Poważny problem |
Autor |
Wiadomość |
Małgoś
Upierdliwiec Forumoholiczka
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 13:25
|
|
|
Alkoholik to człowiek jak każdy inny...
Różnimy się stylem życia, osobowością, ale choroby dotykają każdego bez wyjątku. Nie ma znaczenia czy to choroba ciała czy duszy... |
_________________ Tylko ja jestem odpowiedzialna za swoje życie |
|
|
|
|
emeryt
Małomówny ALKOHOLIK
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 13:34
|
|
|
I oto wlasnie mi chodzi I nie jest to zadna teoria lylko prawdziwe ZYCIE. |
_________________ Od rana nie pije! |
Ostatnio zmieniony przez emeryt Nie 06 Sty, 2013 13:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 13:44
|
|
|
Małgoś napisał/a: | Alkoholik to człowiek jak każdy inny | Alkoholizm to choroba, cukrzyca też ale jak cukrzyk złamie diete to pogrożą mu palcem a jak alkoholik zapije to ? |
|
|
|
|
Małgoś
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 13:47
|
|
|
Franc napisał/a: | Małgoś napisał/a: | Alkoholik to człowiek jak każdy inny | Alkoholizm to choroba, cukrzyca też ale jak cukrzyk złamie diete to pogrożą mu palcem a jak alkoholik zapije to ? |
cukrzyk też może umrzeć...
Różnicą jest to, że cukrzyca to choroba ciała, alkoholizm - umysłu.
Na marginesie dodam tylko, że ja wszystkie choroby ciała wiążę z umysłem ale to nie ten temat |
|
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 13:53
|
|
|
Małgoś napisał/a: | Różnicą jest to, że cukrzyca to choroba ciała, alkoholizm - umysłu. | Ale obydwie te choroby prowadzą do śmierci ,czyli według mnie cukrzyk który lamie dietę też ma coś nie teges skoro ją łamie |
Ostatnio zmieniony przez Franc Nie 06 Sty, 2013 13:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Małgoś
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 14:04
|
|
|
Franc napisał/a: | Małgoś napisał/a: | Różnicą jest to, że cukrzyca to choroba ciała, alkoholizm - umysłu. | Ale obydwie te choroby prowadzą do śmierci, tyle że według większości to alkoholik jest ten zły |
Bo takimi schematami ludzie się kierują zapominając że cukrzyk też często sam doprowadza się do choroby. Alkoholik tak samo. Niby nieświadomie, a jednak balansuje po równi pochyłej
A kręgosłup? Swojego czasu pojawiły się bilbordy z hasłem "na choroby kręgosłupa pracujesz sam". I co? Nic, ludzie i tak nie dbają o siebie.
Bycie zdrowym, zadowolonym człowiekiem to świadomość przede wszystkim. A jak ją powszechnie osiągać jak zewsząd zalewa nas błędny, pokręcony przekaz? |
|
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 14:14
|
|
|
Małgoś napisał/a: | Bycie zdrowym, zadowolonym człowiekiem to świadomość przede wszystkim | Fajnie to ujęłaś |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 14:31
|
|
|
Franc napisał/a: | ak cukrzyk złamie diete to pogrożą mu palcem a jak alkoholik zapije to ? |
Też mu pogrożą choć nie takim samym palcem |
_________________ |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 14:38
|
|
|
Małgoś napisał/a: |
Bycie zdrowym, zadowolonym człowiekiem to świadomość przede wszystkim. A jak ją powszechnie osiągać jak zewsząd zalewa nas błędny, pokręcony przekaz? |
Wyrzuciłem telewizor i ignoruję bilbordy. Pomogło |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Małgoś
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2013 19:02
|
|
|
staaw napisał/a: | Wyrzuciłem telewizor i ignoruję bilbordy. Pomogło |
Ja tylko to drugie...
Telewizora młody używa do gier.
Ale jak nabędę większy monitor to TV też oleję |
|
|
|
|
Dominik
Małomówny Trzeźwiejący
|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2013 01:03
|
|
|
Witam. Dominik - Alkoholik |
_________________ Dominik |
|
|
|
|
Czereśniara
Milczek Co masz zrobić dzisiaj zrób za dwa tygodnie
|
Wysłany: Nie 13 Sty, 2013 12:04
|
|
|
Hej fiveseven. Jestem alkoholiczką . Pamiętam jak mieszkałam jeszcze na stancji i przygotowywałam się ostatnim tchem do matury kiedy do mnie chcieli wparować dawni przyjaciele z flaszką. Gdybym nie zadzwoniła do drugiego trzeźwego alkoholika i poprosiła o pomoc co mam zrobić w takiej sytuacji pewnie poszłabym na maturę pijana . Na mitingach dostaję szkołę życia i darmowe wykłady , mam prawdziwych przyjaciół , ciocie , wujków hahaha jak w rodzinie . |
_________________ Drogi Boże.U mnie wszystko w porządku ,tylko jeden samobójca więcej tylko jedna znowu rozbita rodzina.
|
|
|
|
|
|