Kolejny temat montreala o zegarach |
Autor |
Wiadomość |
montreal
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 01:32 Kolejny temat montreala o zegarach
|
|
|
Może to fobia, a może nie...
Boję się starości. Mam trzydzieści siedem lat i myślę, iż... nie mam już osiemnastu... Oj biedny, biedny ze mnie alkoholik... |
_________________ "Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię" Jonathan Carroll
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 06:28
|
|
|
Od zawsze, Monti, odnoszę wrażenie że tego tekstu nie znasz, nigdy nie czytałeś, nigdy nie zadumałeś się nad nim.
Może przyda Ci się dzisiaj....
Dezyderata
Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu, pamiętaj jaki spokój może być w ciszy.
Tak dalece jak to możliwe, nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi.
Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchając też tego, co mówią inni: nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swą opowieść.
Jeżeli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.
Ciesz się zarówno swymi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj z sercem swą pracę, jakkolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu.
Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach - świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty; wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie jest pełne heroizmu.
Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć; nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa.
Przyjmuj pogodnie to, co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów młodości. Rozwijaj siłę ducha, by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Obok zdrowej dyscypliny bądź łagodny dla siebie. Jesteś dzieckiem wszechświata: nie mniej niż gwiazdy i drzewa masz prawo być tutaj i czy to jest dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien.
Tak więc bądź w pokoju z Bogiem, cokolwiek myślisz o Jego istnieniu i czymkolwiek się zajmujesz i jakiekolwiek są twe pragnienia; w zgiełku ulicznym, zamęcie życia, zachowaj pokój ze swą duszą.
Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny...
Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 08:38
|
|
|
montreal napisał/a: | Mam trzydzieści siedem lat i myślę, iż... nie mam już osiemnastu... |
O cholera, ale "odkrywcza" myśl. Jak na to wpadłeś Holmesie |
_________________ |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 08:54
|
|
|
Ptero, to nie Twoja metryka? Połamała się...
|
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 09:02
|
|
|
staaw napisał/a: | Ptero, to nie Twoja metryka? Połamała się... |
Niee, to wujka, który kiedyś się mocno wkurzył i walnął nią o najbliższą skałę...........zdaje się że działo się to ok ery kenozoicznej |
_________________ |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 09:26
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | kiedyś się mocno wkurzył i walnął nią o najbliższą skałę........... |
Więc to jednak nie kosmici obcięli wierzchołek tej góry?
|
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 09:30
|
|
|
Oczywiście, że nie. Uczynił to był, mój wuj |
_________________ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 12:24
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | to wujka, który kiedyś się mocno wkurzył i walnął nią o najbliższą skałę |
Ej, a mi to wygląda na tablicę z przykazaniami XI - XX, którą Mojżesz niezdara upuścił
i dlatego musimy się posługiwać dziesięciorgiem, które się ostały... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 13:28
|
|
|
montreal napisał/a: | Boję się starości. Mam trzydzieści siedem lat i myślę, iż... nie mam już osiemnastu... Oj biedny, biedny ze mnie alkoholik... |
kobiety mają pod tym względem gorzej |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 13:30
|
|
|
Wiem coś o tym, mam 39 i się remontuję przed urodzinami. Trza się uzdrowić. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 13:44
|
|
|
A ja mam 51 i czuję się znowu na 18 |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 13:55
|
|
|
To Gonzuś już prawie 3 razy się tak czujesz, nie martw się - ja ponad 2 razy się czuję pełnoletnia, co nie oznacza stosownej do wieku dojrzałości. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 14:11
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | A ja mam 51 i czuję się znowu na 18 |
popatrz w dół, jak będziesz brał prysznic, to zmienisz zdanie |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 14:18
|
|
|
szymon napisał/a: | popatrz w dół, jak będziesz brał prysznic, to zmienisz zdanie |
zawsze może brać viagrę |
Ostatnio zmieniony przez Flandria Śro 11 Kwi, 2012 14:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 14:20
|
|
|
Flandria napisał/a: | szymon napisał/a: | popatrz w dół, jak będziesz brał prysznic, to zmienisz zdanie |
zawsze może brać viagrę |
Wy nie macie czegoś takiego, bo libido spada najczęściej koło trzydziestki.... |
|
|
|
|
|