Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wakacje 2012 - problem
Autor Wiadomość
Jonesy 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 09 Lip, 2012 09:06   wakacje 2012 - problem

Witam!
Temat nieco nieadekwatny do problemu, ale sam nie wiedziałem jak problem w paru słowach nazwać.
Co roku jeździliśmy na wakacje do Kołobrzegu. Za niewielkie pieniądze moja mama wynajmowała dla nas od PKP wagon kolejowy i tam tydzień wczasowaliśmy.
Niestety smutna prawda wygląda tak, że coraz trudniej było się z nią dogadać, a kiepska to przyjemność wyjechać na wczasy a przez rok wysłuchiwać jakie to są jej zasługi i jak powinniśmy być wdzięczni. Dlatego też z tej wątpliwej przyjemności rezygnujemy.
I wszystko byłoby cacy, gdyby nie to, że w tym roku zaczynamy budowę, więc naprawdę liczymy każdy grosz.
Tymczasem jednak dziewczynki dopytują się o wyjazd i plażowanie, chciałoby się jakoś im dogodzić, w końcu to nasze dzieci.
Dlatego też mam pytanie do użytkowników forum. A nawet kilka pytań. Czy ktoś zna jakieś dobre i niedrogie lokum, względnie fajne i wygodne pole namiotowe w jakieś spokojnej nadmorskiej miejscowości? Względnie czy ktoś, mieszkający nad morzem dysponuje w miarę dużym ogrodem przed domem, gdzie można by rozbić namiot? Względnie również, czy ktoś z użytkowników wynajmuje pokoje na sezon i byłby chętny wynająć nam miejsce? Sprawa jest o tyle kłopotliwa, że przyjechalibyśmy na 3-4 dni, a na takich klientów nie patrzą łaskawym okiem wynajmowacze pokojowi. Chociaż przecież chcemy za wynajęte miejsce zapłacić uczciwie.

Stąd też pomyślałem, że spytam się was, bo i czemu nie. Ludzi tu pełno z całej Polski i nie tylko, w większości uczciwi i dobrzy alkoholicy lub współ, to dlaczego by się nie spytać.

No i co wy na to kochani?

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 09 Lip, 2012 09:43   

Cytat:
Czy ktoś zna jakieś dobre i niedrogie lokum

znam idealne! :]
i to bardzo blisko Ciebie ;)
przypomina Ci to coś?
PS
dzieci w środku ;)

Jonesy 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 09 Lip, 2012 09:52   

Hehehe, nawet i bym zabrał je ze sobą po demontażu :)
Wciąż jednak musiałbym gdzieś je rozbić nad tym morzem, czyli wracamy do problemu zasadniczego...

Ale widzę że moderatorstwo zobowiązuje i kolega specjalizuje się w wyrafinowanych programach do obróbki graficznej :mgreen:
Ostatnio zmieniony przez Jonesy Pon 09 Lip, 2012 09:54, w całości zmieniany 1 raz  

olga 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 09 Lip, 2012 10:02   

Fajne miejsce na biwakowanie jest w Chłapowie. Pole namiotowe znajduje sie na klifie skąd rozciaga sie przepiekny widok na morze. Szum morza gwarantowany i w dzień i w nocy.
spokoju nie gwarantuję, jak to na biwaku.

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 09 Lip, 2012 10:02   

Jonesy napisał/a:
Czy ktoś zna jakieś dobre i niedrogie lokum, względnie fajne i wygodne pole namiotowe w jakieś spokojnej nadmorskiej miejscowości? Względnie czy ktoś, mieszkający nad morzem dysponuje w miarę dużym ogrodem przed domem, gdzie można by rozbić namiot? Względnie również, czy ktoś z użytkowników wynajmuje pokoje na sezon i byłby chętny wynająć nam miejsce? Sprawa jest o tyle kłopotliwa, że przyjechalibyśmy na 3-4 dni, a na takich klientów nie patrzą łaskawym okiem wynajmowacze pokojowi.

W Rowach jest takie miejsce, tj kemping. Byłem tam chyba 7lat temu, właściciel normalny, miły, da się dogadać, mam wrażenie że nawet coś stargować. Ceny są niskie.....
Oooo znalazłem: http://www.wagabunda.rowy.pl/

Rowy to dobry punkt dla wypoczynku rodzinnego.
Ludzi trochę jest, to oczywiste, ale nie ma nocnych klubów, grup nawalonych nastolatków łażących po ulicach po północy, przyjeżdżają raczej rodziny z dziećmi.
Sam byłem tam od tego czasu dwa razy, z tym że na kwaterach. Z tego kampingu do plaży jest max 10min na piechotkę, plaży na której 10min brzegiem morza i robi się pusto.
Sama miejscowość jest "na końcu drogi", także nie ma tam ludzi będących przejazdem, generujących szum i ruch.
Jakbyś chciał i miał pytania, to znam okolice nieźle....

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 09 Lip, 2012 14:14   

Jonesy napisał/a:
moderatorstwo zobowiązuje

prawie jak Photoshop :p

JaKaJA 
Trajkotka
Niespodzianka!-ja czuję!! ;)

Wysłany: Wto 10 Lip, 2012 16:58   

Jonesy jeśli chcielibyście do 3miasta to daj znac,coś Wam znajdę :)
podaj tylko termin i cenę do jakiej szukać :)

Jacek 
Uzależniony od Dekadencji
...jestem alkoholikiem...

Wysłany: Wto 10 Lip, 2012 20:52   

szymon napisał/a:
prawie jak Photoshop :p

jak dla mnie,to bomba :okok:
nawet płeć można wyróżnić :p

adelayda 
Obserwator

Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 19:37   

Ech problemy rodzinne i brak środków na wakacje, kogo nie dotyka ten problem jest naprawdę szczęściarzem. Ja w sumie nigdy nie mam wystarczająco dużo pieniążków więc oszczędzam jak tylko się da. Polecić ci mogę fajny kemping ***************położony od morza jakieś 5-10 minut drogi zależnie jak kto szybko chodzi.

na forum nie reklamujemy ośrodków wczasowych, proszę to zrobić ewentualnie na prive
Ostatnio zmieniony przez pterodaktyll Pon 06 Sie, 2012 19:49, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu