Problemy z ciałem |
Autor |
Wiadomość |
Shaitana
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 15:46 Problemy z ciałem
|
|
|
Witajcie znów, został mi jeszcze tydzień do wizyty u mojej psycholog, więc może Wy mi pomożecie w jakiś sposób. To mój ostatni dzień urlopu. Że moja praca jest stresująca i panuje powszechny mobbing to już chyba wspominałam, że związek też kuleje mówiłam. Teraz problem mam ze swoim ciałem. W ciągu 2 tygodni zaliczyłam 5 napadów czegoś... na początku myślałam że to udar słoneczny, ale objawy powtórzyły się w sytuacjach gdy mało albo w ogóle nie byłam na słońcu - słabnięcie, uczucie wyczerpania, duszności, skurcze mięśni - nóg szczególnie, drżenie całego ciała nad którym nie potrafię zapanować do tego stopnia, że mną rzuca. Jestem blada, mam nadwrażliwość na światło, dżwięk, obraz mi się kołysze, mam zdrętwiałą głowę, a w czubku czuję zimne igły, potem boli mnie lekko głowa, miewałam nudności. Znajomi się wystraszyli, szczególnie gdy zobaczyli jak wysiadłam z samochodu i się trzęsłam jakbym miała pląsawicę. Trwało to około 30 minut. Wypijałam hektolitry wody i ciągle miałam sucho w ustach, odrzucało mnie od jedzenia. W ciąży nie jestem, sam udar tez to nie jest. Jestem przerażona, już od jakiegoś miesiąca mam problemy ze snem i z żołądkiem ale nigdy czegoś takiego. Lekarz na dyżurze wczoraj powiedział, że boi się dac mi jakiś środek bo musi mieć diagnostykę, kazał brac L4 albo urlop i iść do lekarza i pilnie robić badania. Dał mi (...) doraźnie w stanach lęku. Zdarzyło Wam się coś podobnego?
Zgodnie z regulaminem, na naszym forum nie używamy nazw leków. |
Ostatnio zmieniony przez Klara Nie 17 Cze, 2012 16:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 15:53
|
|
|
Shaitana napisał/a: | To mój ostatni dzień urlopu |
Shaitana napisał/a: | moja praca jest stresująca i panuje powszechny mobbing |
może to...... |
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 16:00
|
|
|
Shaitana napisał/a: | kazał brac L4 albo urlop i iść do lekarza i pilnie robić badania |
No i powinnaś to zrobić jak najszybciej!!
Najlepiej jutro rano. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Shaitana
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 16:13
|
|
|
dokładnie to powiedziała ta Pani z dyżuru, że jutro mam iść do rodzinnego, neurologa i okulisty. a ja się wiecie czego boję, że jak pójdę na to L4 to dostane potem już tylko wypowiedzenie. i będzie mi ciężko znaleźć pracę i zachowac płynnośc finansową. wiem, że to świadczy tez o tym jak sama siebie traktuję- gdzie jestem w hierarchii ale stanowisko mam takie, że jestem na świeczniku. |
|
|
|
|
staaw
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 16:18
|
|
|
Jak nie pójdziesz na zwolnienie, to firma Ci świeczek nie będzie przynosić.
Najwyżej na sam pogrzeb delegację wyślą... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 16:21
|
|
|
Tiaaa.......każdemu z nas najpierw wydaje się, że jest niezniszczalny a dopiero potem okazuje się, że to g***o prawda.
