Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mamy euro w Poznaniu :) i innych miastach :)
Autor Wiadomość
sabatka 
Trajkotka
I`m going.... współuzależniona

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:19   

w Świdnicy jest tylko jeden żłobek w styczniu dzwoniłam się zapytać o koszty itd. wszystkie listy były pełne a na rezerwowej zostały 2 miejsca :szok:

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:20   

sabatka napisał/a:
w Świdnicy jest tylko jeden żłobek w styczniu dzwoniłam się zapytać o koszty itd. wszystkie listy były pełne a na rezerwowej zostały 2 miejsca

trzeba bylo startowac do euro 2012-------przynajmniej byscie mieli stadion :wysmiewacz:

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:20   

wolf napisał/a:
no dobra.ale ten stadion jest chyba na nieco wiecej luzi niz 18000----a ile meczy w sezonie grywa lech?

no ale mamy zamkniętą jedna trybunę więc i tak nieźle- na żadnym stadionie w Polsce tylu kibiców nie ma choć stadion chyba Kolportera większy

ekstraklasy jest 30 kolejek więc 15 gramy u siebie plus puchar uefa i puchary - no nie wiem z 30 - 40 meczy u siebie chyba w sezonie gramy

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:22   

utopia napisał/a:
ekstraklasy jest 30 kolejek więc 15 gramy u siebie plus puchar uefa i puchary - no nie wiem z 30 - 40 meczy u siebie chyba w sezonie gramy

czyli finansowo :skansen .

ale ok..........tak se tylko pomarudzilem w aspekcie "postaw sie a zastaw" :wysmiewacz:

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:24   

w gdansku za to.............na miejscu stadionu..........jest poki co plac po ogrodkach dzialkowych :wysmiewacz:
jak sie mistrzostwa skoncza.......dzialkowcy jak znalazl beda mieli nowy trawnik :wysmiewacz: do pielenia

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:25   

szpitale są- mieszkania komunalne nie ma- w demokratycznym kraju masz sam se zarobić- przedszkole nie słyszałam żeby był jakiś problem sporo jest ich- szkoły to samo- ale co tam - nie samym mieszkaniem i szpitalami człowiek żyje

mamy euro 54k9l mamy euro 5t4b
Ostatnio zmieniony przez utopia Śro 13 Maj, 2009 11:26, w całości zmieniany 1 raz  

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:26   

wolf napisał/a:
"postaw sie a zastaw"

a to to nasza poznańska dewiza :) :smieje:

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:28   

swoja droga to ciekawe zjawisko gospodarczo polityczne..........tysiac boisk "orlik" jako miernik rozwoju kraju pod radami aktualnego rzadu .........i chyba akurat to im sie uda spelnic .
przedtem..........skocznie narciarskie w Wisle.

itp

cale szczescie ,ze Kubica jeszcze nie jest mistrzem swiata............bo jak nic, przerobilby Krakowskie Przedmiescie w W-wie ,na tor wyscigowy "monte kalwario"

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:30   

utopia napisał/a:
w demokratycznym kraju masz sam se zarobić

znasz warunki zdroworosadkowe na przyklad w Berlinie ?..............tam malo kto kupuje mieszkanie
bo to sie zwyczajnie nie oplaca normalnemu czlowiekowi........poki jest mlody, jexdzipo kraju za praca, a nie "przykuwa" sie kredytem .........jak pies do jednej budy na cale zycie
ot taka roznica w cywilizacji ............normalnosci i normalnosci czstochowskiej

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:30   

wolf napisał/a:
przerobilby Krakowskie Przedmiescie w W-wie ,na tor wyscigowy "monte kalwario"

ale po co? w Poznaniu mamy tor hahaha

:smieje: :smieje: :smieje:

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:32   

utopia napisał/a:
ale po co? w Poznaniu mamy tor hahaha

no wlasnie dlatego ,zeskoro jeden juz jest..........to nalezy o nim zapomniec :D
toc to polska specjalnosc..........wywalac z framuga otwarte drzwi :D

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:34   

wolf napisał/a:
wywalac z framuga otwarte drzwi

to prawda- ale musze przyznać że mnie zaskoczyli że remontują stadion Lecha a nie budują nowy hahaha gdzieś obok :) ale za to dworzec poznański mają tylko umyć :/ cokolwiek to znaczy

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:35   

utopia napisał/a:
ale za to dworzec poznański mają tylko umyć

co niby?........."dworzec" :wysmiewacz:

aha.dworzec :D

sabatka 
Trajkotka
I`m going.... współuzależniona

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:38   

owszem z przedszkolami nie ma problemu, ale jeśli jakaś matka chce wrócić do pracy po pół roku to co ma dziecko na plecach nosić w pracy? to jest trochę krzzywdzące dla młodych matek.
skoro rośnie przyrost naturalny to powinny miejsca dla dzieci się tworzyć. a tu żeby gdzieś bezpiecznie pobawić się z dzieckiem musisz iść z pół godziny zanim znajdziesz jakiś bezpieczny i w miarę nie zaśmiecony plac zabaw :shock:

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:48   

no u mnie w Poznaniu jest parę fajnych placów.

ja nie miałam problemów z córką- i do żłobka i do przedszkola nie było problemu się dostać - ale w 98 nie było tyle dzieciaków co teraz- to nie chodzi o przyrost naturalny a o to że wyż z lat 80 tych rodzi dzieci- i teraz mamy problem- dużo się tworzy prywatnych przedszkoli i nie są wiele droższe od opiekunek i przedszkoli państwowych- ja płaciłam 5 lat temu za przedszkole 350 zł. miesięcznie a państwowe- paranoja

Odpowiedz do tematu