czas trwania objawow zwiazanych z odstawieniem alkoholu |
Autor |
Wiadomość |
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pią 11 Sty, 2013 18:15
|
|
|
Za dużo o nie piciu - za mało o trzeźwym życiu. |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
wampirzyca
Trajkotka praca nad samym sobą jest najtrudniejsza
Pomogła: 15 razy Wiek: 50 Dołączyła: 08 Cze 2011 Posty: 1792 Skąd: Transylwania
|
Wysłany: Sob 12 Sty, 2013 16:06
|
|
|
Jonesy napisał/a: | jakbym kupił jedno to byłoby pewne że coś kombinuję). I ona mówi mnie tak: "jak kupiłeś trzy, a miałeś kupić jedno, to daj jedno mojej mamie, bo ma ochotę, a ty te dwa sobie wypij". Pamiętaj że miałem 20 piw w piwnicy. Jak myślisz? Dałem jej to piwo? Większośc forum odpowie bez problemu na to pytanie. W tamtym czasie wolałbym w śnieżycy iść tej biednej teściowej specjalnie po to jedno piwo, niż oddać coś mojego
_________________ |
ja za ten tekst to muszę cię uściskać |
_________________ wampirzyca |
|
|
|
|
piekna lasiczka
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 15 Sty, 2013 16:43
|
|
|
No i jest mi troszke lepiej Nie wiem czym to jest spowodowane ani czego to jest zasluga ale jest mi lepiej Daleko jeszcze to stanu normalnosci ale juz chyba cos tam sie pojawia na horyzoncie. Mam wreszcie swoj miesiac miodowy? Swoja faze szczescia? Wzielam sie tez troszke za siebie moze to sie tez do tego przyczynilo. Pojechalam pojezdzic na nartach, bylam na goracych zrodlach, pojechalam pochodzic po gorach. Zaczelam chodzic na silownie i na basen, duzo biegam i plywam. Oczywiscie nie odbylo sie to wszystko bez zmuszenia sie troche do tego wszystkiego. Z goracych zrodel chcialam wracac, na nartach myslalam ze wogole nie wysiade z samochodu. Na silowni czasem siedzialam 15 minut w szatni i nie moglam wyjsc ale troche sie zmuszalam i wygrzalam sie na zrodlach, pojezdzilam na nartach i na silowni po 30 minutach przewaznie juz smigalam na bierzni. A teraz zaczelo byc troche lepiej Jeszcze musze do tego dolozyc terapie i moze cos z tego bedzie? Oby... |
|
|
|
|
piekna lasiczka
Towarzyski
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 15:01
|
|
|
No i wcale nie jest mi lepiej przedwczesniej sie ucieszylam stan z przeblyskami normalnosci na horyzoncie trwal dwa dni minely dwa dni i znowu to samo a z kolejnym dniem coraz gorzej Wogole jak pilam to zawsze mialam ze soba wodke w pollitrowej butelce po wodzie mineralnej. Propocje byly 75% wodki i 25% wody. Poszlam ostatnio na silownie, kupilam pollitrowa butelke wody mineralnej, pije i czuje wodka! ogarnela mnie groza! dalam kolezance a ona ze nie czuje wodki tylko wode. Z kazdym lykiem smak wodki byl coraz bardziej wyrazny. Myslecie ze sama glupia butelka spowodowala cos takiego? Jakas paranoja... wariactwo |
Ostatnio zmieniony przez piekna lasiczka Sob 19 Sty, 2013 15:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 15:07
|
|
|
wczoraj słyszałam taką samą historię od terapeuty uzależnień,
tyle, że to był sok pomarańczowy
zdaje się, że na początku terapii mówi się o tym ,zeby nie pić żadnych napojów z butelki
myślę , że alkoholicy to potwierdzą |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
Ostatnio zmieniony przez Linka Sob 19 Sty, 2013 15:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Eila
Towarzyski
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 29 Lis 2012 Posty: 373 Skąd: Poland
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 15:16
|
|
|
piekna lasiczka napisał/a: | No i wcale nie jest mi lepiej |
piekna lasiczka napisał/a: | No i jest mi troszke lepiej |
Takie odczucia to normalka ja tak mam do tej pory....jak długo piłaś?????? pewnie długo więc na efekty dobrego samopoczucia trzeba poczekać i sobie na nie solidnie zapracować piekna lasiczka napisał/a: | jak pilam to zawsze mialam ze soba wodke w pollitrowej butelce po wodzie mineralnej. |
I taką Cię Twój mózg zapamiętał.....teraz kiedy na trzeżwo sięgnęłaś po butelkę wody mineralnej Twój mózg zarejestrował jakbyś piła wódkę.Butelka po wodzie mineralnej zadziałała jak wyzwalacz.
