Tak sobie przypomniałam, że na początku mojego zdrowienia jak słyszałam :zadbaj o siebie, zadbaj o odpoczynek, relaks, przyjemności to potrafiłam tylko jęczeć, że : eeee.... nie stać mnie na spa...nie stać mnie na kosmetyczkę... poszłabym na masaż... ale mnie nie stać... nie mam czasu...
Oj... ile do dzisiaj poznałam sposobów na relaks, ile przetestowałam... I okazuje się, że to co same możemy sobie dać nic nie kosztuje, albo niewiele i tak niewiele trzeba, żeby się odprężyć i "zrobić sobie dobrze" (jakkolwiek to rozumiemy). Pomyślałam, że przydałby się się kącik takich sprawdzonych sposobów , jak się odprężyć, wyciszyć, odstresować...
Na początek polecam tani i naprawdę rewelacyjny peeling kawowy. Po żadnym gotowym peelingu nie miałam tak fajnej delikatnej i gładkiej skóry... no i ten zapach... Potem chodzę i sama siebie wącham
Ja codziennie muszę wskakiwać rano pod prysznic...
Praca i ta gonitwa, wyścig z czasem...
Ale w piątek, albo częściej w sobotę obowiązkowo wanna i leżenie w niej do wystygnięcia i wyczerpania wody... ciepłej oczywiście...
Uwielbiam i traktuję to, jako moje robienie sobie dobrze..., jakkolwiek by to rozumieć...
To mój relaks, odpoczynek i przy okazji paznokcie u stóp, golenie, strzyżenie, masaż, ale przede wszystkim leżenie bykiem i nie myślenie o czasie, który ma i tak mnie w głębokim poważaniu...
_________________ miej serce i patrzaj w serce...
wampirzyca Trajkotka praca nad samym sobą jest najtrudniejsza
fajny ten piling robiłam sobie taki ....................albo inny gruba sól do tego miód i oliwa z oliwek natrzeć całe ciałko i delikatnie masować rękawiczką szorstką tak z 10 minut fajna skóra jest po tym ........................
albo włożyc szlafrok po kapieli nałozyc maseczkę na włosy owinąć ręcznikiem na twarz połozyc maseczkę wleźć pod kocyk i nic nie robić zajadac lody i ogladać filmy albo ksiażkę czytać jak kto woli
_________________ wampirzyca
Ostatnio zmieniony przez wampirzyca Pią 13 Sty, 2012 12:41, w całości zmieniany 1 raz
albo maseczka na gładka skórę twarzy i szyji drożdze wymieszać z ciepłym mlekiem aby była gęsta papka i położyc na twarz rewelacja tyle ze smierdzi trochę
a na ręce podgrzać delikatnie oliwkę z oliwek i włożyć dłonie na kilka minut
Ostatnio zmieniony przez wampirzyca Pią 13 Sty, 2012 13:41, w całości zmieniany 1 raz
no samą oliwę z pestek winogron kosztuje 10 -11 zł ale przecież nie całą zużyjesz a jak chcesz tańszy sposób na wygładzenie dłoni to drożdze z mlekiem ciepłym wymieszać na papkę i posmarować łapki
Ostatnio zmieniony przez wampirzyca Pią 13 Sty, 2012 13:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum