szukam wsparcia |
Autor |
Wiadomość |
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 16:21
|
|
|
Cześć Łukasz. Najpierw zajmij się swoim trzeźwieniem,poważne decyzje wymagają przytomnego myślenia. W emocjach najczęściej robi się błędy... |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 16:34
|
|
|
walczysz z alkoholem tzn że nie poddajesz się i próbujesz udowodnić sobie że możesz czasami wypić jednego
nie walczysz,poddałeś się , bo wiesz że ten jeden nie będzie miał końca
trzezwiejesz dla siebie bo to ty jesteś chory na śmiertelną i nie uleczalną chorobę, bo jak nie wytrzezwiejesz to umrzesz
drogi do trzezwienia są różne, ale ta przez terapię i mitingi jest sprawdzona
krok pierwszy -JESTES BEZSILNY WOBEC ALKOHOLU
Piotr alkoholik |
|
|
|
|
wlod
Towarzyski wlod AA
Pomógł: 3 razy Wiek: 71 Dołączył: 04 Maj 2012 Posty: 169 Skąd: GDYNIA
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 20:17 Saukam pomocy
|
|
|
Zapytaj sam siebie dlaczego pijesz i jestem pewny ze znasz odpowiedz.Ja jestem tez alkoholikiem i nie szukam pomocy a pilem tak ze po trzdzesce wyladowałbym na wózku inwlidzkim i sadzisz ze przestalem pilem dalej dla mnie mnie bodzcem byl moj syn Zacznij w koncu być uczciwy wobec siebie a moze i dlaCiebie przyjda radosne chwile abstynencji alkoholowej mniej pisz i mów wiecej realizuj program AA i program terapeutyczny a efekty
pojawia sie same |
|
|
|
|
lukaszsch81
Małomówny
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 20:39
|
|
|
dziekuje wszystki ktorzy do mnie pisza myslalem ze nikt nie napisze ani slowa wasze rady i wasze przezycia dja wiele do myslenia |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 20:44
|
|
|
i cos wymyślił? |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 20:49
|
|
|
wlod napisał/a: | efekty
pojawia sie same |
Wlod nie pitol efekty same nie przyjdą - efekty się wypracowuje ciężka pracą - to nie ' magiczny domek "
= więcej realizuj program AA i program terapeutyczny= stąd się wezmą efekty
prsk. |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
Ostatnio zmieniony przez rufio Wto 17 Lip, 2012 20:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:04
|
|
|
lukaszsch81 napisał/a: | myslalem ze nikt nie napisze ani slowa wasze rady i wasze przezycia dja wiele do myslenia |
na początku wstydziłem się swoich pijanych przeżyć, ale nasłuchałem się na mityngach wielu podobnych....wstyd odszedł (chociaż jak się zaniedbam zaraz wraca franca)....przyszło pragnienie bycia lepszym....przyszedł spokój wewnętrzny.....zadowolenie.....satysfakcja.....radość.....coraz częściej pogoda ducha.....lubię to
Witam
Mam na imię Andrzej i jestem alkoholikiem |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Wto 17 Lip, 2012 21:05, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:05
|
|
|
Cześć Łukasz
Tylko jedno przestań walczyć bo polegniesz. |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
lukaszsch81
Małomówny
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:07
|
|
|
stracilem wszystko po rozmowie z moja kobieta juz to wiem upadlem na samo dno teraz zaczyna do mnie docierac ile stracilem a stracilem wszystko razem z niom odeszlo moje zycie najgorsze ze na moje wlasne zyczenie |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:10
|
|
|
lukaszsch81 napisał/a: | juz to wiem upadlem na samo dno |
Jeżeli to faktycznie dno można się odbić. Ja po swoich przeżyciach nie mam ochoty tego powtarzać więc staram się robić.....wiele ( ).... no może sporo dla swojego rozwoju i trzeźwienia.
Piszę z przekąsem, bo leniwy jestem i jak się poczuję lepiej to łatwo odpuszczam pracę nad sobą |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Wto 17 Lip, 2012 21:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:11
|
|
|
Nie ty pierwszy i nie ostatni.
Ale możesz to odzyskać jeżeli zaczniesz pracować nad sobą. |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:11
|
|
|
lukaszsch81 napisał/a: | na moje wlasne zyczenie |
Niestety tak bywa z tą chorobą, ale teraz już to rozumiesz mam taką nadzieję i zaczniesz nad sobą pracować a wtedy czas pokaże Ci że życie może jeszcze być piękne. |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
|
|
|
|
lukaszsch81
Małomówny
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:20
|
|
|
zycie moze jest piekne ale dlaczego tak sie dzieje ze dociera to jak juz wszystko sie traci i wielu spraw nie da sie naprawic i choc chcemy walczyc to wiemy ze znow wszystko zaczyna sie od poczatku i ile mozna ja juz chyba niechce znow od zera mialem kobiete swoich marzen a teraz nie mam |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:27
|
|
|
lukaszsch81 napisał/a: | zycie moze jest piekne ale dlaczego tak sie dzieje ze dociera to jak juz wszystko sie traci i wielu spraw nie da sie naprawic i choc chcemy walczyc to wiemy ze znow wszystko zaczyna sie od poczatku i ile mozna ja juz chyba niechce znow od zera mialem kobiete swoich marzen a teraz nie mam |
Najwidoczniej ktoś kto jest wyżej od nas tak chciał taki los nam pisał.
I nic się nie poradzi żyć trzeba dalej, jak się ma wszystko to się nie myśli o tym iż można to stracić a jak się straci to jest za późno aby to odzyskać. |
|
|
|
|
lukaszsch81
Małomówny
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:36
|
|
|
no wlasnie dlaczeko mozna straci tak latwo a odzyskac sie nie da wiec po co zyc skoro to czego pragniemy jest poza zasiegiem |
|
|
|
|
|