|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Od nienawisci do milosci |
Autor |
Wiadomość |
chrzciciel
Małomówny chrzciciel
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012 12:46
|
|
|
Jo-asia napisał/a: | Ja obecnie, uczę się wybaczać sobie
dziwne uczucie, bo jak nie mam pretensji do siebie to rola innych w tej sytuacji zupełnie inaczej wygląda - staje się dla mnie łatwiejsza do akceptacji i wychodzi na to, że im wybaczać nie muszę
nie wiem czy to jest ok, dopiero zaczynam | To,jest Ok Kiedy wybaczylem sobie zrozumialem,ze nie mam nic nikomu do wybaczenia. Skrzywdzilem sam siebie moim postepowaniem i pozwolilem na to,aby to trwalo. Ci,ktorzy mnie skrzywdzili,tak naprawde w pierwszej kolejnosci skrzywdzili samych siebie,a ja jakos nie chce po tym co przeszedlem w zyciu,aby ktos cierpial. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012 13:59
|
|
|
staaw napisał/a: | Ktoś systematycznie podkłada Ci świnię... Co wtedy robisz/czujesz? |
Dobre pytanie i wiesz jest taki ktoś - jeszcze jakiś czas temu był *ku**** i próby rozwiązania czyt. tłumaczenia się za nie swoje winy chociaż byłem przekonany , ze moje .Były próby porozmawiania z dana osoba i tłumaczenie innym , że to nie prawda . Szał i furia , że nic nie docierało - nawet posunąłem się do odpłacania pięknym za nadobne i co ? I psinco . Zacząłem w końcu gościa ignorować - mało przy każdym spotkaniu zadawałem mu pytanie - jaka świnie tym razem wymyśliłeś i gdzie ja położyłeś ? Wiesz wolałbym wiedzieć gdzie iść aby długo jej nie szukać . Po kilku takich pytaniach świnie jakimś cudem znikły - gościa w tej chwili ignoruje całkowicie no chyba , że przyjdzie am być razem na dyżurze , ale to już insza inszość .
Na koniec mała konkluzja - najlepiej nie zwracać uwagi z lekkim dodatkiem zainteresowania - gdzie ta świnia ?- |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|