prawo jest prawem |
Autor |
Wiadomość |
pannaJot
Trajkotka alkoholiczka,bulimiczka, DDA
|
Wysłany: Wto 29 Maj, 2012 22:43
|
|
|
staaw napisał/a: |
Na różne rzeczy zwalałem moje niepowodzenia, ale żeby na LAS!!
Na to nie wpadłem... |
Nie obwiniam lasu. Ja przekroczyłam prędkość. Mam tego świadomośc
Dziwi mnie jednak znak ograniczenia w takim miejscu.
A mandat zapłacę |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Wto 29 Maj, 2012 22:46
|
|
|
Jutro zobacz czy ten znak jeszcze stoi. Może to oni go postawili... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
kosmo
Gaduła uzależniona, ociekająca jadem...
|
Wysłany: Śro 30 Maj, 2012 05:51
|
|
|
Cytat: | Dziwi mnie jednak znak ograniczenia w takim miejscu. | A może zadbali o to cobyś nie pieprznęła w jakiegoś dzika albo inną sarnę...? |
_________________ miej serce i patrzaj w serce... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 30 Maj, 2012 06:33
|
|
|
pannaJot napisał/a: | jakoś tak mi się noga wcisnęła w pedał gazu |
Ale chyba nie jechałaś na podwójnym gazie, co?
Bo to by uzasadniało pisanie o tym mandacie w dziale Alkoholizm... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
pannaJot
|
Wysłany: Śro 30 Maj, 2012 06:53
|
|
|
A pisanie o wzięciu za siebie odpowiedzialności na trzeźwo nadaje się do opisania w dziale alkoholizm? I o tym, że nie odebrali mi prawka za jazde na "podwójnym gazie" tylko zwyczajnie ukarali mandatem? |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Śro 30 Maj, 2012 06:58
|
|
|
Joteczko, zauważyłaś że część ludzi sobie żarty robi z tego mandatu?
Ja sam zapłaciłem 300 za wjechanie na CPN pod prąd
(oszczędził bym ze 20 minut stania w korku, żeby nie te wszędobylskie błękitki... ) |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pannaJot
|
Wysłany: Śro 30 Maj, 2012 07:04
|
|
|
Żarty żartami, ale po kieszeni walnęło... Trzeźwienie to radzenie sobie z emocjami. Terapia przynosi dobre rezultaty... |
|
|
|
|
kamo
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 30 Maj, 2012 07:14
|
|
|
Wczoraj napisałem w twoim wątku.Za pierwszym razem jak mi zabrali prawko to byłem zły na cały świat i po 2 piwach poszedłem do sądu Grockiego.Za drugim razem po miesiącu od zabrania prawka zgłosiłem się na detox.Policjant który mnie zatrzymał porozmawiał ze mną i patrząc na to dzisiaj to zabrał mi komfort picia.W każdej chwili gdy przechylałem szklankę pamiętałem jego słowa. |
_________________ KAMO |
|
|
|
|
Obcy
Gaduła Człowiek
Wiek: 40 Dołączył: 27 Gru 2011 Posty: 644 Skąd: Innej planety
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012 12:15
|
|
|
Ptero co żeś się uczepił tego kraju?? Idiotyzm nie idiotyzm prawo jest prawem. Nie widziałeś lasu i nie znasz powodu wystawienia wie po co oceniasz??
A ta sugestia by sprawdzić czy ten znak tam soi nadal to nie jest zły. Możesz sprawdzić w urzędzie miasta czy znak figuruje na mapie. jeśli nie ma go to stoi bezprawnie i jest po jakiejś budowie.
Gdy pracowałem na planie filmowym czasowo wystawialiśmy znaki. najczęściej robiła to ta sama firma co dla urzędu miasta. Raz byłem wzywany do grodzkiego bo szanowna firma zapomniała zabrać znaku i ludzie dostawali mandaty za parkowanie... na parkingu Mandaty sąd anulował ale trochę się ludzie po stresowali.
A ja Kamo miałem zawsze jakieś fuksy. Raz tylko wsiadłem po pijaku za kółkiem i ledwo ruszyłem mijał nas radiowóz. Byłem pewny ze zatrzymają nas. Obaj byliśmy mocno wstawieni. Ale wzięli nas za swoich i tylko się popatrzyli.
