Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: yuraa
Czw 24 Lis, 2011 22:47
osoba nietrzeźwa na mityngu AA
Autor Wiadomość
gabra 
Towarzyski

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 10:54   

Cytat:
chyba nie posuwają się do takich *ku****, do jakich posuwał się mój rodzony tatuś pijak...
W moim zasobie brakuje słowa, aby go nazwać tak, jak na to zasługiwał...
Na szczęście nie żyje...

Ok poddaje się.Mój Ojciec i Matka nie piją ale zachowuja się gorzej niż pijacy.
Jako dziecko widziałam do czego prowadzi pijaństwo .Często widziałam jak dwaj bracia mojego ojca szaleli po alkoholu jeden zmarł mając 40lat na raka.
Z ogromna radościa wezwę policję na tego pijaka i damskiego boksera męża mojej siostry.Oczywiście jak będzie ku temu okazja bo teraz mieszkam w Stolicy.Odechce mu się wariować.Mói rodzice bronią go i pomagają fin a ta łachudra kupuje drogi alkohol. :uoee:
Ostatnio zmieniony przez gabra Sob 28 Sty, 2012 10:56, w całości zmieniany 1 raz  

Gonzo.pl 
(banita)

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 11:05   

Cytat:

Ja pamiętam jak byłem pierwszy raz na terapii to tak z 3 osoby generowały zapach alko- nikogo nie wywalono.

U mnie na oddziale dziennym trzeźwość była sprawdzana codziennie alkomatem. Na dalszych etapach terapii okazjonalnie. Nie zdarzyło się by w terapii uczestniczyła osoba pijana. Wiem za to, ze były osoby, które piły w weekendy, lub brały zwolnienie od lekarza.
Nie widziałem, nie uczestniczyłem, więc nie moja to sprawa. Złamanie abstynencji nie musi skutkować wyrzuceniem z terapii, jest to traktowane indywidualnie.
jamesjamesbond napisał/a:
Szczerze mówiąc alkoholik nasyłający policję na alkoholika...- jakoś źle mi się kojarzy.

Jesteś kolejną osobą tutaj, której przestrzeganie zasad i przestrzeganie prawa źle się kojarzy. Ciekawe dlaczego.
Ja żyję zgodnie z prawem, przynajmniej teraz, i mnie policja kojarzy się bardzo dobrze.

Gonzo.pl 
(banita)

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 11:14   

gabra napisał/a:

Na swoją rodzinę też byś wezwała matkę,brata,siostrę watpię.

To własnie Gabro zrobiłem, kiedy moja siostra, jeszcze przed pogrzebem matki okradała jej mieszkanie. I zrobiłem to całkiem na spokojnie. Dopilnowałem takze by został sporzadzony protokół.

Jonesy 
Upierdliwiec

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:06   

Warunkiem uczestnictwa w spotkaniach mojej grupy wsparcia jest trzeźwość. Niestety jedna Pani ostatnio tego nie uszanowała. No i poproszono ją o opuszczenie.
A ja miałem przez krótki czas okazję poobserwować to żałosne zachowanie pijaka - iście w zaparte, kłamanie, chwytanie się każdej deski ratunku. W końcu już Pani owa twierdziła że syrop piła na spirytusie, bo jej ktoś taki pomysł podsunął. A początkowe tłumaczenia, że ona piwa nigdy by nie tknęła, zamieniła na "szklankę piwa wypiłam tylko, co to szklanka". Na szczęście wyszła, zanim z niej terapeutka wyciągnęła pełen litraż jaki spożyła...
Niemiłe doświadczenie, tym bardziej, że mam tak miękkie serce, że w końcu jej uwierzyłem. A ona nagle zaczęła o tych syropach i piwie... :bezradny:

jamesjamesbond 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:17   

Gonzo.pl napisał/a:

Jesteś kolejną osobą tutaj, której przestrzeganie zasad i przestrzeganie prawa źle się kojarzy. Ciekawe dlaczego.
Ja żyję zgodnie z prawem, przynajmniej teraz, i mnie policja kojarzy się bardzo dobrze.

Kiedyś widziałem jak dzielna para policjantów, obróciła się na pięcie kiedy zobaczyli jak z dwóch oprychów koło domu towarowego napadło na spokojne małżeństwo. Albo też dwóch zestrachanych policjantów, którzy udawali że nie widzieli wielkiej biesiady alkoholowej na wolnym powietrzu. Wiesz nie jest to jakoś zawód cieszący się powszechnym szacunkiem... Te określenia potoczne na policję daleko odbiegają od szacunku.

No nie wiem kolega na mityngu powiedział że bardzo żałuje, że kiedyś uczestniczył w wyprowadzeniu z mityngu nietrzeźwej dziewczyny- powiedział, że już potem jej nie zobaczył, a niepokoił się o jej losy, może ten mityng dopomógł by jej w trzeźwości.

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:33   

Kiedyś widziałem jak dzielna para policjantów, obróciła się na pięcie kiedy zobaczyli jak z dwóch oprychów koło domu towarowego napadło na spokojne małżeństwo. Albo też dwóch zestrachanych policjantów, którzy udawali że nie widzieli wielkiej biesiady alkoholowej na wolnym powietrzu.

