dzień matki (moje odczucia) |
Autor |
Wiadomość |
wrotka
Towarzyski wrotka
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 17:51
|
|
|
Bajam napisał/a: | Chore co? Ale jedno wiem - dość wywoływania we mnie poczucia winy i traktowania mnie jak gówniarę. |
nie prawda to nie jest chore ja to sobie tłumaczę że raczej nie normalne z moimi uczuciami co do matki ale jak to mówią ja jej nie zmienię i nie mam wpływu na jej zachowanie a siebie jak najbardziej mogę zmienić i podejście jakie jest do całej tej sytuacji |
_________________ Łatwo powracać, trudno znaleźć drogę... |
Ostatnio zmieniony przez wrotka Pon 25 Cze, 2012 17:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bajam
Małomówny Bajam
|
Wysłany: Śro 27 Cze, 2012 06:33
|
|
|
Monik20 napisał/a: | ja jej nie zmienię i nie mam wpływu na jej zachowanie a siebie jak najbardziej mogę zmienić i podejście jakie jest do całej tej sytuacji |
Masz całkowitą rację Monik. Szkoda tylko, że rozumiemy to dopiero po wielu kopach, które nam rodzice fundują. Ale tłumaczę sobie to schematem w jakim żyłam od dzieciństwa. Ciężko coś zmienić jeśli uważasz to za naturalne. Jeżeli rodzic od dzieciństwa daje Ci do zrozumienia, że sobie nie poradzisz to stajesz się kaleką. A rodzic ma potwierdzenie swojej teorii. Ale na szczęście przychodzi refleksja. I powiem Wam, że mimo tego, że w stosunkach z matką chyba tak źle jeszcze nie było to sama ze sobą czuję się o wiele lepiej. Pozbyłam się tego ciężaru odpowiedzialności, że dobra relacja z rodzicami zależy wyłącznie ode mnie. I tego się trzymajmy Pozdrawiam |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 27 Cze, 2012 06:35
|
|
|
Wczoraj dowiedziałem się że ktoś kogo miałem za skończonego pijaka, nie pije od Wielkanocy...
Umarła mu matka i musiał zacząć sam myśleć co będzie na obiad... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Bajam
Małomówny Bajam
|
Wysłany: Śro 27 Cze, 2012 07:00
|
|
|
staaw napisał/a: | Umarła mu matka i musiał zacząć sam myśleć co będzie na obiad... |
brutalnie, ale jak się chce (musi) to się da.. |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 27 Cze, 2012 08:56
|
|
|
Miałem podobnie, dla tego tak mnie poruszyła ta wiadomość. |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
michaltadeusz
Milczek dorosłe dziecko alkoholika
|
Wysłany: Wto 02 Paź, 2012 22:30
|
|
|
da się to przejść... ja też się odciąłem od rodziny, na początku nie było łatwo, ale jakoś przeszedłem do tego jak do normy... czasem jest przykro, że w dzień ojca się nie ma do kogo odezwać, a i świąt z rodziną nie spędzam... ale z drugiej strony oni też do mnie życzeń nie wysyłają |
_________________ per aspera ad astra |
|
|
|
|
wrotka
Towarzyski wrotka
|
Wysłany: Śro 03 Paź, 2012 17:52
|
|
|
michaltadeusz napisał/a: | da się to przejść... ja też się odciąłem od rodziny, na początku nie było łatwo, ale jakoś przeszedłem do tego jak do normy... czasem jest przykro, że w dzień ojca się nie ma do kogo odezwać, a i świąt z rodziną nie spędzam... ale z drugiej strony oni też do mnie życzeń nie wysyłają |
dokładnie ja to zrozumiałam tylko chyba zbyt późno |
_________________ Łatwo powracać, trudno znaleźć drogę... |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Śro 03 Paź, 2012 17:59
|