Coś za łatwo idzie |
Autor |
Wiadomość |
kant
Małomówny
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 19:52
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | kant napisał/a: | Znasz odpowiedź. Poczyniłeś jednak założenie, że to jest sytuacja tożsama z punktu ścieżki postępowania ze schorzeniem, a moim zdaniem nie jest. |
Nie zrozumiałeś mnie. Miałem na myśli raczej konsultację z fachowcem, żeby dobrał odpowiednie leki do Twojej choroby, bo przecież Ty fachowcem nie jesteś i nie potrafisz dobrać sobie sam lekarstwa obojętnie czy to będzie alkoholizm czy zapalenie płuc. |
Pełna zgoda. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 19:55
|
|
|
kant napisał/a: | Pełna zgoda. |
A coś z tego wynika poza zgodą? |
_________________ |
|
|
|
|
kant
Małomówny
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:09
|
|
|
Napisałem wyżej, że nie wykluczam terapii (lub/i) mitingów, ale chcę być do tego gotowy i przekonany.
Po raz pierwszy od wielu lat jestem trzeźwy tak długo i chcę zobaczyć o co mi chodzi. Ponieważ, pomimo przykrych objawów, nie zacznę pić w najbliższym czasie (dni, może tygodnie) mam czas żeby pobyć sam ze sobą bez szukania bodźców.
Alkoholem zapijałem COŚ, nie chcę tego CZEGOŚ zagłuszać teraz wspólnotą i terapią. Przyglądnę się temu.
Jeszcze raz napisze. To nie jest droga terapii (autoterapii), którą wybrałem. Bo jeszcze nie wiem jak się będę leczył. To jest moment w czasie.
Więc katalogowe argumenty o braku pokory, o braku chęci przyznania się do choroby, przygotowania do kolejnej bani etc. to nie ten moment. |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:11
|
|
|
kant napisał/a: | Więc katalogowe argumenty o braku pokory, o braku chęci przyznania się do choroby, przygotowania do kolejnej bani etc. to nie ten moment. |
Jak by nie było, Twoje życie, Twoje wybory. |
_________________ |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:13
|
|
|
Janioł ,.. jest przykładem nad przykładami co działa a co nie , 12 lat próbował i nici z tego ale jego upór i siła woli są niezniszczalne,.. zaczyna od nowa to samo . Jak można liczyć że coś się zmieni skoro my nic nie zmieniamy . Przecież każdy myślący człowiek stwierdziłby jasno,.. skoro ten system który stosowałem nie zdał egzaminu to należy coś zmienić,. a nie zaczynać od tych samych błędów,.. tylko z du** strony,.. to jakaś paranoja. |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
Zagubiona
Trajkotka
Pomogła: 21 razy Wiek: 39 Dołączyła: 26 Gru 2012 Posty: 1288
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:15
|
|
|
kant napisał/a: | nie zacznę pić w najbliższym czasie (dni, może tygodnie) |
to tylko pogratulować pewności siebie. Ja tam nie jestem taka pewna- już nie raz się na tej pewności przejechałam. |
_________________ "Depresja, to ciało, które chce żyć i umysł, który chce umrzeć." |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:18
|
|
|
widzisz wolny mało o mnie wiesz i wypisujesz bzdury niczym nie uzasadnione , przez 12 lat niczego nie próbowałem bo próby dla mnie oznaczały nic innego jak siłowanie się z alkoholem a z nim jak wiadomo tylko ruskim udało się zremisować spróbowałem raz i popłynąłem a zmienia się o tyle że za pierwszym razem nie piłem 1,5 roku za drugim prawie 12 i utrzymując progresje mam szanse na 88 najbliższych trzeżwych lat czego i Tobie życzę i mam jeszcze gorącą prośbę nie wycieraj sobie twarzy moją skromną osobą |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:19
|
|
|
Ptero, Szymon, Marcelusy i inne Wiedźmy tłukli mi tak przez 2 miesiące idź na miting, idź na terapię...
aż dla świętego spokoju poszedłem i nie żałuję
terapeuci odbierają komfort picia,
potem to już same głody, sny alkoholowe i jak sobie z tym radzić...
tak przez rok, półtora,
ale po 2 latach to już mózg zaczyna trzeźwieć... |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:29
|
|
|
A ty Janioł nie odwracaj kota ogonem, ja nigdy nikim sobie nie wycieram nic, to po pierwsze, bądź uczciwy to po drugie, a po trzecie jesteś przykładem ( negatywnym zresztą ) właśnie siłowania się( wyrzeczenia) , i bezsensu programu jaki stosowałeś , gdyby tak nie było to byś nie zapił ,..proste??!!
A zresztą,.. jak to mówią,.. nie przeszkadzaj innym w cierpieniu,.. to by było na tyle .
Gdybyś miał choc odrobinę pokory ?..... |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:31
|
|
|
wolny napisał/a: | bądź uczciwy to po drugie, a po trzecie jesteś przykładem ( negatywnym zresztą ) | dlaczego zarzucasz mi nieuczciwośc i na jakiej podstawie ? |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:34
|
|
|
Janioł,..ty sam sobie na to odpowiedz,.. to ci ulży !!! Bądź uczciwy przed samym sobą nie przed publiką! Tu nie o nas chodzi ale o ciebie zadbaj o swoją trzeźwość , Bądź egoistą i nie wstydź sie tego gdyż wszyscy są egoistami . |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:37
|
|
|
wolny wyluzuj i zejdź łaskawie z mojej skromnej osoby , nie mam się czego wstydzić i nie musze sobie ulżyć bo nie cierpię od kiedy nie pije nie cierpię przynajmniej nie przez to kim jestem i jeszcze raz zapytam na jakiej podstawie zarzucasz mi nieuczciwość ? |
Ostatnio zmieniony przez Janioł Pon 11 Lut, 2013 20:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:42
|
|
|
Panowie!!! Więcej szacunku do siebie, wszak cierpimy wszyscy na tą samą chorobę (czy to się komuś podoba czy nie) i takie wzajemne "dokopywanie" sobie niczemu ani nikomu nie służy.
Jeżeli jesteście innego zdania, to......... |
_________________ |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:47
|
|
|
Janiol idę spać jak się obudzę to pogadamy a na razicho DOBRANOC!!! I nie bądź taki upierdliwy sam wiesz najlepiej o co biega a udajesz niewiniątko!! Pragniesz aprobaty , pocieszenia pochlebstwa i nie oszukuj sam siebie !!! A inni też o tym wiedzą ! Tak że spokojna twoja rozczochrana . Aha i kup dużo pasty polerskiej cobyś sobie dobrze wypolerował etykietkę alko!!! Gwiazdom nie wypada w zaśniedziałych gadżetach występować na arenie cyrku alkoholowego!
Wolny ten post jest albo celowo obraźliwy
albo obliczony na wywołanie zadymy
|
Ostatnio zmieniony przez yuraa Pon 11 Lut, 2013 20:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013 20:50
|
|
|
wolny napisał/a: | A ty Janioł nie odwracaj kota ogonem, ja nigdy nikim sobie nie wycieram nic, to po pierwsze, bądź uczciwy to po drugie, a po trzecie jesteś przykładem ( negatywnym zresztą ) właśnie siłowania się( wyrzeczenia) , i bezsensu programu jaki stosowałeś , gdyby tak nie było to byś nie zapił ,..proste??!! |
tu się musze wtrącić
czytałem wnikliwie to co Janiol pisał i nie masz racji Wolny |
|
|
|
|