Lepiej nie lekceważ takich objawów. Jak Cie powali jakaś ciężka choroba to i tak w konsekwencji pewnie Cię na tą "trawkę" firma wyśle. Na co im taki pracownik............taka rzeczywistość |
_________________ |
|
|
|
|
Klara
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 16:33
|
|
|
Shaitana napisał/a: | a ja się wiecie czego boję, że jak pójdę na to L4 to dostane potem już tylko wypowiedzenie |
Może masz kilka dni urlopu? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 16:33
|
|
|
I "cmentarze są pełne tych niezastąpionych" - kiedyś to zdanie też pomogło mi zatrzymać się i zadbać o siebie. Inna sprawa, że i tak po czasie okazało się, że ta akurat firma nie była warta mojego poświęcania się. Pewnie by nawet delegacji na pogrzeb nie wysłali. Pracodawcę można zmienić wiele razy - utraconego zdrowia i życia się już nie odzyska. Wyciśnięte cytrynki nadają się jedynie na kompost. |
|
|
|
|
Shaitana
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 16:44
|
|
|
właśnie nie sadzę, żeby chociaż delegację wysłali.. taka to firma odczłowieczona. Klaro owszem, mam urlop bo to był mój pierwszy długi urlop od prawie roku - mam jakieś 15dni, jednak w mojej firmie nawet 1 dzień urlopu to skwaszona mina przełożonego i łaska. poza tym nie dawałam rady już wcześniej i na przełomie maja-kwietnia wylądowałam na 2tyg. L4 - wtedy się nasłuchałam.wziełam pól tabletki tego (...) - połowę z dawki 0,25mg, trochę się boję.
Regulamin forum zabrania używania nazw leków. |
Ostatnio zmieniony przez Klara Nie 17 Cze, 2012 16:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 17:22
|
|
|
Shaitana uważam, że są to nerwicowe reakcje organizmu na mobbing w pracy, może to także przejść w depresję.
Natomiast na pewno nie przejdzie samo, może się tylko nasilać. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 17:22
|
|
|
staaw napisał/a: | Może warto zacząć brać przykład z "dzikich" ? |
tak sobie myślę, że my jesteśmy bardziej dzicy od nich - skutecznie daliśmy sobie wmówić, że "Arbeit macht frei", i inne tego typu bzdury... Tak nas "ucywilizowano", ze zapominamy, ze jesteśmy ludźmi, a nie jakimiś szczurami w labiryncie |
|
|
Shaitana
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 17:40
|
|
|
Gonzo, przypuszczam, że może być gorzej chociaż nie chciałabym. jestem na terapii dla dda, z aniedługo będzie 2 lata, ale zmieniałam ośrodek więc tak naprawdę dopiero od kilku miesięcy czuję, że wszystko zaczyna "pracować". zawsze byłam silna bo musiałam. byc może teraz połaczenie terapii i kumulacja środowiska pracy ze średnio udanym związkiem po rpstu eksplodowała. za tydzień mam spotkanie z moją terapeutką i na pewno jej opowiem co się dzieje. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 17:50
|
|
|
Zapomniałem dodać, że przerabiałem to na własnej skórze.
I właśnie zdawało mi się, że jestem silny i poradzę sobie. I z dnia na dzień przyszła taka depresja, że nie byłem w stanie wstać z łóżka. Do tego bóle serca, mdłości, zawroty głowy. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Shaitana
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 17:55
|
|
|
ja mam też uczucie bólu serca i promieniuje on do do lewej ręki |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 18:08
|
|
|
Shaitana,
od pierwszego posta podejrzewalem ale nie chciałem straszyć,
Shaitana napisał/a: | mam też uczucie bólu serca i promieniuje on do do lewej ręki |
ja tak miałem przed zawałem, tydzien czy dziesiec dni
i nagle fajt wieczorem , za pięc dwunasta dokładnie było.
pogotowie, zastrzyk jakiś i o 2 w nocy na stół operacyjny.
przezz dziure w nodze wepchali do serca węża i przepchali zator.
ale na minute mnie nie było, serce stało i wcale nie musialo ruszyć
rano pielęgniarka mi mowi
-o widzę że żelazkiem pana walneli
patrze na piers a tam faktycznie ślad od defilybratora.nawet o tym nie wiedziałem że mnie nie było.
lekarz mówił że mogłem tego uniknąć gdybym z bólem lewej ręki przyszedł wcześniej.
ten Twoj z dyzuru to cos niedouczony |
|
|
|
|