chyba poczułam sie za pewnie |
Autor |
Wiadomość |
olka
Gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 21 Gru 2011 Posty: 530
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 17:11 chyba poczułam sie za pewnie
|
|
|
Witam.Byłam wczoraj na kolacji u siostry,było wino.Zapytała czy sprawi mi to jakiś problem,moja odp.brzmiała:nie,absolutnie,nigdy nie przepadałam za winem.Dziś mam przed oczami ciagle te lampki,ciagle uporczywie pojawia sie mysl jak to wino smakowało,czuje jego zapach cały czas...Kurcze,a byłam pewna,że nic mi to nie porobi.Kiedyś ta pewność mnie zgubi....... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 17:15
|
|
|
Olciu... jeszcze po roku ciężko mi było patrzeć na pijące osoby...
Dobrze że nie skończyło się gorzej...
(choć jeszcze kilka dni może się ten stan utrzymywać) |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
olka
Gaduła
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 17:31
|
|
|
Czuję się tak jak po odstawieniu.Poce sie,ręce mi drżą,nerwowość i sama nie wiem kogo sprowokować bym miała powód wyjść z domu,wiadomo po co...Dobrze że przynajmniej jestem tego świadoma...A mogłam po prostu powiedzieć żeby nie dawała tego wina...Tak zawsze będzie?????? |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 17:37
|
|
|
a czego się spodziewałaś?
ja też na terapii słuchałem takich historii z rozdziawiona gębą i pojąć nie mogłem.
jak to ktos pił a drugi chorował
aż własną drżącą ręką po spoconym czole przejechałem po czyimś piciu.
tak jest, takie są objawy i z tym nie ma co kozaczyć.
do spokojnego przebywania w groniepijących sporo w głowie trzebaq przemeblować,
pomału |
|
|
|
staaw
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 17:41
|
|
|
olka napisał/a: | Czuję się tak jak po odstawieniu.Poce sie,ręce mi drżą,nerwowość i sama nie wiem kogo sprowokować bym miała powód wyjść z domu,wiadomo po co... |
Tak to działa...
Mi jak się w nocy gorzała przyśniła, na drugi dzień bałem się do samochodu wsiąść i żonę dyskretnie podpytywałem czy na pewno całą noc w domu spędziłem...
Promili zero a ja pijany byłem...
Głupie? Tak było na prawdę... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
Ostatnio zmieniony przez staaw Nie 25 Gru, 2011 17:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
olka
Gaduła
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 17:51
|
|
|
No alkoholiczką jestem 24h,przez 365 dni w roku.To mi wczoraj gdzies umkło!!! Myśle,że zapomniałam jak bardzo ta choroba jest podstępna!!!Dobrze,że jest to forum,bo czuje się troche bezpieczniej...Jeszcze siostra ma przyjechać w odwiedziny,mam nadzieje,że nie będą długo,wspomnienia wracają...Przecież zawsze czekałam na szwagra,bo miałam kompana do kielicha...Niech ten czas świąteczny się jak najszybciej kończy!!!Dla mnie to ogromnie trudny okres... |
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 18:19
|
|
|
olka, trzeźwość musimy stale trenować aby właśnie nie poczuć się zbyt pewnie ,przypomnij sobie co zabrał Ci alkohol ,jakie bylyby konsekwencje picia ,świeta powoli miną ..a Twoja trzeźwość najwazniejsza
życzę dobrych wyborów |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
Ostatnio zmieniony przez emigrantka Nie 25 Gru, 2011 18:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 18:41
|
|
|
no....
na mnie pijący działają ze zwłoką....
ostatnio (lipiec) byłem z pijącymi piwo ze cztery godziny i cały weekend po tym piątku miałem wyjęty
Nie warto |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 19:02
|
|
|
Olka,uwazaj na siebie bardzo !!!!!!
Warto byc trzezwym,ja tak uwazam !!!!!
Milego bez alk.wieczoru
zyczy Kiwi |
|
|
|
|
olka
Gaduła
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 20:07
|
|
|
Pojechali.Siostra zaraz zauważyła,że coś jest ze mną nie tak.Powiedziała,że wyglądam jakbym była na kacu,no i się zaczęło...Ze nie ma do mnie zaufania,że wiecznie mnie podejrzewa o picie,że mam dość wiecznej kontroli itd.Nie pije,a i tak potrafie nadal spieprzyć święta...Totalny bezsens!!!! |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 20:35
|
|
|
?Ola kochanieńka TRZYMAJ SIĘ . Wiesz czym to się kończy i na szczęśćie wiesz, że masz nawrót choroby . Jestem z Tobą |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 20:42
|
|
|
olka napisał/a: | Pojechali.Siostra zaraz zauważyła,że coś jest ze mną nie tak.Powiedziała,że wyglądam jakbym była na kacu,no i się zaczęło...Ze nie ma do mnie zaufania,że wiecznie mnie podejrzewa o picie,że mam dość wiecznej kontroli itd.Nie pije,a i tak potrafie nadal spieprzyć święta...Totalny bezsens!!!! |
Takie myslenie to Cie doprowadzi do kieliszka
|
|
|
|
|
olka
Gaduła
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 20:49
|
|
|
Wiecie co,mówili,że nie będzie łatwo,ale też nikt mi nie mówił,że będzie tak cholernie ciężko....Nie panuje już nad niczym,jestem tak wkurzona,że w środku mnie rozsadza....Raczej stąd uciekne,bo nie chce napisać niczego przykrego i póżniej znów się wstydzić!!!Całe życie się wstydze... |
|
|
|
|
Klara
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 20:55
|
|
|
olka napisał/a: | jestem tak wkurzona,że w środku mnie rozsadza |
Olu, może masz gdzieś w pobliżu domu takie miejsce, gdzie rzeczywiście mogłabyś sobie powrzeszczeć, porzucać jakimiś kamieniami tak, żeby nikogo nie skrzywdzić, a dać ujście tej Twojej złości? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 20:55
|
|
|
olka napisał/a: | .Raczej stąd uciekne,bo nie chce napisać niczego przykrego i póżniej znów się wstydzić!!!Całe życie się wstydze. |
Olka nie uciekaj wywalaj z siebie i nie wstydź się swoich emocji |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
|