Cyk pod lupę |
Autor |
Wiadomość |
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 14:59
|
|
|
Babeta35 napisał/a: | efekt terapii ( a jeszcze nie koniec) przeszedł moje wszelkie oczekiwania.Zmiany we wszystkich dziewczynach w mojej grupie są naprawdę duże.Jestem naprawdę zaskoczona i szczęśliwa. |
zazdraszczam
Babeta, mam prośbę, mogłabyś napisać to co napisałaś Tutaj: http://flandra.wordpress....-dda-to-sciema/
Z adnotacją jaki to ośrodek i z nazwiskami terapeutów?
Jeśli coś jest dobre i działa to warto to promować |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 15:21
|
|
|
Flandria napisał/a: | Z adnotacją jaki to ośrodek i z nazwiskami terapeutów? |
A Ty ich zaraz - cyk pod lupę!
To ci sami, do których ja chodziłam, a w których kompetencje kiedyś powątpiewałaś.
No a jeśli się okaże, że nie posiadają stosownych certyfikatów, to co?
Będą godni polecenia, czy nie? Ważniejszy papier, czy praktyczna skuteczność? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Flandria
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 16:20
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Ważniejszy papier, czy praktyczna skuteczność? |
ja zostałam wyrzucona z terapii DDA za "początki nerwicy", bo krowa, która była moją terapeutką stwierdziła, że nie ma wystarczających kompetencji, żeby mnie prowadzić.
Gdyby mi powiedziała o co chodzi, nie czułabym się jakbym miała schizofrenię czy inną poważną chorobę psychiczną.
Więc jeśli ktoś nie ma papieru, to uważam, że powinien o tym NA POCZĄTKU poinformować. Wtedy to jest fair.
A poza tym, zgodnie z wytycznymi PARPA ewentualne testy na zaburzenia nerwicowe itp powinno się wykonywać pacjentowi PRZED podjęciem terapii, a nie w czasie, kiedy już przywiązał się do psychoterapeuty i terapii.
Poza tym poprosiłam Babetę o podanie namiarów na SPRAWDZONYCH terapeutów, przynajmniej jest jakaś szansa, że nie wywalają i że są w miarę kompetentni. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 16:32
|
|
|
Flandria napisał/a: | poprosiłam Babetę o podanie namiarów na SPRAWDZONYCH terapeutów, przynajmniej jest jakaś szansa, że nie wywalają i że są w miarę kompetentni. |
A ja Ci na to powiedziałam, że ona chodzi do tych samych terapeutów co ja.
W moim przypadku miałaś do nich zastrzeżenia i pytałaś o certyfikaty,
w przypadku Babety - nie masz zastrzeżeń i prosisz o wykaz nazwisk na swoją stronę.
Skąd taka niekonsekwencja? Może po prostu ja - w odróżnieniu od Babety - nie wzbudzam Twojego zaufania? |
|
|
|
|
Flandria
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 16:38
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Skąd taka niekonsekwencja? |
oj, skończyłaś terapię i jesteś - jak Babeta - cała w skowronkach
nic tylko pogratulować i pozazdrościć
Wiedźma napisał/a: | W moim przypadku miałaś do nich zastrzeżenia i pytałaś o certyfikaty |
pytałam o certyfikaty bo byłam ciekawa
a zastrzeżenia mam do wszystkich terapeutów, swoich wysłałabym do jakiegoś obozu tortur |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 16:47
|
|
|
no i klops gdzie w tym wszystkim jest nasza głęboka ?
teraz to już nam się na amen zamknie w sobie |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 16:57
|
|
|
evita napisał/a: | no i klops gdzie w tym wszystkim jest nasza głęboka ? |
No faktycznie, robimy offtopa
Dobra, Flandrio - tak się tylko z Tobą przekomarzam |
|
|
|
|
Flandria
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 17:44
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Dobra, Flandrio - tak się tylko z Tobą przekomarzam |
proszę nie rób tego więcej
ja sytuacji ze swoją terapią nadal nie dźwigam
Gdyby można było cofnąć czas - nie zdecydowałabym się na coś takiego. Przed terapią realizowałam swoje marzenia, z różnym skutkiem, ale przynajmniej próbowałam. Teraz mam chyba fobię społeczną.
Zdaje się, ze powinno być na odwrót |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 17:47
|
|
|
Flandria napisał/a: | proszę nie rób tego więcej |
OK, postaram się
...no chyba, że nie będę mogła się powstrzymać |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 21:38
|
|
|
Cytat: | Więc jeśli ktoś nie ma papieru, to uważam, że powinien o tym NA POCZĄTKU poinformować. Wtedy to jest fair. |
Flandria, przecież wystarczy spytać.
W sklepie sprawdzam, ile bawełny jest w skarpetkach, a w tak poważnej sprawie mam mieć wątpliwości?
Kiedy mój terapeuta odszedł z pracy, przydzielono mi młodą (jak dla mnie) dziewczynę.
Przedstawiła się jako Marysia. Odruchowo spytałem, czy ma także jakieś nazwisko.
Zapytałem także o jej przygotowanie zawodowe i dotychczasową pracę. Bez problemów mi tych informacji udzieliła.
I muszę powiedzieć, że z tejże Marysi, do której tak nieufnie podchodziłem, do dziś jestem najbardziej zadowolony, a praca z nią przyniosła największe efekty.
A jak dla mnie, najlepszym rozwiązaniem jest takie, jak w przychodni w Gdańsku - na ścianie wykaz terapeutów z wyszczególnieniem, czy jest certyfikowany, czy w trakcie certyfikacji. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
Ostatnio zmieniony przez Gonzo.pl Wto 03 Kwi, 2012 21:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Flandria
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 21:45
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Flandria, przecież wystarczy spytać.
W sklepie sprawdzam, ile bawełny jest w skarpetkach, a w tak poważnej sprawie mam mieć wątpliwości? |
ano teraz już wiem
wcześniej nie przyszło mi do głowy, że ktoś może nie mieć kompetencji a mimo to podjąć się "leczenia" ... |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 21:55
|
|
|
Gorzej mają ci, ktorzy dopiero rozpoczynaja leczenie.
U nas w osrodku podlegajacym pod miasto, terapia jest systematycznie skracana. Na dalszym etapie wymyslono jakies dziwne grupy prowadzone przez alkoholików z roczną abstynencją. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Gru 2011 Posty: 169
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 22:00
|
|
|
evita napisał/a: | no i klops gdzie w tym wszystkim jest nasza głęboka ?
teraz to już nam się na amen zamknie w sobie |
to ironia Evita? |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 22:53
|
|
|
ręce opadają. to zostało wydzielone z twojego tematu, akurat Evicie powinnaś tu podziękować a nie naskakiwać na nią. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Babeta35
Trajkotka
Pomogła: 3 razy Wiek: 58 Dołączyła: 18 Sty 2011 Posty: 1546 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 04 Kwi, 2012 17:15
|
|
|
Flandria napisał/a: | wywalają | niestety mój terpeuta nie tyle co wywalił co zaproponował jednej z uczestniczek terapii aby z niej zrezygnowała bo nie byla na nią gotowa, grupa go poparła.
Nazwiska terapeuty nie będę pisac, nie wiem czy on sobie życzy, miejsce terapii WOLU w ŁODZI, ul.Pomorska.
Tak jestem Flandria w skowronkach, w przeciwieństwie do Ciebie mimo różnych stanów emocjonalnych związanych z terapia (czytałam to co napisałaś o terapiach i terapeutach) czasami wręcz fizycznej nienawiści do mojego terapeuty, uczęszczam na grupę regularnie od 01.09.2011.
Jestem pod wrażeniem efektów terapii grupowej, moje zmiany są widoczne gołym okiem, i nie mam pojęcia czy mój terapęuta ma cetyfikat czy nie.
A Ty moim zdaniem dzielisz włos na czworo..... |
Ostatnio zmieniony przez Babeta35 Śro 04 Kwi, 2012 17:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|