Postanowienia noworoczne |
Autor |
Wiadomość |
głęboka otchłań
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Gru 2011 Posty: 169
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 12:16
|
|
|
konformistka napisał/a: | dla dużej ilości ludzi postanowienia noworoczne pozostają
często listą pobożnych życzeń... |
tak, zgodzę się z tym, ale żywię nadzieję, że moje postanowienia choć w części zostaną poparte CZYNAMI, a nie tylko paplaniną na forum, co to sobie ja nie naobiecywałam
Podobno CHCIEC TO MÓC i ZREALIZOWAĆ. |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
konformistka
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 12:26
|
|
|
To od czego i od kiedy zaczynasz? |
_________________ Trzy czwarte życia trawimy na chceniu bez uczynku i na uczynkach bez chcenia - Denis Diderot |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 12:35
|
|
|
konformistka napisał/a: | Statystyki wskazują, że dla dużej ilości ludzi postanowienia noworoczne pozostają
często listą pobożnych życzeń... |
no właśnie dzisiaj w radio usłyszałam, ze z tych statystyk wynika, iz zaledwie co 20 Polak dotrzymuje/realizuje postanowienia noworoczne |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
konformistka
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 12:39
|
|
|
Zakładając ponadto, że część nawet takich postanowień nie formułuje
nasze społeczeństwo wydaje się dość konserwatywne |
_________________ Trzy czwarte życia trawimy na chceniu bez uczynku i na uczynkach bez chcenia - Denis Diderot |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 12:40
|
|
|
konformistka napisał/a: | To od czego i od kiedy zaczynasz? |
od tego, że dziś po ich piciu nie posprzątam, no nie posprzątam tych kieliszków, szklanek, butelek, od tego, że nie będę chodzić i ogarniać mieszkania, odkurzać, zmywać (tyle co swoje), nie będe im prać - ja z tym wszystkim mam problem, tak trudno mi tego nie robić, niby siedze w pokoju , mówie sobie w duchu... nie posprzatam a jak wyjdę to sama lecę i to robię, kładę spać kiedy się popiją.. ehhh |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
konformistka
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 12:47
|
|
|
No i dobrze. Jeśli nie możesz się powstrzymać od sprzątania wpadnij do mnie.
Mnie czasami brakuje do tego motywacji
A co zrobisz, żeby tym razem udało Ci się zapanować nad chęcią posprzątania? |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 12:49
|
|
|
konformistka napisał/a: | A co zrobisz, żeby tym razem udało Ci się zapanować nad chęcią posprzątania? |
nie mam pojęcia, zaprę się w sobie...będe powtarzać nie mogę tego zrobić, nie rób tego bo się złamiesz...????????????? |
|
|
|
|
konformistka
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 12:57
|
|
|
A nie wydaje Ci się, że bardziej skuteczne byłoby zajęcie myśli i rąk czymś innym?
Np. czymś co lubisz robić? Czytaniem, dzierganiem na drutach itp |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 13:19
|
|
|
Moje postanwienie noworoczne ?
Brak postanowienia noworocznego i tego jestem pewny że dotrzymam .
|
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 18:16
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | 1. schudnąć 15-20 kg do Świąt Wielkiej Nocy, |
Nie nie rozumiem? myślałam że to literówka, przecież pisałaś że jesteś osobą chorą, po jednej operacji i przed następną .
|
_________________ "jestem ciszą między parą tonów,
które niełatwo się ze sobą godzą" R.M.Rilke ..................................... |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 18:18
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | nie mam pojęcia, zaprę się w sobie |
konformistka napisał/a: | A nie wydaje Ci się, że bardziej skuteczne byłoby zajęcie myśli i rąk czymś innym? |
Brawo Głęboka
Dobrze, że masz postanowienia.
Idź za radami Konformistki i doprecyzuj co chcesz zrobić, w jaki sposób i w jakim czasie.
Poproś Konformistkę o kolejne pytania, które Ci w tym pomogą.
Ustal też które z tych postanowień są najważniejsze, a które mniej ważne. I zajmij się najpierw tymi pierwszymi.
Na bazie swoich doświadczeń oceń, które z postanowień są nierealne, albo zbyt trudne na obecną chwilę i nimi się nie zajmuj.
Jak wyselekcjonujesz te 2-4 postanowienia najważniejsze i realne nimi się zajmij zgodnie z metodyką którą podpowiada Ci Konformistka.
Życzę powodzenia |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 19:56
|
|
|
Witaj Głęboka życzę Ci jak najlepiej ale wiesz - mierz siły na zamiary- za dużo tego wszystkiego naraz nawet do czytania , a co dopiero do realizowania. Spokojnie i konsekwentnie i pojedynczo to wtedy sukces gwarantowany. Bez emocji i bez (ja to tak nazywam) URA BURA . Powodzenia w wyodrębnieniu tego co najważniejsze i skupieniu sie na tym , a reszta sama się już ułoży . |
|
|
|
|
|