Ale dziś sam jestem wdzięczny policji za te stertę mandatów którą mnie latami obsypywali
Czasem dobrze ze ci błękitni są tacy wszędobylscy bo raz mnie zgarnęli z zaśnieżonego chodnika w środku nocy. Moglo się to dla mnie kiepsko skonczyć. |
_________________ Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę -Seneka Młodszy Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni - Cyceron |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012 17:00
|
|
|
Obcy napisał/a: | prawo jest prawem. Nie widziałeś lasu i nie znasz powodu wystawienia wie po co oceniasz?? |
Obcy napisał/a: | Gdy pracowałem na planie filmowym czasowo wystawialiśmy znaki. najczęściej robiła to ta sama firma co dla urzędu miasta. Raz byłem wzywany do grodzkiego bo szanowna firma zapomniała zabrać znaku i ludzie dostawali mandaty za parkowanie... na parkingu |
Te idiotyzmy prawem nazywasz?
Obcy napisał/a: | Idiotyzm nie idiotyzm prawo jest prawem. |
Nie bredź......proszę Cię............. |
_________________ |
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012 17:37
|
|
|
Prawo stanowione przez aparat przemocy i ucisku ..nie ma moralnego prawa bytu prócz nakładanego przemocą ...a taki mamy dziś na ziemiach dawnej Polski ... |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012 17:40
|
|
|
Należy zatem czynić wszystko by unikać płacenia i unikać jak tylko sie da płacenia podatków i innych danin na rzecz tego kalekiego tworu mylnie nazywanym Polską ..co do mandatów system jest tak pomyślany że i tak cie okradną ..jak nie z wypłaty to z rocznego trybutu czyt ( haraczu ) .. |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Obcy
Gaduła Człowiek
Wiek: 40 Dołączył: 27 Gru 2011 Posty: 644 Skąd: Innej planety
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012 18:47
|
|
|
Ej Ptero.
Ujmę inaczej. jak piłem to ustawę o zapobieganiu alkoholizmowi.... uważałem za największy idiotyzm naszego sejmu. Dziś uważam to za jedną z najmądrzejszych ustaw jaką wprowadzono w naszej III RP.
Przykład z planów filmowych nie jest idiotyzmem policji która wystawiała mandaty. Miała znak jak wół zakaz parkowania i samochody które zaparkowały za znakiem. Postąpiła zgodnie z literą prawa pisząc mandaty. A sąd tez zadziałał poprawnie.. Okazało się ze znak stoi nieprawnie.Podjął jedyną słuszną decyzje o anulowaniu mandatów. Winę za tą sytuacje ponosi firma która nie wypełniła zlecenia do końca. Czyli postawiła znaki ale ich w porę nie usunęła. Gdzie tu widzisz idiotyzm prawa?? ja go nie dostrzegam.
Jeśli stoi znak policja miała prawo a nawet obowiązek pisać mandat. tak samo Asi. Widziała znak jak nie to jej wina i tak bo jako kierowca ma obowiązek zwracać na znaki uwagę.
A to co ktoś zasugerował ze znak pozostał np po remoncie mogło się zdarzyć. Ale winę za to ponosi firma która nie wypełniła zlecenia ich usuniecia albo firma która takiego zlecenia nie dała.
Lub moglo tak byc jak ktoś innyz asugerował ze czesto były waypadki z udziałem zwierzą. ale wtedy przy ograniczeniu powinno byś istzreżenie np uwaga łoś.
Mialem na mysli zebyś zamiast z góry osądzał całe prawo najpierw zastanowił sie czy rzeczywiście ten znak stoi bezzasadnie.
Ale się Yurra tego naszukałem. Czy ten post z informacją gdzie to przeniosłeś nie lepiej bylo umeiśćic w wątku Asi?? I tak wygaśnie. A teraz jak juz to znalazlem to twoja informacja jest dla mnie zbędna |
_________________ Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę -Seneka Młodszy Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni - Cyceron |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012 20:31
|
|
|
Obcy!!! Pieprzysz baka a on brzdąka
moim zdaniem rzecz jasna |
_________________ |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012 20:40
|
|
|
Obcy napisał/a: | Ale się Yurra tego naszukałem. Czy ten post z informacją gdzie to przeniosłeś nie lepiej bylo umeiśćic w wątku Asi?? |
masz rację, niedopatrzenie ale byłem na gościnnym komputerze w punkcie informacyjnym AA
i jak raz naszedla dusza potrzzebująca pomocy
to kliknałem wyslij i zapomnij |
|
|
|
|