Moim zdaniem głupota !!! Może wiecie więcej !!! |
Autor |
Wiadomość |
wojtek3213
Małomówny wojtek3213
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 08:07
|
|
|
d Czarny napisał/a: | A może terapeuta chciał żebyś samodzielnie do takiego doszedł wniosku, co też uczyniłeś??? |
Powiem tak ,- absolutnie nie stosowałbym tej terapii ,-wóda za dużo krzywd w moim życiu uczyniła ,-nigdy nie ćpałem i nie zamierzam, ale nie o tym : Moje zaniepokojenie budzi fakt ,że w naszym kochanym kraju , liczba zwolenników palenia marihuany rośnie , niektóre partie próbują ją nawet zalegalizować, w mediach eksperci udowadniają sobie o jej szkodliwości lub jej braku , tak naprawdę nikt do końca nic nie wie ,- uważam że jeżeli Marihuana budzi takie kontrowersje wśród ekspertów -czy jest szkodliwa ,czy nie. to pod tym względem ,nie ma się co dziwić że ludziom przychodzą o głowy różne rozwiązania , podkreślam nie koniecznie dobre - wychodzę z założenia ,że jeżeli miałby być to cudowny lek na alkoholizm to człowiek dawno by to wymyślił ,- tylko jak to się ma do faktu że w Stanach niektórzy lekarze przepisują zażywanie marihuany przy różnych schorzeniach - Ten koleś przypalał w tedy jak miał nie odpartą chęć wypicia , może jest na forum jakiś fachowiec - terapeuta , który mógłby ten temat sprecyzować konkretnie fachowo, bo ja specjalistą jestem w innej dziedzinie,-przemysł ...
Moje zdanie jest takie - alkoholizm to choroba duszy również umysłu , więc jak można skutecznie z niej wyjść , będąc nieświadomym tylko na haju . Alkohol w mózgu - picie wódy niszczy neurony w główce -problemy z myśleniem etc.
A co niszczy w główce Marycha |
|
|
|
|
wojtek3213
Małomówny wojtek3213
|
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 10:46
|
|
|
wojtek3213 napisał/a: | jetem palaczem , a tam jest napisane że przy okazji trzeźwienia warto rzucić palenie - podchodziłem do tematu ,że pomalutku najpierw wóda ,potem faje , ale morze faktycznie za jednym bólem |
Jak zwykle są dwie szkoły na ten temat. Ja rzuciłem palenie długo, długo po zaprzestaniu picia. Jak to powiadają, co za dużo, to niezdrowo i myślę, że to racja. Jak sam zapewne wiesz, zajmowanie się wszystkim na raz, to właściwie tak, jakbyś niczym konkretnym tak porządnie nie zajął. Rozsądnych wyborów życzę.
Jedno pytanie przy okazji. Czy naprawdę uważasz, że od 2003r. nauka nie znalazła jakichś innych, lepszych rozwiązań na temat wychodzenia z uzależnień, bo ten artykuł, który przytaczasz, pochodzi właśnie z 2003r. |
_________________ |
Ostatnio zmieniony przez pterodaktyll Nie 10 Lut, 2013 10:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mariola26
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 10:52
|
|
|
Ja sobie nie wyobrażam mojego trzeźwienia bez papierosów
teraz palę 3 razy więcej ale wolę truć się fajkami niż alko... |
_________________ "Nie wszystko da się naprawić,ale wszystko można zacząć od nowa." |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 10:54
|
|
|
Mariola26 napisał/a: | teraz palę 3 razy więcej ale wolę truć się fajkami niż alko... |
Choć efekt właściwie ten sam i jedno rujnuje zdrowie w sposób skuteczny i drugie |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 10:55
|
|
|
Mariola26 napisał/a: | Ja sobie nie wyobrażam mojego trzeźwienia bez papierosów |
To uruchom wyobraźnię i wtedy zobaczysz.... |
_________________ |
|
|
|
|
Mariola26
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 10:58
|
|
|
Zdrowie organizmu psuje ale na psychiczne nie wpływa,dalej mogę być
sobą a po wódzie szkoda gadać... |
_________________ "Nie wszystko da się naprawić,ale wszystko można zacząć od nowa." |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 11:07
|
|
|
Mariola26 napisał/a: | na psychiczne nie wpływa,dalej mogę być
sobą |
Pozwolę sobie być nieco innego zdania na ten temat albowiem jakiś czas temu przeprowadziłem na swoim organizmie ten eksperyment z rzucaniem palenia i zapewniam Cię, że jest różnica i w psychice a może przede wszystkim w psychice, choć i fizyczne skutki palenia też już zacząłem odczuwać dość wyraźnie |
_________________ |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 11:09
|
|
|
Mariolka ,zajmij się jednym uzależnieniem ,pracuj nad tym jak nie pić .Nie wszystko naraz ,skup się na jednym . |
|
|
|
|
Mariola26
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 11:17
|
|
|
Fajeczki mi pomagają jak dorosnę że tak powiem,może zajmę się
rzuceniem i papierosów |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 11:34
|
|
|
Mariola26 napisał/a: | ak dorosnę że tak powiem,może zajmę się
rzuceniem i papierosów |
Jest to jak najbardziej słuszna koncepcja moim zdaniem, zresztą sam tak zrobiłem i jak na razie przyniosło oczekiwane rezultaty |
_________________ |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 11:56
|
|
|
Mariola26 napisał/a: | Zdrowie organizmu psuje ale na psychiczne nie |
a jednak i na psychikę ma wpływ
palę se spokojnie (bom palacz) z myślą ze mnie to uspakaja
a to jedynie psychika myślowa ,, gdyż tak naprawdę nie papieroch a to zaciąganie nim uspakaja - czyli ten głęboki wdech i wydech ma wpływ uspakajający
no i raz po raz odbiór psychiczny przy rozliczaniu kasy,ile to człek z dymem puszcza
u cie to nawet potrójnie wychodzi
Mariola26 napisał/a: | teraz palę 3 razy więcej |
|
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 12:25
|
|
|
rybenka1 napisał/a: | Mariolka ,zajmij się jednym uzależnieniem ,pracuj nad tym jak nie pić .Nie wszystko naraz ,skup się na jednym . |
Dokladnie tak,jak u mojej matki pojawily sie problemy z psychika pierwsze co psychiatra doradzil to w rzadnym wypadku nie rzucac palenia..,palic ile wlezie(Ona chciala wtedy jeszcze palenie rzucac).Rzycanie palenia,przy innych problemach z psychika tylko moze pogorszyc stan umyslu i poprzez analogie,gdy zaczniemy wszystkie nalogi rzucac naraz,to moze nam sie nie udac rzucic rzadnego... |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
Ostatnio zmieniony przez leon Nie 10 Lut, 2013 12:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|