Pierwsze zwycięstwo !!!! A ciśnienie sięga zenitu !!!! |
Autor |
Wiadomość |
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Śro 13 Cze, 2012 22:43
|
|
|
|
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
Lolek222
Małomówny
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2012 05:36
|
|
|
JaKaJa Słoneczko !!!
Nie będę Cię przymuszać do czytania moich postów , bo widzę, że bardzo Cię irytują - nie chcesz nie czytaj - w nich jest zawarta moja intencja - chodziło o to żeby się trochę pośmiać , z resztą wyjaśniałem to wcześniej - fakt może to wszystoko się miesza -śmiech ,sympatyczność , troszkę uszczypliwości , może kogoś nawet mndli , może ktoś pękał ze śmiechu przed kompem -w zdrobnieniach chodziło o troszkę , jajcarstwa w tym d*** życiu - może wymknęło się z pod kontroli ,może straciło dobry smak ,może przesadzone ale to nie powód żeby zaraz dopatrywać się syndromów , przeprowadzać szczegółowe analizy stanu psychicznego , czy powoływać się na autorytety psychologów - może czasami wystarczy spuścić trochę pary , z wszech wiedzy którą jak mniemam posiadasz.... |
|
|
|
|
wampirzyca
Trajkotka praca nad samym sobą jest najtrudniejsza
Pomogła: 15 razy Wiek: 50 Dołączyła: 08 Cze 2011 Posty: 1792 Skąd: Transylwania
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2012 08:28
|
|
|
Gdzie Wy macie czas na tak wnikliwe analizy .... |
_________________ wampirzyca |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2012 09:03
|
|
|
Lolek222 napisał/a: | - chodziło o to żeby się trochę pośmiać , |
Stary, dobry byczek Lolek... Nic się ni zmieniasz, ciągle to samo - zabawa, głupoty, smichy chichy. I kończy się to, jak się kończy, niestety.
Mamy na forum w działach Hyde Park i Underground wiele wątków, niektóre bardzo żywe, w których można pogadać na różne tematy, pośmiać się, popleść trochę bzdurek. Możesz się w te tematy włączyć, możesz zakładać swoje.
Ale nie zabawa jest sensem tematów w dziale Alkoholizm. Sugeruję poczytać trochę tych tematów, dowiedzieć się czegoś o prawdziwym życiu prawdziwych ludzi. O radosciach, ale i problemach. O tym, jak sobie z tym radzimy.
Masz pod ręką tylu alkoholików i Ciebie nie korci, by się od nich czegoś dowiedzieć, zapytać, przedyskutować?
Ja tez nie mogę się doczekać, by przeczytać cokolwiek z Twoich przemyśleń w temacie picia, abstynencji, terapii, zmian w Tobie...
Moim zdaniem alkoholik, który nie pije niecałe dwa tygodnie i myśli wyłącznie o zabawie, głupotach i lawirowaniu mentalnie nadal tkwi w knajpie z kolesiami.
Trzeźwienie to dorastanie i branie odpowiedzialności za siebie i swoje życie. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
dadof2
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2012 14:23
|
|
|
Lolek222 napisał/a: | ale to nie powód żeby zaraz dopatrywać się syndromów |
Moim zdaniem i w moim odczuciu - to jest powod.
Dam Ci przyklad: jeszcze rok temu nie wiedzialem, ze osobiste wylewanie alkoholu w poczatkowym okresie trzezwienia moze byc niebezpieczne dla Wylewajacego.
Jeszcze rok temu zignorowalbym fakt, ze podczas robienia normalnych zakupow nogi (same ) zaniosly mnie pomiedzy polki z piwem ( nie piwkiem).
Teraz zwracam na to uwage i nie lekcewaze bo to sa sygnaly, nad ktorymi trzeba sie zastanowic i nie tylko zastanowic.
