DDA czyli Dorosłe Dzieci Alkoholików |
Autor |
Wiadomość |
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011 10:54
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Flandra napisał/a: | maluch napisał/a: | sobie coś wmawiam |
straszne, że Twoja mama zamiast dmuchać na zimne, dbać o Twoje bezpieczeństwo zachowuje się w ten sposób |
Bo sama jest chora.... |
coś w tym rodzaju
maluch napisał/a: | Mama boi się reagować. Boi się go kiedy jest pijany. |
|
|
|
|
|
maluch
Małomówny
|
Wysłany: Śro 20 Lip, 2011 19:13
|
|
|
Wybaczcie długi czas nie pisania, ale nie miałam internetu. Remont w klatce i awarie. Koszmar. Nie mam gwarancji. Ale póki co nie ma zaproszeń na herbatki, nie chce nawet myśleć o następnej. Mężczyzna sie wyprowadza z klatki. Odbyła się już impreza pożegnalna. Niedługo zniknie na zawsze. Układa się idealnie. |
|
|
|
|
bunia
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 26 Maj 2011 Posty: 222
|
Wysłany: Sob 23 Lip, 2011 09:27
|
|
|
maluch napisał/a: | Układa się idealnie. |
....to nic tylko się cieszyć ,życzę Ci z całego serca ,oby tak dalej |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Sob 23 Lip, 2011 09:58
|
|
|
maluch napisał/a: | Mężczyzna sie wyprowadza z klatki. Odbyła się już impreza pożegnalna. Niedługo zniknie na zawsze. Układa się idealnie. |
Maluszku, to tylko jeden aspekt Twojego życia jako tako się wyprostował.
Być może bezpośrednie zagrożenie minęło, oby trwale.
A co z resztą? Co z pijącym ojcem? Jaką masz pewność, że nie pojawi się w Waszym domu kolejny mężczyzna,
któremu w pijackim widzie ojciec znów zechce sprzedać Cię za flaszkę wódki?
Może wówczas będziesz miała mniej szczęścia niż poprzednim razem...
Nadal uważam, że powinnaś szukać dla siebie pomocy.
Może spróbuj zadzwonić na telefon zaufania, który podała Ci Klara.
Przypominam: http://zdrowie.onet.pl/ps...50,artykul.html
I jeszcze ośrodki interwencji kryzysowej: http://www.interwencjakry...ncji-kryzysowej |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 17 Sie, 2011 05:27
|
|
|
Maluszku, skrobnij co u Ciebie?
Edit:
To jest chciałem powiedzieć kliknij...
Ręczne pismo to daleka przeszłość |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
kubus
Małomówny
|
Wysłany: Sob 04 Sie, 2012 08:02
|
|
|
No i ja również jestem DDA. Mama jednak przyznała się przed samą sobą że jest alkoholiczką i nie pije już ładnych parę lat. Mieszka sobie gdzie mieszka prowadzi spokojne życie. Mam z nią kontakt często mi pomaga. Z ojcem z którym zamieszkałem po rozwodzie rodziców jest inaczej. On nie radzi sobie z alkoholem nadal pije często ciągami. Miał bardzo dobrą pracę którą stracił potem poszedł na rentę którą załatwiła mu jego matka i też pił w końcu ponad 5 lat temu znalazł pracę również bardzo dobrą. Niestety kilkanaście dni temu ją stracił - oczywiście przez swoje picie.
Stąd moje pytanie, jakie są Wasze odczucia po terapiach dla dda. Łatwiej się Wam żyje, radzi z problemami życia codziennego? |
_________________ Daj z siebie wszystko zanim powiesz basta! |
|
|
|
|
iksigregzet
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2012 11:20
|
|
|
MILA50 napisał/a: | Ja też jestem DDA ale też współuzależnioną i też alkoholiczką.Bagaż trudny i ciężki do noszenia.Spotkałam się z opinią,że na teratię DDA powinnam się zdecydować po 2 latach od ukończenia własnej terapii.Jestem świeżynka-w kwietniu tego roku skończyłam terapię i muszę napisać,że tkwię w chaosie!Wiem,że idę dobrą drogą-abstynencja ale o trzeżwieniu to ja tylko słyszałam. | poprostu bądź trzeźwa jeden dzień a na drugi powiesz dziś nie piję i następny i następny... małymi krokami i dojdziesz sama do wszystkiego. |
_________________ alkoholowi mówię wielkie NIE |
|
|
|
|
|