Handel w święta "w roku". |
Autor |
Wiadomość |
Gaja
Towarzyski
Wiek: 49 Dołączyła: 23 Mar 2012 Posty: 415 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Pon 28 Maj, 2012 09:16
|
|
|
A ja mam wolne codziennie a wczoraj pocałowałam klamkę w czterech sklepach wielkopowierzchniowych i zakupy zrobiłam dopiero w Żabce. A gdybym wiedziała, że będzie zamknięte to bez problemu zaopatrzyłabym się wcześniej. Ale dzieci mają apetyt, poprzedniego dnia akurat w sklepie chleba nie było (teraz wiem dlaczego, to byli ci bardziej oświeceni) i chciałam go kupić w niedzielę. I tu rację ma założyciel wątku, że gdyby we wszystkie niedziele były zamknięte sklepy nie byłoby problemu. Tylko chodzi o ten element zaskoczenia.
Ale jak miałam pracę to z weekendami włącznie. I jeżeli ja pracuję w sobotę 10 godzin do 20 a w niedzielę do 18 to mam prawo nie rozczulać się nad innymi. Taki grafik. |
_________________ Śmiejcie się nie czekając, aż będziecie szczęśliwi, inaczej bowiem umrzecie, nie roześmiawszy się ani razu. /Pierre La Mure/
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pon 28 Maj, 2012 09:32
|
|
|
Gajuś, dlatego, że ja zapomniałem o karmie dla kota, sklepy mają być zamknięte we wszystkie niedziele, wtedy będę pamiętał? Dobre, dobre...
A co, jeśli święto przypadnie w czwartek? To może i we czwartki zamykać profilaktycznie. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 28 Maj, 2012 09:51
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | A co, jeśli święto przypadnie w czwartek? To może i we czwartki zamykać profilaktycznie. |
Mi akurat bardziej chodziło o "powód" zamknięcia w tą niedziele: święto pogańskie zaadoptowane przez kościół....
Co to za wyjaśnienie dla dnia wolnego od handlu? Trochę cherlawe....
Uczciwiej byłoby wyznaczyć: ostatnia niedziela maja jest wolna od handlu. Trzeci piątek czerwca jest wolny od handlu.
Nie chce nie móc kupić chleba bo dwa tysiące lat temu złamał się szczebel w drabinie którą apostoł chciał wejść drzewo z którego spadło słynne jabłko..... |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pon 28 Maj, 2012 09:54
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | zaadoptowane |
Adoptuje się tylko dzieci.
Co do reszty - zmykam Marcelusie. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Gaja
Towarzyski
Wiek: 49 Dołączyła: 23 Mar 2012 Posty: 415 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Pon 28 Maj, 2012 10:04
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Gajuś, dlatego, że ja zapomniałem o karmie dla kota, sklepy mają być zamknięte we wszystkie niedziele, wtedy będę pamiętał? Dobre, dobre...
A co, jeśli święto przypadnie w czwartek? To może i we czwartki zamykać profilaktycznie. |
a gdzie ja napisałam, że mają być zamknięte?? Mnie pasuje, że w każdej chwili mogę uzupełnić nadszarpnięte przez dzieci zapasy.
Ja raczej napisałam, że zaskoczyło mnie to i gdyby we wszystkie niedziele było zamknięte to bym zaskoczona nie była.
A co do kota, to moja uciekła dwa miesiące temu, ale pamiętam ten stres kiedy zapomniałam kupić dla niej puszkę a puszka musi być bo inaczej rano wrzask. Dzieciom da się coś innego (nie chodzi tutaj bynajmniej o kocią puszkę) a tu nie ma zmiłuj |
_________________ Śmiejcie się nie czekając, aż będziecie szczęśliwi, inaczej bowiem umrzecie, nie roześmiawszy się ani razu. /Pierre La Mure/
|
|
|
|
|
|