A to dzieki temu forum i tresciom w nim zawartym, ktore staram sie czytac z uwaga i wyciagac wnioski. |
_________________ ~ ~ |
Ostatnio zmieniony przez dadof2 Czw 14 Cze, 2012 14:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2012 21:53
|
|
|
Loluś być może nie uwierzysz ale po pierwsze- nie irytuje mnie zbyt wiele rzeczy odkąd nie piję,więc Twoje posty też nie
Po drugie nie potrzeba wnikliwej analizy by dostrzec to co napisałam a jedynie wnikliwa i uczciwa praca nad sobą samym na terapii co uczyniłam czas jakiś temu i nadal czynię,dzięki czemu nie piję.
Bez znaczenia dla mnie też jest to zrobisz z tym co przeczytałeś,dostrzegłam coś,napisałam wytłumaczyłam dlaczego tak sądzę a gdy napadłeś na mnie,powołałam się na wiarygodne źródło.
Całość zajeła mi ok.5 minut włącznie z wpisem więc nie straciłam ani czasu ani energi zbyt wiele |
|
|
|
|
wampirzyca
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 17:22
|
|
|
Całość zajeła mi ok.5 minut włącznie z wpisem więc nie straciłam ani czasu ani energi zbyt wiele [/quote]
myślę jednak że zajęło ci to więcej czasu......a tłumaczy się winny |
Ostatnio zmieniony przez wampirzyca Sob 16 Cze, 2012 17:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 20:36
|
|
|
wampirka uwierz mi,że nie chciałoby mi się poświęcić ani chwili dłużej na to -mam tysiące ciekawszych zajęć niż analiza kogokolwiek -prócz mnie samej |
|
|
|
|
wampirzyca
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 20:56
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | wampirka uwierz mi,że nie chciałoby mi się poświęcić ani chwili dłużej na to -mam tysiące ciekawszych zajęć niż analiza kogokolwiek -prócz mnie samej |
bo ,,praca nas samym sobą jest najtrudniejsza'' |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 22:41
|
|
|
lolkowi euforia chyba minęła |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 23:40
|
|
|
Jeśli to ten Lolek, co myślę, że to ten Lolek, co już tu tego....
To i nic dziwnego. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Lolek222
Małomówny
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 06:42
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Jeśli to ten Lolek, co myślę, że to ten Lolek, co już tu tego....
To i nic dziwnego. |
Gonziu brachu !!!! Kto się gorączkuje temu się rymuję --
Fakt przyznaję się 3 piwa + mocny drin , na wczorajszą porażkę fudbolową - wiem głupie tłumaczenie - czy to zapicie ??? Rezygnacja z terapii !!! Hmm - mówiłem że demony nie śpią -
jednak mam żal dzisiaj do siebie samego ...... Chyba znowu muszę dostać od gorzały po d....pie - najdziwniejsze jest to ,że znam finał , picia wódy, a ta i tak nie daje mi spokoju -sorki Ludziska zawiodłem -cholerna wóda ze mną wygrała -nie umiem zmienić toku myślenia -w końcu żyłem z wódą prawie 25 lat - ale głupoty p..r..le spadam i nie truję wam gitary -ale wiem jedno że na pewno tu wrócę -Do widzenia ,daswidania, ariwederczi, gud baj - powalony jestem dokumentnie |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 06:46
|
|
|
Lolek222 napisał/a: | 3 piwa + mocny drin |
No proszę - i wreszcie bez zdrabniania |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 06:50
|
|
|
Lolek222 napisał/a: | czy to zapicie ??? |
Nie, to nie zapicie.
Ty nigdy nie przestałeś pić. Robisz sobie tylko krótkie przerwy w piciu.
Cytat: | Rezygnacja z terapii !!! |
A dlaczego miałbyś rezygnować z terapii? Idziesz i mówisz, ze zapiłeś, od tego jest terapia.
Ale do tego trzeba mieć jaja Loluś.
Łatwiej uciec. Tradycyjnie zresztą, co Loluś? |
Ostatnio zmieniony przez Gonzo.pl Nie 17 Cze, 2012 06:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 09:49
|
|
|
Jonesy napisał/a: |
Zaś co do "loluśka" - nie, o "loluśku" nie piszę, ale jakoś z każdym kolejnym postem coraz mniej wierzę w to cudowne przemienienie. |
|
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
|