Picie na sucho |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 08:40
|
|
|
staaw napisał/a: | Śmieszne jest nie to że KTOŚ pije na sucho.
Niedorzecznym jest że PTERO pije na sucho. |
Oświećcie mnie nieuczoną proszę...
Czytam na okrągło na forum i wiem "z oglądu", że mechanizmy w chorobie alkoholowej działają podobnie u wszystkich osób nią dotkniętych.
Nie mogę więc zrozumieć, dlaczego w wypadku Ptera picie na sucho miałoby byc czymś niedorzecznym, jeśli u innych bywa normalne? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 08:45
|
|
|
staaw napisał/a: | Niedorzecznym jest że PTERO pije na sucho. |
Absolutnie się z Tobą zgadzam. Gdybym chciał się nachlać to na pewno nie na sucho, tylko jak pan Bóg przykazał
W związku z tym, że już poocenialiśmy się tu nawzajem temat zostanie dzisiaj zamknięty. Kto tam ma ochotę na jakąś odpowiedź jeszcze, niech się pośpieszy |
_________________ |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 03 Mar 2010 Posty: 830 Skąd: Wrocek
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 08:49
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Gdybym chciał się nachlać to na pewno nie na sucho |
a to jest świadomy wybór?
bo ja myślałam że to nieświadomie się robi, znaczy ...pije na sucho
|
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
staaw
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 08:51
|
|
|
Klara napisał/a: |
Nie mogę więc zrozumieć, dlaczego w wypadku Ptera picie na sucho miałoby byc czymś niedorzecznym, jeśli u innych bywa normalne? |
Nie chodzi o konkretnego człowieka, chodzi o kanały komunikacji.
Jeżeli ktoś (w tym przypadku Ptero) jest taki sam w necie, przez telefon i w kawiarni, jego obraz jest dla mnie spójny. Takim ludziom wierzę że PRAWDĄ jest to co piszą na forum.
Poznałem jednak osoby które inne są na forum i w życiu codziennym, wtedy można dopuścić różne scenariusze.
Akurat Endriu już diagnozował i u mnie zapicie więc Jego słowa traktuję...
No właśnie nie wiem jak traktować. Raczej o Niego bym się niepokoił... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 08:53
|
|
|
Mysza napisał/a: | a to jest świadomy wybór? |
Jak najbardziej przeca
Mysza napisał/a: | ja myślałam że to nieświadomie się robi, znaczy ...pije na sucho |
Oczywiście, że tak nasza wierna Czytelniczko, ale ponieważ Pterodaktylle nie piją na sucho więc jest to jak najbardziej ich świadomy wybór. Pozdrawiamy serdecznie. Redakcja |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 08:54
|
|
|
staaw napisał/a: | Nie chodzi o konkretnego człowieka, chodzi o kanały komunikacji. | |
_________________ |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 08:57
|
|
|
Mysza napisał/a: | bo ja myślałam że to nieświadomie się robi, znaczy ...pije na sucho |
No właśnie Mysza, lepiej ujęłaś to, o co pokrętnie usiłowałam się dowiedzieć.
Chłopaki!
Po mojemu nie ma spójności w tym, co widzi się u innych a tym jak odbiera się siebie.
Idąc dalej tym tokiem rozumowania (? ) lepiej jest zawsze zastanowić się nad tym, co pisze ktoś inny, niż od razu traktować to jako niedorzeczność.
Tak mi się zdaje. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 08:58
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Mysza napisał/a: | a to jest świadomy wybór? |
Jak najbardziej przeca
Mysza napisał/a: | ja myślałam że to nieświadomie się robi, znaczy ...pije na sucho |
Oczywiście, że tak nasza wierna Czytelniczko, ale ponieważ Pterodaktylle nie piją na sucho więc jest to jak najbardziej ich świadomy wybór. Pozdrawiamy serdecznie. Redakcja |
manipulacją mi tu zapachniało...
ale ok...niech i taka będzie odpowiedź
Również pozdrawiam serdecznie.
Wierna Czytelniczka |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 09:03
|
|
|
Klara napisał/a: | Po mojemu nie ma spójności w tym, co widzi się u innych a tym jak odbiera się siebie. |
Pisałem o spójności JEDNEDO człowieka poprzez RÓŻNE kanały komunikacji w oczach INNYCH... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 09:06
|
|
|
staaw napisał/a: | Pisałem o spójności JEDNEDO człowieka poprzez RÓŻNE kanały komunikacji w oczach INNYCH... |
W Twoich.
Inni widzą jeszcze coś, o czym napisali, a Ty uznałeś za niedorzeczność, do czego masz pełne prawo, ale z czym wolno przecież się nie zgadzać (?) |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 09:07
|
|
|
staaw napisał/a: | Pisałem o spójności JEDNEDO człowieka poprzez RÓŻNE kanały komunikacji w oczach INNYCH.. |
chyba w oczach swoich Stawciu, bo z tym co "inne oczy" (oczy Endriu) zauważyły, to akurat się nie zgodziłeś... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 09:11
|
|
|
Mysza napisał/a: | staaw napisał/a: | Pisałem o spójności JEDNEDO człowieka poprzez RÓŻNE kanały komunikacji w oczach INNYCH.. |
chyba w oczach swoich Stawciu, bo z tym co "inne oczy" (oczy Endriu) zauważyły, to akurat się nie zgodziłeś... | Endriu ma pełne prawo widzieć inaczej, zwłaszcza że ma uboższy przekaz niż ja.
Ślepiec macający ogon słonia dochodzi do wniosku że słoń jest długi i cienki... |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 09:13
|
|
|
staaw napisał/a: | że ma uboższy przekaz niż ja.
Ślepiec macający ogon słonia dochodzi do wniosku że słoń jest długi i cienki.. |
Zarozumiały jesteś Stasiu, ojjjjjj |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 09:17
|
|
|
Klara napisał/a: | staaw napisał/a: | że ma uboższy przekaz niż ja.
Ślepiec macający ogon słonia dochodzi do wniosku że słoń jest długi i cienki.. |
Zarozumiały jesteś Stasiu, ojjjjjj |
Mam więcej danych... |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012 09:19
|
|
|
staaw napisał/a: | Endriu ma pełne prawo widzieć inaczej, zwłaszcza że ma uboższy przekaz niż ja. |
każdy widzi i odbiera inaczej i do niczego konkretnego nie dojdziemy w ten sposób...
alkoholik ponoć sam siebie nie jest pewny...(przynajmniej z tego co czytam na tym forum), a już drugiego alkoholika... tym bardziej
zaskoczyła mnie Twoja pewność... |
|
|
|
|
|