Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: smokooka
Czw 24 Paź, 2013 22:32
na terapię nie wróciłam
Autor Wiadomość
kas25 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob 23 Cze, 2012 22:18   

Kasiu nie wiem co ci odpowiedzieć.
Pracuję, na terapię nie wróciłam. Pędzą te dni nie wiadomo gdzie i po co. Jakoś tak u mnie.

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Sob 23 Cze, 2012 22:21   

a z alkoholem?
Ostatnio zmieniony przez yuraa Nie 24 Cze, 2012 00:24, w całości zmieniany 2 razy  

kas25 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob 23 Cze, 2012 22:28   

szymon napisał/a:
a z alkoholem?

mam lepsze i gorsze okresy. potrafię nie pić dłuższy czas ale jak już mnie złapie to kilka dni mam z głowy. potem kolejne dni żeby dojść do siebie.

(to wątek Kasi wygaszam)
Ostatnio zmieniony przez yuraa Nie 24 Cze, 2012 00:24, w całości zmieniany 2 razy  

yuraa 
Moderator

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 00:24   

kas25 napisał/a:
to wątek Kasi wygaszam

a ja odgaszam i robię z tego nowy wątek :)

Obcy 
Gaduła
Człowiek

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 01:58   

kas25 napisał/a:
mam lepsze i gorsze okresy. potrafię nie pić dłuższy czas ale jak już mnie złapie to kilka dni mam z głowy. potem kolejne dni żeby dojść do siebie.

Kas. Czemu ci się tak śpieszy na tamten świat.
Ja wiem dokąd pędzisz, właśnie tam. Każdego alkoholika choroba tam prowadzi.

wlod 
Towarzyski
wlod AA

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 18:24   Kas25

Ja ją rozumię gdy w tym wieku pilem bardzo mocno i w glowie mi nie bylo przestac pic.Mnostwo było sygnalow aby zaprzestac ale uwazalem ze pije normalnie a w tym wszystkim jeszcze upewniali mnie lekarze ,ze pije jak inni pijacy alkohol. Dzieki sobie i nieświadomym lekarzom mój nałóg sie rozwijal i zadne strachy na mnie nie dzialaly.Nawet ANTIKOL trzy razy zapilem.A po zapiciu twarz robila sie czerwona i przez pól gdziny serce walilo jabym za chwile mial odejsc z tego swiata.Dzisiaj wiem że chyba na de mna dzialala jakos opatrznosc ze zyje i nie niepije
Ostatnio zmieniony przez wlod Nie 24 Cze, 2012 18:26, w całości zmieniany 1 raz  

wampirzyca 
Trajkotka
praca nad samym sobą jest najtrudniejsza

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 18:48   

myślę że to nie Kasi czas.... :bezradny:

Obcy 
Gaduła
Człowiek

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 18:53   

Wlod.
Kasia jest tu już jakiś czas na forum czytała i pisała i moim zdaniem ona nie ma tego komfortu co ja w jej wieku ze alkoholizm był dla mnie czarną magią.
Będę liczył ze zdąży zrozumieć że są mityngi i terapie gdzie uzyska pomoc. Ze zrozumie to zanim dojdzie tam gdzie pędzi.

cool 
Gaduła

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 19:00   

Obcy napisał/a:
moim zdaniem ona nie ma tego komfortu co ja w jej wieku ze alkoholizm był dla mnie czarną magią.

ja mam podobne odczucie , a jednocześnie staram się zrozumieć że w wieku 20 lat to chyba bym nie przestał pić ,ale próbować trzeba :)

wampirzyca 
Trajkotka

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 19:42   

ja w Kasi wieku to się dopiero rozkręcałam .....a alkoholizm nawet nie w głowie mi było o czymś takim mysleć.....

.......ale Kasia rzeczywiście ma komfort popsuty...więc mam nadzieję że szybciej się obudzi niż ja....i dłużej będzie mieć szansę cieszyć się zyciem...i nie dorobi się żadnych przewlekłych chorób

Obcy 
Gaduła
Człowiek

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 20:29   

uzależnienie od hazardu i seksu zatrzymałem tylko dlatego że miałem popsuty komfort. KOnsekwencje to aj dopiero poznaje tych uzależnienie. każdego dnia. Dziś odkryłem bolesna ale cholernie ważna dla mnie rzecz. Nadmierna ilość seksu może mnie zabić. Choć mnie od kilku godzin głód tego dziadostwa wręcz wykręca nie daje się mu.
Choć mi ciało szwankuje umysł pozostaje czysty.
Nawrocić.
jak poszedłem na pierwszy mityng usłyszałem ze jak to fajnie jaki to ja młody i przestałem pić. Próbuje.
Na jednej grupie to sobie przypomniałem patrze po twarzach no od 35-40 lat ludzi i przypominam sobie ich historie. Ten zaczął walczyć z choroba w wieku 2, tamten 27 , ten 26 no i tak mi wyszło z ponad polowa przyszła do AA w młodszym wieku. okazało się że późno się zorientowałem.
Nie wiesz co byś zrobił w tym wieku mając dzisiejsza wiedzę o tej chorobie :)
Jednego jestem pewny. Komfortu picia popsutego rzez wiedzę o tej chorobie nie da się odzyskać. Próbowałem. A picie bez tego komfortu.. to już sama katorga.

wampirzyca 
Trajkotka

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 20:57   

Obcy napisał/a:
A picie bez tego komfortu.. to już sama katorga.

oj tak ....to koszmar i istna męczarnia.....pamiętam moje ostatnie podrygi w tym temacie .....aż mną wzdrygnęło na samą myśl..... :oczy:

Kulfon 
Trajkotka
pacjent nie z tej ziemi

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 21:04   

wampirzyca napisał/a:
męczarnia

???
sa i tacy, ktorzy doskonale wiedza, ze sa alkoholikami i czym nalogowe picie sie konczy, a i tak dalej ze smakiem pija :bezradny:

"Kto walczy może przegrać, Kto nie walczy już przegrał"

Obcy 
Gaduła
Człowiek

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 21:24   

Ja takich nie znam Kulfon. nawet mój szef który przed pójściem bronił się jak przed ogniem, z kolegami ładnie się uśmiechał ale jak sam był to mina nie tęga. No i te kace. Zawsze go brało na refleksje że musi przestać pić. No ale kac mijał i po dwóch tygodniach od nowa i tak w kółko.
Sam tak miałem. Z kumplami tryskałem humorem a po imprezie dobijałem się sam na Bugiem. Pani psycholog z OIK może i pokpiła sprawę w moim leczeniu ale komfort picia mi odebrała.
Ja takich nie znam. Dziś spotkałem dwóch co mówili ze terapia ich nie rusza. I po grupie szli na piwo. Nie mogę napisać gdzie ich spotkałem ale pić to tam na pewno nie pili :mgreen:

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Nie 24 Cze, 2012 21:29   

Kulfon napisał/a:
a i tak dalej ze smakiem pija

taaaa, mój jeden znajomy dalej twierdzi, ze "lubi" pic.
lubi ten stan, lubi byc napruty, jak to określa...

odkąd zerwałem z nim kontakty (tylko cześc-cześc) zauważyłem, ze bardzo popuchł ostatnio... i dalej "lubi" byc napruty 8|

Odpowiedz do tematu