tyle że sami już mają dzieci alkoholików |
|
|
|
|
hellmix
Małomówny
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 07:48
|
|
|
Wiesz jak to jest przynajmniej w moim przypadku jestem DDA i AA to co widziałem w domu zrobiłem też ze sobą tyle że ja coś ze swoją upadłością robię a rodzice nie |
_________________ Trzeźwi, odpowiedzialni i radośni |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 10:27
|
|
|
hellmix napisał/a: | Wiesz jak to jest przynajmniej w moim przypadku jestem DDA i AA | ja tez ale jakoś bliżej mi do AA choć po prawdzie to kilkunaście lat w leczeniu alkoholizmu i okazuje sie że bez terapii z zakresu DDA ni hu,hu |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 11:02
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | Odezwijcie się.. czy jestem sama samiutka? |
Mylisz się głęboka, ja jestem DDA i dlatego współ****. Ty na razie tylko DDA, ale jesli nic nie zmienisz w swoim zyciu, to potem mozesz byc jeszcze współ**** albo AA.
Twój wybór.
Jak sobie poradziłam? Ano chyba sobie jednak nie poradziłam skoro dotarłam tu jako współ**** |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
Ostatnio zmieniony przez esaneta Pon 19 Gru, 2011 11:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 11:06
|
|
|
Ja się brzydzę alkoholem, nie mogę na niego patrzeć. W szafie mam od 3 lat 3 butelki wina nie napoczęte i nie korci mnie by je rozpieczętować ( chyba że oni mi je wezmą). |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 11:21
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | Ja się brzydzę alkoholem | też tak miałem do momentu |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 11:48
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | W szafie mam od 3 lat 3 butelki wina nie napoczęte i nie korci mnie by je rozpieczętować ( chyba że oni mi je wezmą). |
Więc po co to trzymasz? Skoro już leciwe są, to sprzedaj je na jakiejs aukcji internetowej, przynajmniej pożytek z tego będziesz jakiś miała. |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
Ostatnio zmieniony przez esaneta Pon 19 Gru, 2011 11:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 13:09
|
|
|
?[/quote]
Mylisz się głęboka, ja jestem DDA i dlatego współ****. Ty na razie tylko DDA, ale jesli nic nie zmienisz w swoim zyciu, to potem mozesz byc jeszcze współ**** albo AA.
Twój wybór.
Jak sobie poradziłam? Ano chyba sobie jednak nie poradziłam skoro dotarłam tu jako współ****[/quote]
no właśnie tak to chyba już ja działa ja DDA czyli współł... alkohol w moich młodych latach też mi nieźle dał się we znanki czyli otarcie o chorobę również a moja siostra wychowana już bez alkoholika (zginął jak była malusia) wszystko w życiu ma poukładane -szkoła, praca, mąż niealkoholik , dzieci tak przykładna z niej matka i żona że aż mnie szlag trafia że ja tak nie mogłąm mieć w życiu więc Głęboka z tym radzeniem sobie to Ty nie przesadzaj bo sobie nie poradzisz jeśli tylko masz taką możliwość iść na głęboką terapię to leć pókiś jeszcze nie uwikłała się w jakiś chory związek co w 99% procentach ci grozi i szamotanie się przez całe życie z partnerem alko lub innym narkoamnem bo m MY DDA już tak mamy póki się z tego nie wyzwolimy a bez specjalisty napewno się nie wyzwolimy . Forum jes ok grupy wsparcia rónież a do tego terapia, a może porzede wszystkim i jest duża szansa że nie skończysz jak ja i wiele innych. Pozdrawiam cieplutko Ulka |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 13:13
|
|
|
esaneta napisał/a: | Więc po co to trzymasz? Skoro już leciwe są, to sprzedaj je na jakiejs aukcji internetowej, przynajmniej pożytek z tego będziesz jakiś miała. |
Esaneta brawo właśnie Głęboka a może to tak "na wszelki wypadek" ??? Ja jak zostaje mi po gościach w pracy jakiś alkohol po prostu wyrzucam nawet niekomu nie daję , bo niewiem czy kogoś nie skrzywdzę tym |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
yul-ya
Towarzyski DDA, uzależniona od chorej miłości
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 13 Sty 2010 Posty: 227
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 13:45
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | szczególnie tych którzy są DDA by wypowiedzieli się jak radzą sobie z tym problemem, co robią by poprawić sytuację |
Wyprowadziłam się z domu w wieku 18 lat. Jedna z najlepszych decyzji w moim życiu. Polecam każdemu DDA. |
|
|
|
|
|