Czytałaś już coś o wyzwalaczach?????? To nie paranoja -to Twoja choroba zwyczajnie
Dlatego tak ważne jest w naszej chorobie unikanie wyzwalaczy.Widzisz co się z Tobą działo!!!!A PIŁAŚ TYLKO WODĘ.Dbaj o siebie Łasiczko Po co się tak narażać???? |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 18:19
|
|
|
Eila napisał/a: | piekna lasiczka napisał/a: | jak pilam to zawsze mialam ze soba wodke w pollitrowej butelce po wodzie mineralnej.
| I taką Cię Twój mózg zapamiętał.....teraz kiedy na trzeżwo sięgnęłaś po butelkę wody mineralnej Twój mózg zarejestrował jakbyś piła wódkę.Butelka po wodzie mineralnej zadziałała jak wyzwalacz.
Czytałaś już coś o wyzwalaczach?????? To nie paranoja -to Twoja choroba zwyczajnie
Dlatego tak ważne jest w naszej chorobie unikanie wyzwalaczy.Widzisz co się z Tobą działo!!!!A PIŁAŚ TYLKO WODĘ. |
To też.
Ale jeszcze to: Dzienniczek głodu napisał/a: | 6. Smak, zapach alkoholu, gdy go nie ma | http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?p=4404#4404
Jest to jeden z objawów głodu alkoholowego.
Gdy głód minie mineralna będzie smakowała mineralną. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
pannamigotka
(konto nieaktywne)
Pomogła: 33 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Lip 2012 Posty: 1416
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 20:25
|
|
|
Łasiczko, rozumiem, że zamiast na terapię zapisałaś się na siłownię? |
|
|
|
|
piekna lasiczka
Towarzyski
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 21:53
|
|
|
pannamigotka napisał/a: | Łasiczko, rozumiem, że zamiast na terapię zapisałaś się na siłownię? |
Do terapi jeszcze kilka dni. Mysle ze do tego czasu silownia to nie glupia rzecz. Relaksuje. Mozna pogadac z ludzmi. Zrzucam kg. Co do terapi to mysle ze gdyby byly terminy w polowie grudnia kiedy tak bardzo chcialam tam isc to moze bylam bym juz teraz troszke do przodu. pi***olone NFZ |
|
|
|
|
piekna lasiczka
Towarzyski
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 21:54
|
|
|
Wiedźma napisał/a: |
Jest to jeden z objawów głodu alkoholowego.
Gdy głód minie mineralna będzie smakowała mineralną. |
Ten alkohol to faktycznie badziewie Jak sie odchudzam i jem ziemniaki to nie smakuja mi miesem mimo ze wczesniej zawsze jadlam mieso + ziemniaki Alez to jest beznadziejne wszystko z tymi % |
|
|
|
|
pannamigotka
(konto nieaktywne)
Pomogła: 33 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Lip 2012 Posty: 1416
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 23:14
|
|
|
piekna lasiczka napisał/a: | pannamigotka napisał/a: | Łasiczko, rozumiem, że zamiast na terapię zapisałaś się na siłownię? |
. Co do terapi to mysle ze gdyby byly terminy w polowie grudnia kiedy tak bardzo chcialam tam isc to moze bylam bym juz teraz troszke do przodu. pi***olone NFZ |
Ja tam nie wiem, u mnie nie ma takich kolejek ani dla uzależnionych ani dla współ, więc nie wypowiem się co do NFZ-u bo ja nie narzekam... ale u mnie sytuacja inna |
|
|
|
|
piekna lasiczka
Towarzyski
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 23:21
|
|
|
Od 6 lat nie bylam u zadnego lekarza z NFZ. Chodze tylko prywatnie bo moja firma placi mi za prywatne leczenie, kazdy rodzaj badania, kazdy specjalista. Niestety jest jeden wyjatek - firma nie placi za psychiatre, chyba uwzaja ze za duzo ludzi ma ze soba problemy i by zbankrutowali I pierwszy raz od 6 lat potrzebuje jednej wizyty! jednej! JEDNEJ! Ile ja im zaplacilam na ten NFZ przed 6 lat? |
|
|
|
|
|