Hej Bond.... policjanci też ludzie... może byli na interwencji u tego małżeństwa, albo znali tych oprychów, , albo nie mogli pić i dlatego nie zbliżali się do biesiady....
Może po prostu mieli pietra..... nigdy nie miałeś pietra???
To trza było wspomóc małżeństwo...i rozkurzyć biesiadę.... Może działać Bond zamiast obgadywać??
o!!!! Jeszcze mną telepie jednak....
Pozdrawiam
p.s. Nawet jak po pijoku spowodowałem wypadek, to nie miałem pretensji do Policji. Też mi się kojarzy bardzo dobrze. A opowieści tego typu kojarzą mi sie ze szmatławcami, których kiedyś kilka przeczytałem.
Jeszcze z życia wzięte: Kiedys szliśmy środkiem ulicy nawaleni jak szkopy...z pięciu nas było....ja mam 190cm... darliśmy się jak opętani. Podeszło do nas dwóch policjantów:
"Panowie- ludzie chcą spać, prosimy ciszej" "Ależ oczywiście...trata tata....spisali nas i uprzedzili, że jak będą dewastacje w tym okręgu to nas znajdą...
No i pożegnaliśmy się i poszliśmy śpiewając dalej szeptem :)
Już nie wspomnę, że kiedyś w nocy nas suka porozwoziła do domów- tez szliśmy środkiem dwupasmówki we czterech koło 4.00 rano.
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Sob 28 Sty, 2012 12:39, w całości zmieniany 1 raz  

Gonzo.pl 
(banita)

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:33   

Wiesz nie jest to jakoś zawód cieszący się powszechnym szacunkiem... Te określenia potoczne na policję daleko odbiegają od szacunku.

To zależy w jakim srodowisku się obracasz. W moim takich nie słyszę.
Ja raczej nie identyfikuję się z zakapturzonymi szesnastolatkami. Z panami z pijalni też nie.
A leserzy zdarzają się wszędzie, cwaniacy także, więc i w policji.

yoytek 
Towarzyski
yoytek

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:46   

Ja już nie wspominam moich ekscesów po pijaku. Po pierwsze widziałem je jako radosne i kolorowe, a cóż zazwyczaj była to łobuzerka, a po drugie już mi to nie jest potrzebna- żyję czym innym, niż odgrzewane sentymenta.

kosmo 
Gaduła
uzależniona, ociekająca jadem...

Pomogła: 48 razy
Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:48   

Cytat:
No i pożegnaliśmy się i poszliśmy śpiewając dalej szeptem :)

Już nie wspomnę, że kiedyś w nocy nas suka porozwoziła do domów- tez szliśmy środkiem dwupasmówki we czterech koło 4.00 rano.

Najpierw się uśmieję z Cię, chciałabym obaczyć, jak Waść śpiewasz szeptem....

:smieje: :smieje: :smieje: :smieje: :smieje: :smieje:

A teraz powiem tylko tyle...
Kiedyś potrzebowałam lekarstwa dla mojego syna, bo miał zapalenie krtani i bez tegoż leku udusiłby się na moich rękach...
W desperacji pobiegłam na posterunek Policji i oni na sygnale mi owe lekarstwo dostarczyli...
Lekarz w tym czasie oglądał talerze od satelity i zapomniał o wezwaniu...
Ech..., długo by gadać...
Szacun dla Policji...

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:49   

yoytek napisał/a:
niż odgrzewane sentymenta.

odebrałem to do siebie....ale masz rację...to było we wątku "policja" o jaka miła i uczynna :)

kosmo 
Gaduła
uzależniona, ociekająca jadem...

Pomogła: 48 razy
Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:50   

yoytek napisał/a:
a po drugie już mi to nie jest potrzebna- żyję czym innym, niż odgrzewane sentymenta.

Czasami jednak (chyba) warto wrócić do takich ekscesów, choćby ku przestrodze...? :mysli:

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:52   

kosmopolitanka napisał/a:

To znowu zabrzmi jak odgrzewane sentymenta, ale policjanci sie też obśmiali :)
Kilku byków przytupując usiłuje śpiewać szeptem....oczywiście za rogiem znowu zaczęliśmy się drzeć ;)

Gonzo.pl 
(banita)

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:55   

Jędrek napisał/a:
yoytek napisał/a:
niż odgrzewane sentymenta.

odebrałem to do siebie..

Ja myślę, że słusznie :lol:

yoytek 
Towarzyski
yoytek

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:55   

yoytek napisał/a:
a po drugie już mi to nie jest potrzebna- żyję czym innym, niż odgrzewane sentymenta.

Czasami jednak (chyba) warto wrócić do takich ekscesów, choćby ku przestrodze...? :mysli:

Dokładnie tak je traktuję.

yoytek 
Towarzyski
yoytek

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 12:59   

Jędrek napisał/a:

To znowu zabrzmi jak odgrzewane sentymenta, ale policjanci sie też obśmiali :)
Kilku byków przytupując usiłuje śpiewać szeptem....oczywiście za rogiem znowu zaczęliśmy się drzeć ;)

Dobrze to wróćmy do tematy, chociaż.... :)
http://www.youtube.com/wa...d&v=WHcj6OBKLr0

Odpowiedz do tematu