|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Kiedyś chodziłam na DDA |
Autor |
Wiadomość |
niunia
Małomówny niunia
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012 22:08 Kiedyś chodziłam na DDA
|
|
|
Kiedyś chodziłam na DDA fajna sprawa ! Pomogło mi to wiele spraw zrozumieć ... Ale zaczne od początku ojciec pił i pije całe życie , mama wpadła w depresje a później to już miała fobie społeczną a ja musiałam młotrzym rodzeństwem się zajmować , chodzić na wywiadówki , do kościoła itp.Jak poszłam na DDA to nie udało mi się mamy namówić na terapie ale chociaż tyle że odeszła od ojca wyleczyła sie sama z depresji i fobii tylko że na terapie nie poszła do dziś . Ja za to czułam się dobrze , pogodziłam się z tym że nie zmienie wiele spraw , nauczyłam się żyć z tym wszystkim a jednocześnie cieszyć się z życia ... I coś poszło chyba nie tak bo w dorosłym życiu trafiłam na alkocholika . Teraz jestem współuzależniona ale czuje ten sam ból , ten sam wstyd, ten sam strach i niemoc co kiedyś, czy to już zawsze będzie za mną podążało jak jakieś fatum.... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012 22:13 Re: Kiedyś chodziłam na DDA
|
|
|
niunia napisał/a: | czy to już zawsze będzie za mną podążało jak jakieś fatum.... |
Tylko dopóki nie ukończysz z wyróżnieniem terapii...
Sama powiedziałaś że CHODZIŁAŚ na DDA... Tu trzeba POCZUĆ. ZROZUMIEĆ że jesteś nie mniej ważna niż gwiazdy i wyjątkowa jak śnieżynka... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
niunia
Małomówny niunia
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012 22:17
|
|
|
Teraz chodze na terapie współuzależnionych i zamierzam ja skończyć! Już się nie poddam tak łatwo ! Mam prawo być szczęśliwa!Tak sobie powtarzam jak tylko szukam wymówek żeby nie iść , |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|