|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Temat kolędowy |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Śro 26 Gru, 2012 20:04
|
|
|
Linka napisał/a: | kolędę "Teraz śpij dziecino mała" nauczyłam się chyba ze 30 lat temu |
W tym nagraniu są dość wyraźne słowa, a w dodatku trzecia zwrotka, której nie znałam.
Mnie z kolei nauczyła koleżanka z pracy. Akurat byłam w tym miejscu nowa i szykowała się właśnie uroczystość wigilijna.
Pierwszy raz mi się zdarzyło, że nie ustalałam repertuaru sama, tylko przychodziły do mnie dziewczyny z propozycjami. Jedna z nich bardzo chciała, żeby dzieci zaśpiewały tę kolędę, ale była zmartwiona, że nic z tego nie będzie, bo nie ma nut, umie tylko zaśpiewać.
Zaśpiewała, a ja wzięłam zeszyt i napisałam sobie nutki.
Ojojoj! Moje notowania poszybowały w górę i już tam zostały , a ta kolęda wszystkim się zawsze podobała i też była co roku "w użyciu".
Ucieszyłam się, gdy ją tu znalazłam |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Śro 26 Gru, 2012 20:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Linka
Moderator
|
Wysłany: Śro 26 Gru, 2012 20:11
|
|
|
Klara napisał/a: |
W tym nagraniu są dość wyraźne słowa, a w dodatku trzecia zwrotka, której nie znałam. |
znalazłam tekst, ale jest trochę inny niż ten mój,
natomiast ja nut nie znam, potrafię trochę śpiewać.
a uczył nas tej kolędy organista,
w ogóle całe moje śpiewanie związane jest z kościołem,
obiecuję sobie, że kiedyś znajdę czas, zeby w chórze śpiewać |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Śro 26 Gru, 2012 20:21
|
|
|
Linka napisał/a: | obiecuję sobie, że kiedyś znajdę czas, zeby w chórze śpiewać |
A wiesz, że w takim amatorskim śpiewaniu często udzielają się bardzo zapracowani ludzie?
Im więcej mają pracy, tym pilniej chodzą na zajęcia.
To fenomen. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Śro 26 Gru, 2012 22:10
|
|
|
Klara napisał/a: | Im więcej mają pracy, tym pilniej chodzą na zajęcia.
To fenomen. |
Wiem coś na ten temat, to ich sposób na odreagowanie i odpoczynek |
_________________ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|