Po roku |
Autor |
Wiadomość |
blanet
Towarzyski
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 25 Kwi 2011 Posty: 187 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 22:33
|
|
|
Krzysztof 41 napisał/a: | blanet napisał/a: | siły do walki, |
Nie walcz z alkoholizmem bo polegniesz, poddaj się i zacznij trzeźwieć |
no tak .... bardziej na miejscu byłoby słowo pokory niż siły .... ale siły także życzę - do pokonywania codziennych trudności związanych z trzeźwieniem i nie tylko |
_________________ Jesus is the ONE WAY all over the world .... |
|
|
|
|
dadof2
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 02:34
|
|
|
Dzieki za ponowne powitanie i wsparcie.
Chcialbym troszke sprostowac moj post bo wynika z niego ze rok temu zapisalem sie na to forum po czym non stop pilem po to tylko zeby po roku sie tu ponownie pojawic i oczekiwac braw i czerwonego dywanu.
Niby nie ma to wiekszego znaczenia ale potrzebuje to napisac. Rok temu, zapisalem sie nie tylko na forum dekadencja ale i na terapie. Nie pilem przez 3 miesiace. Podczas tego czasu udalo mi sie podjac pare waznych dla mnie decyzji i wykonac je co odmienily moje zycie i punkt odniesienia. Nie poplynalem tez standardowo w ciagi i nieprzytomnosc - raczej takie leniwe piwkowanie, co tez nie ma wiekszego znaczenia jak sie chce byc sie trzezwym - no ale zawsze.
Po roku od zapisania sie na forum a przedtem po paru pijanych nocach weekendowych gdzie mialem pod 'opieka' swoje dzieci, stanalem przed lustrem i ogarnelo mnie obrzydzenie do siebie - powiedzialem sobie: i Ty, k..rwa mowisz ze jestes takim dobrym i odpowiedzialnym ojcem? A co by bylo gdybys teraz musial jechac z dzieckiem do szpitala?
Takze nastepnego dnia zadzwonilem i zapisalem sie na terapie, przyjmujac pokornie 40 dniowy termin oczekiwania, oraz 'wrocilem' na forum zeby po paru dniach sie ujawnic i pozdrowic Was.
Dziekuje za uwage
Pozdrawiam
Dad of 2 (KIDS):) |
_________________ ~ ~ |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Gru 2011 Posty: 169
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 02:43
|
|
|
To witaj ponownie:)
Anka |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
espresso
Małomówny Alkoholiczka, DDA
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 08:32
|
|
|
Witam Dadof Siły i pokory życzę! |
|
|
|
|
grzesiek
Gaduła
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 16 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 11:13
|
|
|
dadof2 napisał/a: | Dad of 2 (KIDS):) |
Witaj, to kolejna dobra decyzja, oczekiwanie na terapię i powrót na forum.
Sacunek,że sam zauważyłeś taką potrzebę,bo tylko TY możesz zdecydować o swojej przyszłości.Powinieneś pamiętać,że terapia to tylko jeden z etapów trzeźwienia,że po niej dalej powinieneś aktywnie trzeźwieć,nie pozostawać w przekonaniu,że po terapii jesteś cudownie uzdrowiony.Zrób to dla siebie,a otaczający cię bliscy,ci duzi i mali odczują tego pozytywne efekty.Z czasem... |
_________________ dzisiaj nie pije
Każdy człowiek może wejść na lepszą drogę, do puki żyje |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 11:40
|
|
|
dadof2 napisał/a: | Takze nastepnego dnia zadzwonilem i zapisalem sie na terapie |
skończyłeś? jesteś w trakcie? zostało coś w głowie?
jestem ciekawy jak Tobie teraz idzie |
|
|
|
|
|