Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nadwrażliwość
Autor Wiadomość
Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Czw 24 Sty, 2013 01:05   Nadwrażliwość

Większość alkoholików cierpi na nadwrażliwość i jest do dysfunkcja taka sama jak brak takowej i skłonny jestem napisać że ta nadwrażliwość występuje i zdecydowanej większości mających alergie na alkohol.
Nie radząc sobie z ową dysfunkcją piłem i ……………dalej byłem nadwrażliwy ale wtedy łatwiej mi się znosiło rzeczywistość aż do porannych kaców albo kaców z seriii ” dowolna pora dnia i nocy” i tak sobie myślę (a to nie częsta u mnie przypadłość ;-) ) że ta nadwrażliwość to taki przypominajnik o tym kim jestem , pojawia się przy głodach , nawrotach i im dalej w trzeźwośc tym zapominamy o niej ale tak naprawdę ona zostaje w nas na zawsze i jedyne co możemy zrobić to nauczyć się z nią co raz bardziej komfortowo żyć.
Czasami się odzywa i to słychać, widać i czuć we formowych sporach i rozmówkach , obrażamy się , droczymy , czasami jesteśmy złośliwi i nie przyjmujemy do siebie niczego.
Sam jestem tego przykładem , ciekawe jak to postrzegacie i jeszcze jedno musze tu napisać bo kiedyś bardzo z klasą zachowała się miejscowa Wampirka , pisząc jasno że miała nadwrażliwy dzień i szukała zaczepki …Wampirku szacuj jeszcze raz

jal 
Gaduła
Alkoholik dozgonny.

Wysłany: Czw 24 Sty, 2013 08:24   

Jeśli poddam się definicji choroby alkoholowej,że jest to choroba emocji... nadwrażliwość się w tym mieści.
Nie sądzę abym mógł się wyzbyć nadwrażliwości,ale mogę nauczyć się z nią funkcjonować i reagować adekwatnie .

Klaudiusz24 
Milczek

Wysłany: Sob 26 Sty, 2013 01:13   

Z tą nadwrażliwością to świetna sprawa, jeśli spojrzymy na nią troszkę inaczej. Pierwszy sygnał i zazwyczaj bardzo łatwy do rozpoznania mówiący o tym, że będzie się źle działo. U mnie sygnalizuje zbliżające się okresy kiedy mam kosmate myśli i wtedy staram się bardziej pilnować i zająć się czymś co ułatwia mi trzeźwienie.

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Sob 26 Sty, 2013 03:59   

Klaudiusz24 napisał/a:
Pierwszy sygnał i zazwyczaj bardzo łatwy do rozpoznania mówiący o tym, że będzie się źle działo.
wolałbym wersje : że może się źle dziać jak czegoś nie zrobię by temu zapobiec
Ostatnio zmieniony przez Janioł Sob 26 Sty, 2013 04:00, w całości zmieniany 2 razy  

Franc 
Towarzyski

Wysłany: Sob 26 Sty, 2013 19:29   

Janioł napisał/a:
Nie radząc sobie z ową dysfunkcją piłem i ……………dalej byłem nadwrażliwy ale wtedy łatwiej mi się znosiło rzeczywistość aż do porannych kaców albo kaców z seriii ” dowolna pora dnia i nocy”
Nie chce się jakoś tam rozpisywać , powiem ci pierzasty kolego że z tymi paroma słowami które napisałeś ze swojej strony zgadzam się w 100% :okok: , teraz potrafię sobie z tym radzić i przeważnie w porę to stopuje bez używania żadnych chemicznych wspomagaczy

Klaudiusz24 
Milczek

Wysłany: Nie 27 Sty, 2013 01:12   

:brawo:
Faktycznie Janioł, twój wybór słów o wiele lepiej brzmi.

piekna lasiczka 
Towarzyski

Wysłany: Nie 27 Sty, 2013 01:42   

Zdefiniujcie pojecie "nadwrazliwosc"? Na co?

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Nie 27 Sty, 2013 01:52   

piekna lasiczka napisał/a:
Na co?
na świat

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Pon 04 Lut, 2013 23:38   

tak mi przyszło do mojego trzeźwiejącego łba że dobrym przykładem na nawrażliwość i łatwość w popadanie w stan obrażenia jest dariuszwolf nie mylić z wolfem

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Pon 04 Lut, 2013 23:41   

To nie tylko nadwrażliwość, ale być może z niej wszystko inne powstało. Chyba. :p

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 05 Lut, 2013 06:21   

Janioł napisał/a:
tak mi przyszło do mojego trzeźwiejącego łba że dobrym przykładem na nawrażliwość

h65hj

wampirzyca 
Trajkotka
praca nad samym sobą jest najtrudniejsza

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Wto 05 Lut, 2013 08:04   

[quote="Janioł"]popadanie w stan obrażenia jest dariuszwolf nie mylić z wolfem

a on sie obraził? :szok: ....ja juz nie nadążam ostatnio w czytaniu wszystkiego....i gubie sie juz w naszych nowych dekadentach.........

ile razy ja juz chciałam kasowac pamiętniki.......nie wchodzić na forum..itd.....jak mnie cos pierdzielło to snułam takie plany....myslałam sobie nie bedę wchodzić ...a teraz smiac mi sie z Tego chce......wiem również że jak ktoś tak postepuje to chce zwrócic innych uwagę na siebie....

a wystarczy napisać....odezwać się że jest mi zle i zawsze jakaś zyczliwa dusza się odezwie...a takie fochy i czekanie na zainteresowanie ....to objaw niedojrzałosci tak sobie myślę...
Ostatnio zmieniony przez wampirzyca Wto 05 Lut, 2013 08:06, w całości zmieniany 2 razy  

Franc 
Towarzyski

Wysłany: Wto 05 Lut, 2013 10:42   

Janioł napisał/a:
tak mi przyszło do mojego trzeźwiejącego łba że dobrym przykładem na nawrażliwość i łatwość w popadanie w stan obrażenia jest dariuszwolf nie mylić z wolfem
Ja osobiście lubię czytać tych którzy nie klepią innych po plecach w zachwycie , bylem bardzo ciekaw jak Wolfdariusz widzi i z czym mu się kojarzy Pokora
Ostatnio zmieniony przez Franc Wto 05 Lut, 2013 10:49, w całości zmieniany 1 raz  

Dziubas 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Wto 05 Lut, 2013 11:07   

szymon napisał/a:
Janioł napisał/a:
tak mi przyszło do mojego trzeźwiejącego łba że dobrym przykładem na nawrażliwość

h65hj

:tak:

:mgreen:

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Pią 08 Lut, 2013 09:10   

piekna lasiczka napisał/a:
Zdefiniujcie pojecie "nadwrazliwosc"? Na co?

Na wszystko, niestety :szok:
Ową nadwrażliwość mam teraz na codzień w domu u mojego trzeźwego mena :uoee:
Wprawdzie wisi mi to i powiewa jak on sobie z tym radzi i wszyscy wokół przyzwyczaili się już do jego wiecznego gderania (z igły robi widły) ale współczuję tym, którzy nie potrafią sobie poradzić z tego typu emocjami.

Odpowiedz do tematu