Co mi dała grupa AA |
Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 22:20
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | jestem trzezwa od 52 dni |
Małgośka!! Do powitalni i przywitać się najpierw ze wszystkimi |
_________________ |
|
|
|
|
Malgosia32
Gaduła Malgosia32
|
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 22:23
|
|
|
szymon napisał/a: | Malgosia32 napisał/a: | jestem trzezwa od 52 dni |
no to gratulacje, od czegoś trzeba zacząć
napisałaś w dziale 12 kroków, znaczy się chodzisz na mitingi? |
tak bylam 2 razy dzisiaj byl ten drugi |
|
|
|
|
Małgoś
Upierdliwiec Forumoholiczka
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
|
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 22:23
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Małgośka!! Do powitalni i przywitać się najpierw ze wszystkimi |
Czytając to na podglądzie ja już rachunek sumienia zrobiłam |
_________________ Tylko ja jestem odpowiedzialna za swoje życie |
|
|
|
|
Malgosia32
Gaduła Malgosia32
|
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 22:25
|
|
|
Małgoś napisał/a: | pterodaktyll napisał/a: | Małgośka!! Do powitalni i przywitać się najpierw ze wszystkimi |
Czyt/ając to na podglądzie ja już rachunek sumienia zrobiłam |
gdzie?ledwo sie tu poruszam a tej stronie niemoge zatrybic jak tu sie poruszac |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 22:26
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | gdzie? |
W powitalni rzecz jasna Otwórz swój temat powitalny |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 22:26
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | ledwo sie tu poruszam a tej stronie niemoge zatrybic jak tu sie poruszac |
Nauczysz się......spoko |
_________________ |
|
|
|
|
Malgosia32
Gaduła Malgosia32
|
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 22:37
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Malgosia32 napisał/a: | ledwo sie tu poruszam a tej stronie niemoge zatrybic jak tu sie poruszac |
Nauczysz się......spoko |
szlak mnie trafia z tą stroną, ale spokojnie, nie od razu Rzym zbudowano. |
|
|
|
|
iksigregzet
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 09:34
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | jestem trzezwa od 52 dni ,jest mi z tym dobrze ale zastanawiem się nad kontrolowanym piciem ,ktrego wiem ze nie ma...ciezko mi z tym |
myślę, że to jest głód alkoholowy... |
_________________ alkoholowi mówię wielkie NIE |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 00:59
|
|
|
Małgosiu... Twoja abstynencja jest krótka,więc możesz miewać różne pomysły "poprawy "sobie nastroju przy pomocy pomocnika - jest to jednak droga na skróty.
Pamiętam moje pierwsze miesiące,nie było łatwo - zaufałem grupie AA i uczęszczałem na mitingi 2 razy w tygodniu a nawet częściej,potem poszedłem na terapię ambulatoryjną a po 2 latach abstynencji na zamkniętą i żyję.
Wspieram ciepło |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
Ostatnio zmieniony przez jal Pią 30 Lis, 2012 01:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 05:07
|
|
|
jal napisał/a: | po 2 latach abstynencji na zamkniętą i żyję.
|
Po co? Zapiłeś? |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 07:55
|
|
|
Nie zapiłem i nie byłem w nawrocie...(miałem równo 2 lata abstynencji w stałym kontakcie z AA) poszedłem świadomie,
bo chciałem poznać ludzi którzy piszą książki a nie tylko je czytają. Był to OTU przy Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie.
Nie zawiodłem się ,poznałem Ewę Woydyłło,Wiktora O,Bohdana Woronowicza,Antosia Pawłowskiego oraz wielu innych, skorzystałem dla siebie - upewniłem się ,że idę dobrą drogą i zobaczyłem jak się leczy alkoholików - był to dla mnie ,też staż... który owocuje do dziś w moich działaniach pomocowych. |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
Ostatnio zmieniony przez jal Pią 30 Lis, 2012 07:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janusz
Małomówny
|
Wysłany: Nie 02 Gru, 2012 20:00
|
|
|
Co mi dała grupa? To dzięki grupie chodzę trzeźwy , dzięki grupie cały czas trzezwieje czyli staram zmieniać siebie i moje życie. Jednego jestem pewny , grupa beze mnie będzie istnieć , ale ja bez grupy nie. I chociaż ostatnio ze względu na godziny pracy rzadko chodzę na mityngi , to jednak staram się chociaż co jakiś czas być na mityngu , bo wszyscy wiemy że sami nie mamy szansy przetrwać. I też między innymi dlatego trafiłem tu na forum by chociaż wirtualnie się udzielać i by nie zapomnieć kim jestem |
|
|
|
|
GregoRR
Towarzyski Więcej ludzi utonęło w kieliszku niż w morzu.
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Mar 2013 Posty: 145 Skąd: Warmia-Mazury
|
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 22:07
|
|
|
Janusz napisał/a: | Co mi dała grupa? To dzięki grupie chodzę trzeźwy , dzięki grupie cały czas trzezwieje czyli staram zmieniać siebie i moje życie. Jednego jestem pewny , grupa beze mnie będzie istnieć , ale ja bez grupy nie. I chociaż ostatnio ze względu na godziny pracy rzadko chodzę na mityngi , to jednak staram się chociaż co jakiś czas być na mityngu , bo wszyscy wiemy że sami nie mamy szansy przetrwać. I też między innymi dlatego trafiłem tu na forum by chociaż wirtualnie się udzielać i by nie zapomnieć kim jestem |
Pobieram_i też jestem na tym forum żebym nie zapomniał kim jestem i że nie jestem jedynym chorym,bo nie zawsze mogę pujść na grupe,ale gdyby nie Grupa to nie wiem co by się teraz ze mną działo.
A ty Malgosia32 ciesz się z każdego trzezwego dnia,a tych dni będzie przybywać,nawet nie zauważysz kiedy minie rok. |
_________________ Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić_Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nadążyć_Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. |
|
|
|
|
|