"Łyknąć dnia" i inne teksty na głodzie |
Autor |
Wiadomość |
pannaJot
Trajkotka alkoholiczka,bulimiczka, DDA
Pomogła: 14 razy Wiek: 43 Dołączyła: 08 Mar 2012 Posty: 1153
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 22:17
|
|
|
Jaka
Najważniejsze jest to, że masz świadomość co się z Toba dzieje i jak zapobiegać dalszemu wpadaniu w czarną dziurę...
Pamiętaj o sobie i właśnie o siebie dbaj. Mnie jeszcze w takich stanach pomaga obejrzenie kompletnie głupiej i absolutnie śmiesznej komedii. |
|
|
|
|
Gaja
Towarzyski
Wiek: 49 Dołączyła: 23 Mar 2012 Posty: 415 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 22:20
|
|
|
Rób wszystko, aby ubić gnoja w zarodku. |
_________________ Śmiejcie się nie czekając, aż będziecie szczęśliwi, inaczej bowiem umrzecie, nie roześmiawszy się ani razu. /Pierre La Mure/
|
|
|
|
|
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 22:46
|
|
|
Gaja!!!
nie poznaję koleżanki
ale strasznie podoba mi się to co czytam
Jotuś-komedie są dla mnie na głodziki na GŁODZISKA hardcore w postaci właśnie "korkociągu" na ten przykład
świadomość to połowa sukcesu,dziś po raz kolejny Bogu dziekowałam za te wszystkie terapie moje bo tam dali mi tyle narzędzi,że musiałabym naprawdę być w jakimś amoku by się napić czuję podskórnie,że to potrwa kilka dni więc uważność nadal zachowana |
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 08:13
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | mówiąc te słowa grzecznie udała się na miting w pobliskim kurorcie ... |
Grzeczna dziewczynka |
_________________ |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 12:59
|
|
|
Tak jak przewidywałam nie chce puścić skubany rano suchy kac i ból głowy od świtu
więc ja go znowu porcją witamin,lekkie jedzonko na śniadanie,prysznic zimny i w misto-wykonać plan.
głód też się czegoś boi-mój nienawidzi mojej aktywności,na siłę chce mnie wepchnąć pod kołdrę i w dół,no to mu mówię : Mam Cię w du***" i robię swoje
Tak się bawić nie będziemy!!!
to JA tu rządzę i decyduję w jakim stanie umysłu jestem więc uznałam,że deszczyk za oknem moim kwiatkom na balkonie dobrze zrobi |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 13:11
|
|
|
JaKaJA, czy poza doraźnymi działaniami przewidujesz jakieś długofalowe zmiany?
Bo zapadło mi w pamięć to, co napisałaś dzień wcześnie.
JaKaJA napisał/a: | dopiero od kilku miesięcy odpusciłam sobie mityngi a skupiłam się na terapii,jakoś mi nie grało to co słyszałam na mityngach z tym co słyszałam na pogłebionej...chaosu w głowie miałam dość, więc zrobiłam sobie przerwę od mityngów i dobrze,nabrałam dystansu,poukładałam sobie wszystko i zaczynam tęsknić.Jednak dalej twierdzę,że terapia i AA mogą zdziałać cuda jeśli wypośrodkuje sie wszystko
Fanatyzmu nie dzierżę w niczym |
|
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 14:32
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | JaKaJA, czy poza doraźnymi działaniami przewidujesz jakieś długofalowe zmiany? |
Gonzo co nazywasz doraźnym działaniem? i jak rozumiesz długofalowe zmiany?
bo albo nie czytałeś co napisałam,albo ja czegoś nie rozumiem |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 14:39
|
|
|
Czytam uważnie i najdalsze zamierzenia dotyczyły jutra, pisane były wczoraj.
Pytałem więc, czy planujesz jakieś konkretne zmiany, nazwijmy je zapobiegawcze, by takie głody się nie powtórzyły. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 14:55
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | bo albo nie czytałeś co napisałam,albo ja czegoś nie rozumiem |
Biorąc pod uwagę to, że Bóg do mnie mówi przez innych ludzi może jedno i drugie
Zauważyłem, że często moje tory myślenia idą innymi drogami niż innych ludzi....
ale uważam, że podstawą dobrego zrozumienia jest słuchanie....bez oceniania
Bo ja musiałem zmienić można powiedzieć CAŁKIEM moje życie....czyli zupełnie zmienić tory rozumowania.... a oceniając w stary pijany sposób dreptałem w miejscu |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 14:59
|
|
|
Gonzo moje głody to jest konsekwencja stresu jaki mam w życiu ostatnio-nie miałam wpływu na to, mają prawo nastąpić bo jestem alkoholiczką,ale dzięki temu,ze dokonuję zmian i bardzo dużo czasu i energii wkładam w trzeźwe życie mam spore szanse na to by nie zakończył się dla mnie źle i nie skończy bo WIEM co się dzieje i mam całą gamę narzędzi w ręku by nie pić.
-Ty widzisz tylko złość na głodzie,ja zobaczyłam dużo,dużo więcej i wcześniej,więc jak dziś walneło zdrowo-nie byłam wcale ździwiona tym.
Nie zamierzam ani spędzać całych dni z W.K,ani biegać od mityngu do mityngu bo życie mi stygnie -nadal podtrzymuje to co napisałam UMIAR i równowaga we wszystkim!
zrobiłam co mogłam zrobić by zapobiec piciu i to działa a,że tym razem trwa dłużej niż zwykle-ma prawo-duży stres to i duży głód
ani nie pogryzłam nikogo,ani nie zakopałam się w dole a buzia mi się śmieje jak zwykle,czego i Tobie życzę |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 15:07
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | nadal podtrzymuje to co napisałam UMIAR i równowaga we wszystkim! |
No byle to nie była równowaga w rozkroku nad przepaścią.... Ja musiałem wybrać....TRZEŹWOŚĆ albo DREPTANIE w miejscu ze starym sposobem myślenia...
No i i tak drepcę często bo nie rozumiem ani nie czuję tego co się wokół mnie dzieje. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Czw 21 Cze, 2012 15:09, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 15:07
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | -Ty widzisz tylko złość na głodzie, |
A skąd taki wniosek? To raczej ja wiem, gdzie co widzę. Napisałem tylko, ze u mnie głód objawia się najczęściej złością. Ja staram się pisać o sobie, nie piszę co Ty widzisz, czy nie widzisz.
JaKaJA napisał/a: | ja zobaczyłam dużo,dużo więcej i wcześniej |
I chwała Ci za to, to Twoje życie, nie moje.
Ja nie dopuszczam do takiego rozwoju głodu bym wpadał w panikę. |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 15:13
|
|
|
Jędruś jestem daleka od oceniania kogokolwiek,jesli to tak zabrzmiało,lub ktoś to tak odebrał,mogę tylko powiedzieć-nie to miałam na myśli,nie widzę jednak w mojej wypowiedzi oceny a jedynie zastanawianie się,co spowodowało,że Gonzo napisał co napisał.
Nie mam odcisków od chodzenia na terapie i mityngi ale bardzo duże i istotne zmiany w swoim życiu |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 15:18
|
|
|
Gonzo co chcesz mi własciwie powiedzieć?
Gonzo.pl napisał/a: | Ja nie dopuszczam do takiego rozwoju głodu bym wpadał w panikę. |
a widzisz gdzieś moją panikę ? bo jakos wokół mnie cisza i spokój |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 15:26
|
|
|
Niczego nie zamierzam przemycać, jeśli o to ci chodzi.
Zadałem pytanie, chciałem poznać Twoje wnioski na przyszłość.
Odpowiedź uzyskałem.
Ale ciekawe, ze proste pytanie wywołało tyle Twoich reakcji. |
|
|
|
|
|