No właśnie… jest tyle innych substancji, które są nielegalne ale alkohol jest społecznie zaakceptowany mimo wstrząsających faktów jak w powyższym filmie.
Dobrze Krzysztof, że zamieściłeś ten odcinek tutaj. Widziałam inne odcinki tego programu, a tego akurat nie. Dzięki.
Reportaż wstrząsający, nie pozbawiony jednak amerykańskości. No ale to akurat oni porwali się na łamanie tabu. Warto obejrzeć mimo, że zawiera ogromną ilość wyzwalaczy.
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka
rejek Towarzyski Wyleczony przez NFZ-Alko nie nawiedzony-bez misji
Wysłany: Pon 12 Lis, 2012 19:11
Film denny jak wszyscy USraje .Nakrecony populistycznie pod publikę.Równie dobrze mógłbym nakrecic film w takim tonie o np kierowcach zajmujących miejsca na parkingu niepełnosprawnym.
Nasz np "Korkociąg" więcej zmusza do myślenia .
A jakas tam "Drogówka" pokazuje bardziej szokujace rzeczy rodem z dróg PL
"sztab pierwszej linia frontu walki z alkoholem" co za patetyczna bzdura made in USA
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
Wysłany: Pon 12 Lis, 2012 19:43
Dzięki Krzysztofie, niedawno oglądałam w TV samą końcówkę tego filmu.
A teraz obejrzałam go w całości razem z synem i myślę że to dobrze. Mnie w tym filmie podobało się to, że pokazani byli różni ludzie, ci zwykli, tzw "normalni" też bo niestety alkoholizm wciąż kojarzony jest tylko z marginesem, z tzw obszymurami i innymi "menelami" i trudno jest pomyśleć, że ta choroba dotyczy każdej warstwy społecznej.
_________________ Tylko ja jestem odpowiedzialna za swoje życie
Iras, a pomyslales kiedys, ze alkoholicy przynoszą bardzo duze zyski dla panstwa? Dlatego nie ma lekow na to, tak samo nie ma lekow na aids i raka, bo to wielka kasa dla panstwa i firm farmaceutycznych. Nie pomyslales o tym?
Plusio jesli masz na mysli cudowną pigułkę na alkoholizm to sie mylisz a wiesz dlaczego bo rozwiązanie czyli lek masz w głowie a drugiej głowy ci nie doczepią kiedy zrozumiesz to ....JEŚLI MASZ NA TYLE SIŁY I ODWAGI BY PIC MASZ TYLE SAMO SIŁY I ODWAGI BY NIE PIC
Iras, a pomyslales kiedys, ze alkoholicy przynoszą bardzo duze zyski dla panstwa?
Plusio a pomyslałeś o kosztach leczenia, pogrzebow i nie tylko alkoholików ale i rodzin przez nich pokrzywdzonych , ofiar i kalek spowodowanych przez pijanych , leczenia urazów których nabawili sie pod wpływem ?
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka
Ostatnio zmieniony przez Janioł Wto 13 Lis, 2012 07:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum